Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αγώνα των βουλευτών για το Πανεπιστήμιο, ζήτησε ο Π. Κοντός


         Την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια για δυσοίωνο μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας του Αγρινίου στα πλαίσια του επερχόμενου ακαδημαικού «Καλλικράτη», ενδιαφέρον έχει η άποψη του Παναγιώτη Κοντού, πρώην προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του. 
    O κ. Κοντός παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις  που διοργάνωσε  ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου προχθες το βράδυ στην Κωνωπίνα, αφιερωμένες στα τριάντα  χρόνια από ιδρύσεώς του. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για το Πανεπιστήμιο. «Τελευταία πολλά ακούγονται για τη μοίρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Θα ήθελα να πω ότι ένα Πανεπιστήμιο είναι μια πηγή κι ένας μοχλός ανάπτυξης. Όπου έχουν ιδρυθεί Πανεπιστήμια υπήρξε ανάπτυξη, π.χ Πάτρα, Ιωάννινα κ.α» ανέφερε.....



    Επίσης απευθυνόμενος κυρίως στη Βουλευτή κ.Νίκη Φούντα  (καθώς η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στην Κυβέρνηση) που ήταν παρούσα, κάλεσε την ίδια και όλους τους εκλεγμένους βουλευτές να αγωνιστούν για  το Πανεπιστήμιο. «Η ίδρυση του Πανεπιστημίου έγινε στις 26 Αυγούστου του 2009 με απόφαση της Βουλής και ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Γι’ αυτό σήμερα θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να αγωνιστούνώστε να αποτραπεί η κατάργηση του Πανεπιστημίου, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλο πλήγμα για το νομό» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Κοντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο