Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Να μην εφαρμοστεί η μείωση των μισθών των εργαζομένων


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στη μάχη της οργάνωσης για να μην εφαρμοστεί η σύμβαση


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι στο εμπόριο
Καταγγέλλουμε σε όλους εσάς την επαίσχυντη κλαδική ΣΣΕ που υπέγραψε η «πρόθυμη» συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ), καταδικάζοντας τους 800.000 εργαζόμενους στο εμπόριο σε μισθούς πείνας.
Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΙΥΕ προκειμένου να «κλείσει» τη νέα αισχρή συμφωνία έκανε μαζί με την εργοδοσία σημαία την τρομοκρατία ότι θα κλείσουν μαγαζιά, θα γίνουν απολύσεις, θα αυξηθεί η ανεργία. Αναπαρήγαγε την ψευτιά ότι οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων ευθύνονται για την κρίση. Όλο το προηγούμενο διάστημα «πέταγαν αντιμνημονιακές κορόνες» ότι δε θα υπάρξει καμία μείωση μισθού, καλλιεργούσαν τη λογική του μικρότερου κακού, την ηττοπάθεια, την αναμονή....



Ψεύδεται η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΙΥΕ όταν επικαλείται το επιχείρημα ότι με την μείωση των μισθών συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων που είναι ενταγμένα στη δύναμη της. Ποια είναι αυτά τα σωματεία που συμφώνησαν, εμάς σίγουρα δεν μας ρώτησε
Η σημερινή πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έχει απολέσει την αξιοπιστία της απέναντι στους εργαζόμενους καθώς τη μία έλεγε «πάγωμα μισθών», την άλλη έλεγε «καμία μείωση μισθών» και τελικά ο γγ της Ομοσπονδίας και επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης» σε Ομοσπονδία - ΓΣΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ υπέγραψε μείωση μισθών!!!!
Η κατάπτυστη σύμβαση, προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 6,7% και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009.
Ενδεικτικά, για τους πωλητές ο βασικός εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται στα 860 ευρώ (651,53 καθαρά), για το προσωπικό γραφείου στα 793 (603,52 καθαρά), για τις γραμματείς στα 843 (639,36 καθαρά) και για τους λογιστές στα 941 ευρώ (709,59 καθαρά).
Η νέα κλαδική σύμβαση αφορά 800.000 εργαζόμενους στο εμπόριο και ισχύει από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Αυγούστου.



Συνάδελφοι καμία εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αποδυνάμωση των δυνάμεων που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στην υπεράσπιση της «ανταγωνιστικότητας».
Χρειάζεται να οργανώσουμε την πάλη μας για να μην εφαρμοσθεί στην πράξη η μείωση μισθών. Κανένα κλίμα αναμονής που αφήνει χρόνο και χώρο ελεύθερο για να οργανώσουν οι μεγαλοεργοδότες την επέλαση σε κάθε δικαίωμα μας. Να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα για τη μαζικοποίηση του σωματείου μας, για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Από σήμερα το σωματείο μας, αρχίζει περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο της νέας ΣΣΕ, για να παλέψουμε  ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη η μείωση των μισθών των εργαζομένων.

Λευκάδα 1-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο