Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αδιαφόρησαν ΣΔΟΕ και υπηρεσίες του κράτους για τον έλεγχο στο δήμο Ξηρομέρου


       Την Κυριακή συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι “λήψη απόφασης περί νόμιμων ενεργειών για απόδοση ευθυνών στο τμήμα διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του τέως δήμου Αλυζίας σχετικά με την είσπραξη ή μη δημοτικών τελών κατά τη χρονική περίοδο 1-1-1999 έως 31-12-2010”. 
      Το εν λόγω θέμα αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη ένταση διότι σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr έχουν ξεσηκωθεί οι δημότες της περιοχής της Αλυζίας...

 
     Οι δημότες ενώ έχουν πληρώσει τα δημοτικά τέλη αλλά εμφανίζονται να τα οφείλουν
   Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο δήμος Ξηρομέρου που προέκυψε μετά τη συνένωση ξεκίνησε την απογραφή με ορκωτούς λογιστές στην οποία στις 28-2-2011 παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 31.808,60 ευρώ. 
    Ο δήμος στη συνέχεια έστειλε ειδοποιητήρια στους δημότες για την είσπραξη των τελών αλλά οι δημότες παρουσίαζαν αποδείξεις πληρωμής αυτών των τελών με αποτέλεσμα το έλλειμμα να αυξάνεται συνέχεια.

     Ο δήμος Ξηρομέρου απευθύνθηκε στο ΣΔΟΕ ζητώντας να γίνει έλεγχος αλλά το ΣΔΟΕ ποτέ δεν τον έκανε. Νωρίτερα στις 14 Μαρτίου 2011 έστειλε έγγραφο στην περιφέρεια και ζήτησε από τον κ. Αποστολόπουλο πρώην Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προχωρήσει σε έλεγχο. Στις 24 Μαρτίου ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε από το υπουργείο να στείλει οικονομικούς επιθεωρητές οποίοι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη. Στη συνέχεια στις 23 Μαρτίου ο δήμος ζητά από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε έλεγχο στην Αλυζία ο οποίος δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

         Στις 4 Ιουνίου 2011 ο δήμος Ξηρομέρου επανέρχεται και ζητά από το υπουργείο οικονομικών, τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, και τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε έλεγχο αλλά ούτε από κει υπήρξε αποτέλεσμα. 
    Καμία υπηρεσία δεν φαίνεται να ενδιαφέρθηκε να προχωρήσει σε έλεγχο για το που πήγαν τα χρήματα. Στις 27-1-2012 ο δήμος Ξηρομέρου ζήτησε να διαγραφούν τα χρέη 281 πολιτών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
      Δεν εγκρίθηκε τελικά γιατί όπως υποστήριξε η Περιφέρεια “η διαγραφή βεβαιωθέντων ποσών από τέλη γίνεται μετά από εισήγηση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών στο Δ.Σ. συνεπώς η ανωτέρω απόφαση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα κι ως εκ τούτου θα πρέπει να επανέλθετε με νόμιμη απόφαση ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία και σχετική έκθεση του υπαλλήλου που έκανε καταχώρηση στους βεβαιωτικούς καταλόγους”. 
      Από ότι είπε τότε ο τέως αντιδήμαρχος της ενότητας Αλυζίας κ. Λύτρας δεν έχει βρει βεβαιωτικούς κατάλογους ούτε στο δήμο Αλυζίας αλλά ούτε και στη ΔΟΥ Βόνιτσας
     Στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής αναμένεται οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξηρομέρου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Λευκάδας ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες
    Παράλληλα ο δήμος από τη στιγμή που εντόπισε το θέμα μετέφερε την αρμόδια υπάλληλο σε άλλη υπηρεσία του δήμου.

7 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ. ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ. ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΟΔΗΜΟΣ. Η ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕς ΜΗ ΚΟΝΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΤΑΞΕΙΣ , ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕς. ΕΤΣΙ ΘΑΒΕΤΕΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ. ΟΛΕς ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΔΟΕ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΒΑΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΗΞΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΑΝ ΣΤΗΝ 80 ΝΤΑΧΡΟΝΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΟΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΟ.


    Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΣΕ ΨΙΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ .ΚΑΘΑΡΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eleos pia me to klepsimo!!!!!den antexoume allo na mh dinetai lysh se otidhpote!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΩ! Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! ΤΑ ΑΡΘΡΑ 129 ΠΕΡΙ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ 130 ΠΕΡΙ ΕΔΕ, ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3584/2007:ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ? ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΙΣΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ! ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ Η ΒΑΡΙΩΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?! ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΎΜΕ ΟΛΟΙ ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ! ΚΡΙΜΑ! ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΤΥΧΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο