Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εξετάζεται η συμμετοχή αστυνομικού στα γεγονότα στις λαϊκές Μεσολογγίου-Γαβαλούς


          H ενεργός συμμετοχή αστυνομικού της φρουράς του Κ. Μπαρμπαρούση, στα γεγονότα στις λαϊκές αγορές του Μεσολογγίου και της Γαβαλούς, απασχολεί την ηγεσία της Αστυνομίας από χθες Κυριακή. Ταυτόχρονα, αποσύρονται οι αστυνομικοί από την φύλαξη των βουλευτών του κόμματος.

     Να θυμίσουμε πως μετά από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, ενεργείται έρευνα για τις επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» σε μικροπωλητές στην Ραφήνα την περασμένη Παρασκευή, όσο και σε Μακρυνεία και Μεσολόγγι το Σάββατο. Πληροφορίες του agriniopress, θέλουν τους αρμοδίους της Αστυνομίας στην περιοχή, να εξετάζουν εξονυχιστικά το video από το Μεσολόγγι, ώστε να διαπιστωθούν οι έκνομες ενέργειες, ενώ με σοβαρότητα εξετάζεται και η εμπλοκή ενός αστυνομικού....



     Στο video των συμβάντων στο Μεσολόγγι, φαίνεται καθαρά ο αστυνομικός, που φορά μπλούζα της Χρυσής Αυγής, να έχει ενεργό συμμετοχή στην εκδίωξη των μικροπωλητών και να συνομιλεί έντονα με πολίτες. Ο αστυνομικός, ανήκει στην δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και είναι αποσπασμένος για την φύλαξη του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.
      Η ενεργός συμμετοχή του πάντως στα γεγονότα σε Μεσολόγγι και Γαβαλού, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ενώ την ίδια στιγμή, με εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ μεγάλη σημασία έχει η απόφαση ότι σταματάει και η διάθεση αστυνομικών για την ασφάλεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς κρίνεται ότι πρέπει “να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων”. Πλέον η Αστυνομία θα φυλάει μόνον τα γραφεία του κόμματος.
       Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήδη έχει δώσει εντολές για συλλήψεις για τα όσα έγιναν σε Ραφήνα και Μεσολόγγι.
       Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι πως με εντολή του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια τέθηκε σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Α.Τ. της Ραφήνας που δεν επενέβη ως όφειλε κατά τη διάρκεια της  επέμβασης των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον των μικροπωλητών.
       Οπότε αναμένεται να δούμε και την αντίδραση του Υπουργείου για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού, την στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, οι επιτελείς της Αστυνομίας στην Δυτική Ελλάδα, που εξετάζουν τα γεγονότα στο Μεσολόγγι και την Γαβαλού από το video που είναι διαθέσιμο, προχωρησαν ήδη σε συγκεκριμένες ενέργειες κατά των πρωταιτίων των επεισοδίων, μετά τις σαφείς εντολές που έλαβαν από το Υπουργείο. 

 (Οι φωτογραφίες από το θέμα, προέρχονται από την ΑΙΧΜΗTV)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο