Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κτήμα Αγγελοκάστρου: Ε! ΡΕ ΣΤΥΛΙΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!


Γράφει ο: Καστρινός
   Ούτε μάγος είμαι ούτε προφήτης. Έμαθα όμως μια ζωή μεγαλωμένος στα καφενεία και στους δρόμους του χωριού ν’ αφουγκράζομαι τη φωνή της κοινωνίας και τη δίκαια οργή του λαού. Έγραψα τον Απρίλιο που μας πέρασε:

Προειδοποίηση
Προς Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου – ΕΤΑΔ ΑΕ

       Μοιράστε τη καταπατημένη δημόσια γη του Κτήματος Αγγελοκάστρου που ανήκει στο Δημόσιο, στους φτωχούς ακτήμονες αγρότες του Αγγελοκάστρου που πεινάνε, κι αφήστε τα άθλια πολιτικά παιχνίδια πριν η οργή του Λαού ξεσπάσει. Τότε θα είναι αργά κι όλοι θα τρέχετε για να μαζέψετε τ’ αμάζευτα. Δεν έκοβα τη γλώσσα μου!!!..



        Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε, και το ρεπορτάζ τώρα λέει: Πόλεμος στο κτήμα Αγγελοκάστρου 
Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις και κατασχέσεις πανάκριβων μηχανημάτων 
       Τώρα τι έγινε πως έγινε, ποιος έσπειρε και ποιος πήγε να θερίσει για μένα λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει ότι το κράτος είναι «οίκος ανοχής». Το κτήμα είναι περιουσία του δημοσίου, με απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2008 που έχω στα χέρια μου, κι έπρεπε το θέμα εδώ και τέσσερα χρόνια να έχει διευθετηθεί.
          Μαθαίνω τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι ότι στις 18 Οκτωβρίου η Εταιρία ακινήτων του Δημοσίου θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ενιαία υπενοικίαση των 250 στρεμμάτων του κτήματος
     Μα τόσο ηλίθιοι είναι πια. Αντί να κόψουν το κτήμα σε μικρά κομμάτια και με ένα μικρό αντίτιμο να το νοικιάσουν και να φάει ψωμάκι καλλιεργώντας το όσο περισσότεροι δοκιμαζόμενοι  αγρότες του χωριού, θέλουν να το δώσουν σ’ έναν προφανώς ποιος ξέρει και από πού, αγρότη επιχειρηματία. 
Δοκιμάστε να κάντε κάτι τέτοιο. Θα μάθετε κιόλας έτσι  τι ειν’ τα «δικριάνια» και οι «κοσές»..

Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο