Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Κοσμάς ο Αιτωλός»: Απεργία 26 του Σεπτέμβρη


ΘΕΜΑ 1ο: Απεργία 26 του Σεπτέμβρη
Η ΔΟΕ συμμετέχει στην απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, γιατί
·  Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
·  Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.
· Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται, οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν και αυτοί επιμένουν στις ίδιες πολιτικές. Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα.....



· Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαια ανατροπή στη ζωή των εργαζομένων.
Δεν πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα.
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε
τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε
Όλοι με τα σωματεία και τους φορείς  στην απεργιακή συγκέντρωση  της 26ης του Σεπτέμβρη στις 10:30 στην πλατεία Ειρήνης

ΘΕΜΑ 2ο: Καταγγελία για τη δράση της Χρυσής Αυγής
     Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταγγέλλει την καθημερινή , τραμπούκικη δράση φασιστικών ομάδων της Χρυσής Αυγής εναντίον Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Τέτοια μορφώματα χρησιμοποιούνται σαν μαστίγιο για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους. Τέτοια φαινόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και την καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, μετατρέποντας οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή σε περιθωριακές ομάδες.
Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. Αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα του λαού. 


ΘΕΜΑ 3ο: Συμπαράσταση στον αγώνα για πραγματική δημόσια και δωρεάν υγεία
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του υγειονομικού προσωπικού όλων των φορέων του νομού για πραγματική δημόσια και δωρεάν υγεία

Θέμα 4ο: Οικονομική επιβάρυνση γονέων για φωτοτυπίες και αναλώσιμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων , δέχεται τη ληστρική επίθεση και την αφαίμαξη των εισοδημάτων της από τη συνεχιζόμενη εισπρακτική λαίλαπα που δεν έχει τελειωμό. Κατόπιν αυτού το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους συναδέλφους, να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς και κηδεμόνες για φωτοτυπίες ή κάλυψη λειτουργικών εξόδων. Την ευθύνη για το πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο των σχολείων την έχει η Πολιτεία, η οποία και μεθόδευσε με τη στάση της αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Να μη ζητηθεί ούτε ένα ευρώ από τους γονείς. Άμεση καταβολή της χρηματοδότησης των σχολείων για τις λειτουργικές τους δαπάνες.

 .................................................
  
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε.

Γραφείων  Αγρινίου – Θέρμου

«Κοσμάς ο Αιτωλός»


Ταχ. Διεύθυνση: Τσαλδάρη 49


Ταχ. Κώδικας: 30100 Αγρίνιο

Τηλ: 26410-21136 - FAX: 26410-27113


Αγρίνιο,
21/9/2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο