Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Προς:
- όλους τους  ανέργους 
-τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τα ΔΣ των  συνδικαλιστικών τους φορέων.
-τους  επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες 

   Η οικονομική καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει και στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
    Ζούμε όλη αυτή την κατάσταση σε κάθε κλάδο, με μεγάλη μείωση παραγωγής και εμπορίου, με μεγάλες, καταστροφικές συνέπειες.
    Κλείσιμο επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μικρομάγαζων, απολύσεις, ανεργία, με περιορισμούς εσόδων στα κρατικά ταμεία και ασφαλιστικούς οργανισμούς, με μεγάλη μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση της εκμετάλλευσης, κ.ά.....



    Εδώ και δυο χρόνια μας στύβουν ανελέητα, μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία, στην περίθαλψη, στην παιδεία, στην ψυχαγωγία, στις διακοπές. Στύβουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους που ούτε με αξιοπρέπεια δεν τους αφήνουν να πεθάνουν, στύβουν ακόμη κι αυτούς τους ανέργους. Βροχή τα χαράτσια, μισθοί που τείνουν να εξισωθούν με τα επιδόματα ανεργίας, διαλυμένα νοσοκομεία και σχολεία.
     Ο «νέος αέρας» που φυσάει στην ΕΕ , είναι αέρας αγριότητας και νέας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, των λαών. Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων.

Φίλοι και φίλες
    Στα βάρβαρα μέτρα που συναποφασίζουν Τρόικα-κυβέρνηση-ΕΕ και κεφάλαιο, δε θα υπάρξει τέλος αν δε τα σταματήσει με σθένος και αποφασιστικότητα ο λαϊκός παράγοντας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία.
    Η ζωή του λαού κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω. Παίρνουν πίσω όχι μόνο δικαιώματα που κατακτήθηκαν βήμα-βήμα με αδιάκοπους αγώνες και αίμα αλλά μας γυρνούν στην εποχή του μαστίγιου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο. Στο 2012 αντί να συζητούμε για το 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο, μιλάνε για 13 ώρες δουλειάς την ημέρα και επιστροφή στο 6ήμερο, για ζωή-σκλαβιά.
     Έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτη που είναι γερά δεμένη στο άρμα των μονοπωλιακών ομίλων και η επίθεση αποδεικνύεται στην πράξη πως  δε μπορεί να σταματήσει ούτε με συνθήματα ούτε με μεγαλοστομίες και φλυαρίες.
       Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Αν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα επιδείξουν απάθεια δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα, αφού πρόκειται για πόλεμο και στον πόλεμο χρειάζεται καθαρή ταξική-αγωνιστική στάση, οργάνωση, αντοχή, θυσίες.

·  Τα σωματεία και όλα τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν μεγάλη ευθύνη να σηκώσουν.
·  Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή της στην γκιλοτίνα που έχουν στήσει.
·  Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της εργοδοσίας.
·  Κανένας τίμιος συνδικαλιστής να μη βάλει την υπογραφή του στη σφαγή της ζωής της τάξης του.

    Να απορρίψουμε τη θεωρία των μονοπωλίων ότι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους είναι «κόστος» και πρέπει να σφαγιαστούν.
      Δεν είναι μονόδρομος η υποχώρηση, ο συμβιβασμός και η υποταγή για να σωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών και να διασωθεί το ξεπερασμένο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
     Να πετάξουμε στα άχρηστα την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές θα γίνει πιο ανθρώπινο. Ότι αν μεγαλώσει η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα γλιτώσει ο εργαζόμενος από την ανεργία, το χτύπημα των δικαιωμάτων του.

      Να καλεστούν παντού Γενικές Συνελεύσεις, να συζητήσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, για την ανάγκη άμεσης απάντησης με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
     Να πάρουν και οι ίδιοι ευθύνη στις μάχες που πρέπει να δοθούν. Η επίθεση πρέπει να αποκρουστεί πρώτα και κύρια εκεί που σφάζεται κυριολεκτικά ο εργαζόμενος. Σε κάθε τόπο και κλάδο δουλειάς στη γειτονιά και στα χωριά.

    Για να απαλλαγούμε από τα χρέη. Καμία αναγνώριση. Να διαγραφούν. Τέρμα οι διαπραγματεύσεις. Να σταματήσει η ληστεία.
Η οποιαδήποτε  διαπραγμάτευση σημαίνει νέα μνημόνια.
   Η πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και τα άλλα κέντρα είναι θηλιά στο λαιμό μας. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι
    Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της χώρας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεά Παιδεία και Υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.

Η σύσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 7 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
  
ΛΕΥΚΑΔΑ  8-9-2012
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο