Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση της Νίκης Φούντα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κ. Ρόκου


«Συνάντηση της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας κας Νίκης Φούντα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κου Κωνσταντίνου Ρόκου»
      Μέσα στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κα Νίκη Φούντα με φορείς του Νομού, συναντήθηκε την Παρασκευή 21/9/2012 με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνο Ρόκο. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, η Βουλευτής ζήτησε αρχικά να ενημερωθεί για την πορεία των μεγάλων  δημοσίων έργων που πραγματοποιούνται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας....



     Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία του έργου «Αμβρακία-Άκτιο», για το οποίο  τον προηγούμενο μήνα είχαν γίνει οι απαραίτητες επιμέρους ενέργειες   από πλευράς του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων,  κ. Σταύρου Καλογιάννη,  για την συνέχιση του έργου πνοής για τον Νομό και τη σύνδεση του αεροδρομίου Ακτίου με την Ιόνια Οδό.
       Εν συνεχεία τέθηκε το θέμα της ανάδειξης κι αξιοποίησης του μεγαλύτερου φυσικού λιμανιού της Μεσογείου, του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, αξιοποίηση του οποίου προαπαιτούμενο αποτελεί η οδική σύνδεση του με την Ιόνια οδό.  Στην συζήτηση αναδείχθηκε αλλά και συμφωνήθηκε πως ανάλογη έμφαση πρέπει να δοθεί  και στην απευθείας  σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.  Η δρομολόγηση και υλοποίηση των έργων αυτών είναι αναγκαία για την οικονομική άνθιση της περιοχής, καθώς η Αιτωλοακαρνανία έχει να κερδίσει πολλά σε ανάπτυξη από τις μεταφορές των γεωργικών προϊόντων, την ασφάλεια στις μετακινήσεις πολιτών κι επισκεπτών, αλλά και από την ανάπτυξη του τουρισμού της, που βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αναλογικά των αντικειμενικών δυνατοτήτων του νομού. Άλλα  έργα, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό στην περιοχή των λιμνών και της ορεινής Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την αναβάθμιση του τουρισμού στα βορειοδυτικά παράλια προς Ιόνιο, συζητήθηκαν επίσης ως προς την αναγκαιότητα δρομολόγησης τους και υλοποίησης τους.
    Ιδιαίτερο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και η δημοσίευση της απόφασης του Διεθνούς ΕΕ σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου, για την οποία η Βουλευτής κα Φούντα δήλωσε:
«Οφείλουμε  να βρούμε εκείνες τις απαραίτητες ισορροπίες μεταξύ Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν περιθώρια για σπατάλες αλλά κι άσκοπες καθυστερήσεις. Να αξιοποιηθούν τα έργα που, καλώς ή κακώς, προχώρησαν, να ελαττωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, να γίνει εκ νέου υπολογισμός και μελέτη της σύνδεσης των επιμέρους εκτάσεων με τον ποταμό.»
     Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Φούντα εκδήλωσε την επιθυμία για την αναβίωση της προσπάθειας ύπαρξης και  λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στο Νομό και την βορειοδυτική Ελλάδα.  Έγινε ανάλυση της δυνατότητας της υπάρχουσας υποδομής και συζητήθηκαν τα τυχόν οφέλη του εγχειρήματος.
    Τέλος, η κα Φούντα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για την ημερίδα που διοργανώνει στις 3 Νοεμβρίου στη Βόνιτσα με θέματα γύρω από τον άξονα  «Αμβρακικός: αλιεία, περιβάλλον, μεταφορές: υδάτινος πόρος πνοής για την Βορειοδυτική Ελλάδα», με την συμμετοχή των Τοπικών Αρχών (Περιφερειάρχες Δήμαρχοι, Τοπικοί Φορείς) και πολιτικών Φορέων σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, σε πρώτη κοινή συνάντηση όλων, για την ανεύρεση λύσεων επί των πολλών και καίριων θεμάτων της προστασίας και ανάδειξης του Κόλπου.
        Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση της κας Νίκης Φούντα  ότι θα συμβάλλει υπό τις νέες τις αρμοδιότητες και με την πολύχρονη εμπειρία της ως μηχανικός, στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση έργων στο Νομό που θα συνδράμουν ουσιαστικά στην οικονομική, τουριστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο