Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εφιάλτης ληστών για δυο οικογένειες στη Μπαμπίνη


          Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι δράστες χθες βράδυ στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου, αφού πρώτα διέρρηξαν το σπίτι από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήματα και αμέσως μετά «χτύπησαν» σπίτι στο κέντρο του χωριού, όπου διαμένουν δυο ηλικιωμένες και με χρήση σωματικής βίας τις ακινητοποίησαν, τις έδεσαν, τις φίμωσαν, έκαναν άνω- κάτω όλους τους χώρους και έφυγαν με ευρώ και χρυσαφικά άγνωστης αξίας. 
     Αυτή τη στιγμή οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των ληστών και προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Αστακού.


ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ  

5 σχόλια:

  1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !!!!! καλα εμεις που ζουμε σε πολη αλλα , εκει στα χωρια , μπορειτε να εισαστε σε επιφυλακή καποιοι . πλεων γνωρίζεται οτι η κατασταση εχει ξεφυγει . η ασστυνομια κανει οτι μπορει εχει ξεπερασει τα ορια της κατα πολυ . μαλον πρεπει να παρετε την κατασταση στα χερια σας . εγω ετσι λεω .παρτε απο ενα καλο σκυλο στο σπιτι σας , αν αναγκη βαλτε και καποιο συστημα συναγερμου εξωτερικου χωρου . τα υπόλοιπα τα γνωριζεται πολυ καλα . μονο ετσι θα σωθουμε και μονο ετσι θα καθαρισει η ηρα απο το σταρι . ολοι καταδικαζουμε τετοια γεγονότα .καταδικαζουμε γενικα αυτους που κανουν τετοιες πραξεις , γιατι μαλον καταδηκη τους αξιζει. τολμήστετο λοιπον προφυλαξτε την περιουσια σας και την οικογένεια σας , και τους γυρω σας . ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που πλέον έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.Οι ηλικιωμένοι αποτελούν πρώτης τάξεως θύματα για τους κάθε λογής επιτήδειους κλέφτες-απατεώνες-ληστές.Σε χωριά του Ξηρομέρου έχουν υπάρξει αντίστοιχα κρούσματα.Σύμφωνα με πληροφορίες προχθές σε ορεινό χωριό της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου,μια ομάδα αποτελούμενη από τέσσερα άτομα,εκ των οποίων οι δύο γυναίκες,μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας,και με την μέθοδο της απασχόλησης της άρπαξαν χρηματικό ποσό.Για την ιστορία και για γνώση των υπολοίπων αφού καλό είναι να γνωρίζουμε τον τρόπο που αυτοί δρουν,η μία εκ των δύο μελαψών κυριών επεδείκνυε με έντεχνο τρόπο τα σεντόνια,που δήθεν έφερε προς πώληση(τα άπλωνε στο πρόσωπό της ηλικιωμένης και της έκρυβε το οπτικό πεδίο)και η έτερη συνεργός της εισέβαλε κρυφά στο σπίτι της,χωρίς να την αντιληφθεί,και αφού πρώτα το έψαξε σχεδόν όλο της αφαίρεσε χρήματα από το πορτοφόλι της.Επιπλέον οι δύο μελαψοί άνδρες της παρέας απασχολούσαν συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης που βρισκόταν σε διπλανή οικία ζητώντας του πιεστικά να τους δώσει νερό και προσπαθώντας να τον πείσουν να μπουν εντός της κατοικίας του.Αυτός ευτυχώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και τους αρνήθηκε την είσοδο,με αυτό τον τρόπο ίσως και να γλύτωσε τα λιγοστά λεφτά της σύνταξης του Ο.Γ.Α. που είχε στην τσέπη του και που δεν του φτάνουν να πληρώσει ούτε τα φάρμακα του.Το κακό είναι πως στην συγκεκριμένη περίπτωση,αλλά και σε άλλες παρόμοιες,στα ορεινά χωριά,οι παθόντες,είτε από άγνοια είτε από φόβο είτε επειδή δεν είναι σε θέση λόγω του προχωρημένου της ηλικία τους,δεν καταγγέλλουν αμέσως τα περιστατικά αυτά στην αστυνομία έτσι ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα οι δυνάμεις της και να υπάρξει σοβαρή πιθανότητα σύλληψης των δραστών.Με αυτή την παράλειψη οι επιτήδειοι βρίσκουν ευκαιρία να διαφεύγουν και αποθρασύνονται ακόμη περισσότερο.Καλό είναι οι νεότεροι να βοηθούν και να ενημερώνουν τους ηλικιωμένους-αυτό που λέμε να τους ''πονηρεύουν''-για αυτά που συμβαίνουν για να μην δείχνουν εμπιστοσύνη στον πρώτο άγνωστο-άγνωστη τυχόντα-ουσα που θα παρουσιαστεί μπροστά τούς ως έμπορος ή οτιδήποτε άλλο.Για την ιστορία ''και μη τυχόν''αυτοί είχαν ένα αμάξι (κούρσα) μπλε με μαύρο ουρανό και διέφυγαν αφού πρώτα μίλησαν μεταξύ τους στο κινητό.Στο συγκεκριμένο χωριό έχουν υπάρξει και άλλα τέτοια παρόμοια περιστατικά.Επειδή είθισται να γράφουμε ανώνυμα δεν αναφέρω το όνομα του χωριού αλλά η ιστορία είναι πραγματική και μου την διηγήθηκε αυτός που την γλύτωσε και που αυτό το μήνα θα πληρώσει τα φάρμακα του.Επιπροσθέτως πρέπει να αναφέρουμε και τον πρωτόγνωρο φόβο πού ένιωσε(είπε πως για πρώτη φορά φοβήθηκε τόσο). ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΛΗΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΕΞΩ.ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕΝΑΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΠΙΠΙ ΛΙΑΣΤΡΕΣ ΒΑΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΜΑΘΙΑΣΤΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ . ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΕΜΕΛΕΙΑ ΚΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΑ .ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΝΑΜΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΞΗΡΟΜΕΡΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν ο ηλικιωμενος που ληστεψαν ειχε κανα δικανο και τους πετσοκοβε το σαπιο συστημα απο αστυνομια δικαιοσυνη και ψευτοπροοδευτικα κομματα θα τον ελεγαν δολοφονο και θα τον εσερναν δεμενο στην φυλακη.Σηκωθητε απο τους καναπεδες και ΞΥΠΝΗΣΤΕ πριν ειναι πολυ αργα.ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο