Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εκκληση προς το Συντονιστικό Σωματείων και Φορέων


       Καταρχήν να δηλώσουμε ότι το Συντονιστικό είναι μια πολιτική κατάκτηση που αναπτύχθηκε στο έδαφος του 48ωρου απεργιακού ξεσηκωμού στις 19/20 Οκτώβρη. Πρέπει και να συνεχίσει τα κεντρικά απεργιακά καλέσματα και γιατί όχι, να εξειδικεύσει πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Στην επόμενη φάση ο συντονισμός της δράσης σωματείων, τοπικής κοινωνίας, κινήσεων πολιτών, ενάντια στα χαράτσια, τις απολύσεις, τη διάλυση της Πρόνοιας, θα κρίνει την έκβαση μετώπων που μας αφορούν όλους και άπτονται της καθημερινής ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας......



      Το Συντονιστικό θα μπορούσε να είναι το εργαλείο για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων για συγκεκριμένες δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης. 
   Πιστεύουμε επίσης ότι η έμπρακτη αμφισβήτηση της απαράδεκτης κατάστασης των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί παρα μόνο πρακτικά, με στόχο ενιαίες απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων, κάτω από τα πανό των οργανώσεων της εργατικής τάξης, των σωματείων, του Εργατικού Κέντρου, των επαγγελματικών οργανώσεων. 
    Βεβαίως τα κομματικά μπλοκ της Αριστεράς πρέπει να μετέχουν και τα μέλη τους να πρωτοπορούν, αλλά με πόθο την ενότητα απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, όχι την κομματική περιχαράκωση όταν αυτή δεν συμβάλλει στη συγκρότηση αποτελεσματικής άμυνας.
      Η έκκληση μας αφορά την οργανωτικότητα των πρωτοβουλιών του Συντονιστικού. Εφόσον η πρωτοβουλία για απεργιακή συγκέντρωση καλέστηκε, έπρεπε να οργανωθεί και να περιφρουρηθεί πολιτικά
   Που ακούστηκε, σε απεργιακή συγκέντρωση ,να προσφωνούνται απο την εξέδρα αντιδήμαρχοι και μάλιστα εν ενεργεία μνημονιακά στελέχη?
      Και όσοι έσπευσαν να το κάνουν, τον Γ.Βαρεμένο δεν τον είδαν?Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν άξιζε να πεί δυό λόγια? 
   Δεν πρέπει να εχει ξαναγίνει στη Μνημονιακή Ελλάδα απεργιακή προμότιον για δημοτικές εκλογές. Θα ερθει και εκείνη η ώρα και οι επίδοξοι τοπάρχες θα εχουν πεδίο δόξης λαμπρό. Στις απεργιακές όμως συγκεντρώσεις να προσφωνούνται αντιδήμαρχοι σαν να μην τρέχει τίποτα είναι αδιανόητο να επαναληφτεί. 
    Μια κουταλιά πίσσα καταστρέφει εναν τόνο μέλι και τα μέλη των Δ.Σ των φορέων που αποτελούν το Συντονιστικό, αλλα και η βάση τους, πρέπει να το λάβουν σοβαρότατα υπόψην. Τα διάφορα πολιτικά σχέδια είναι θεμιτά και θα κριθούν απο τους Αγρινιώτες. 
   Εκείνο που έχουμε όλοι άμεση ανάγκη είναι η οργάνωση της πιο πλατειάς, ενοτικής, αποτελεσματικής αντίστασης στα μέτρα που υπονομεύεται ανοικτά όταν επιχειρείται να ταυτιστεί με τις πολυ καθυστερημένες διαφοροποιήσεις στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Παλαιού Καθεστώτος. 
    Πριν εμφανιστούν σε απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου θα έπρεπε να παραιτηθούν απο τα πόστα στα οποία εκλέχτηκαν υπο την αιγίδα του ΠΑΣΟΚ και να κάνουν δημόσια και πολιτική αυτοκριτική ακολουθώντας το παράδειγμα της Σ. Σακοράφα.

Μέλη και φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο