Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ: ‘Ενστολη διαμαρτυρία στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας


       Αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, συνταξιούχοι και απόστρατοι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί στο Αγρίνιο έξω από την Α. Δ. Ακαρνανίας. Παρών και ο Γ. Βαρεμένος του ΣΥΡΙΖΑ.

      Η Ένωση  Αστυνομικών Ακαρνανίας, σε συνεργασία με την Π.Ο.ΑΣ.Υ., πραγματοποίησε μπροστά στην Αστυνομική  Διεύθυνση Ακαρνανίας, λίγο μετά τις 11:00, ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα που θίγουν τον κλάδο. Μίλησαν εκπρόσωποι των λιμενικών, των πυροσβεστών και εκπρόσωπος των συνταξιούχων από την Αθήνα......



        Το λόγο πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος που έκανε λόγο για αυτονόητη παρουσία του κόμματός του και για δίκαια αιτήματα του κλάδου στο πνεύμα και των τελευταίων δηλώσεων του κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για «εργαζόμενους με κοινωνική υπεραξία».
       Πριν πάρει το λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων του νομού κ. Δ. Ρούσης μίλησε και ο πρόεδρος των απόστρατων αστυνομικών κ.  Ν Καπνιάρης λέγοντας ότι όσοι σήμερα κόπτονται για την αστυνομία δεν ξέρουν τι σημαίνει ένστολος ούτε απόστρατος ούτε εν ενεργεία και ότι οι ένστολοι έχουν χρησιμοποιηθεί από όλες τις πλευρές. 
    «Έχουμε βρεθεί στη δίνη όλων των γεγονότων και έχουμε ακούσει και ανθρώπους σε συγκέντρωση να λένε ότι γιορτάζουν το θάνατο  του Αλέξη! Μα γιορτάζεται ο θάνατος ενός νέου; Κι όμως εμείς πρέπει να υπερασπιζόμαστε ότι ορκιστήκαμε όταν μπήκαμε στις σχολές μας», τόνισε ο κ. Καπνιάρης που είπε στους συγκεντρωμένους να προσφέρουν τα πάντα για την υπηρεσία αλλά να ξέρουν ότι πρέπει να παραμείνουν ενεργοί και συνδικαλισμένοι.  
     Ακολούθησε ανάγνωση κοινού ψηφίσματος που θα επιδώσουν όλα τα σώματα στις αρχές(βουλευτές, υπουργείο, δημάρχους, αρχηγείο).
     Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ρούσης αναρωτήθηκε πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμα για να χαρακτηρισθεί το επάγγελμα του αστυνομικού επικίνδυνο και έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στο επάγγελμα. Είπε ότι οι αστυνομικοί γίνονται πολίτες μόνο κοντά στις εκλογές από το εκάστοτε κόμμα και ζήτησε ηθική συμπαράσταση όλο το χρόνο όχι μόνο επετειακά. Ακόμη ανέφερε ότι κατέληξαν τα περιπολικά να μην έχουν βενζίνη και οι απολαβές των αστυνομικών να κοπούν σχεδόν στο 50% τα τελευταία χρόνια με το βασικό μισθό κάτω από τα 700 ευρώ. Δήλωσε δε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και κάλεσε τους παριστάμενους να εγκρίνουν το ψήφισμα και τις ενέργειες του σωματείου για συμμετοχή σε επόμενες κινητοποιήσεις στο νομό και την Αθήνα.
Της συγκέντρωσης ακολούθησε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους διερχόμενους οδηγούς στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου








1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο