Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή του Παύλου Μοσχολιού για αξιοποίηση του σημερινού Νοσοκομείου Αγρινίου


Tην ανάθεση άμεσα μελέτης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του σημερινού Νοσοκομείου Αγρινίου, μετά τη μεταστέγασή του, ζητά με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

Η επιστολή έχεις ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
     Όπως γνωρίζετε, προετοιμάζεται ήδη η μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου Αγρινίου στο νέο σύγχρονο κτίριο που ανεγέρθη για το σκοπό αυτό.
      Με τη μεταφορά, ανακύπτει το ζήτημα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το Νοσοκομείο. Ο χώρος αυτός, στον οποίο το ελληνικό δημόσιο έχει επενδύσει αρκετά χρήματα την τελευταία εικοσαετία, δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του και να ερημωθεί....



    Ταυτόχρονα, η μεταφορά – που αποτελεί αναμφίβολα θετικό γεγονός – θα επηρεάσει τις λειτουργίες μιας μεγάλης περιοχής της πόλης, η οποία αναπτύχθηκε με επίκεντρο το Νοσοκομείο.

Κύριε Υπουργέ,
       Επειδή οι εγκαταστάσεις όπου σήμερα στεγάζεται το Νοσοκομείο, ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρακαλώ να αναθέσετε  ΑΜΕΣΑ την εκπόνηση τεχνικοοικονομικής μελέτης για την αξιοποίησή των.
       Θεωρώ ότι οι υποδομές που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο χώρο, είναι ικανές να ανταποκριθούν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας, αρμοδιότητας του Υπουργείου σας (π.χ. μεταφορά Υπηρεσιών και Ιατρείων του ΙΚΑ, λειτουργία Κ.Υ. αστικού τύπου κλπ), χωρίς να αποκλείεται και όποια άλλη δραστηριότητα προκύψει από τη μελέτη.
     Σας διαβεβαιώ, ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να συμβάλλει θετικά, με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, ώστε και η περιοχή να διατηρήσει το χαρακτήρα της και το ελληνικό δημόσιο να αξιοποιήσει την περιουσία του, εξοικονομώντας πόρους τους οποίους τόση ανάγκη έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο