Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Σύλληψη τεσσάρων Ρομά για τα αιματηρά επεισόδια στο Αιτωλικό


Τέσσερις συλλήψεις, τρεις αναζητούνται
H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές τέσσερις Ρομα για τον τραυματισμό από πυροβολισμούς τεσσάρων ατόμων στο Αιτωλικό.

    Συνελήφθησαν χθες (4-8-2012) το απόγευμα, τέσσερις ημεδαποί Ρομα, ηλικίας 44, 29, 24 και 24 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, της παρακώλυσης και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της διακεκριμένης φθοράς....



    Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ακόμα ημεδαποί Ρομα ηλικίας 29, 29 και 25 ετών οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές. 
   
    Ειδικότερα προχθές (3-8-2012) αργά το βράδυ 200 περίπου κάτοικοι του Αιτωλικού συγκεντρώθηκαν στην έξοδο της πόλης και σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από τον οικισμό Ρομά της περιοχής με σκοπό να κινηθούν προς αυτούς, διαμαρτυρόμενοι για την παραβατική τους συμπεριφορά. Κατά την προσέγγιση μιας ομάδας κατοίκων στον οικισμό, δέχθηκε πυροβολισμούς από κυνηγετικά όπλα με αποτέλεσμα των τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

    Άμεσα στη περιοχή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης. Στη συνέχεια, χθες 4-8-2012, πολύ νωρίς το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενεργήθηκαν εννέα έρευνες σε οικίες Ρομά με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 44χρονου για κατοχή πυρομαχικών, την προσαγωγή ακόμα έξι ατόμων και την κατάσχεση όπλων και πυρομαχικών τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

    Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, που ακολουθησε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, προέκυψε η εμπλοκή των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων, από τους οποίους οι τρεις έχουν ήδη συλληφθεί, στους πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων κατοίκων του Αιτωλικού.

    Οι τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν με σταθμούς του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου ο ένας εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνεχίζουν να νοσηλεύονται.
    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών συνεργών τους που αναζητούνται συνεχίζονται.
   Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο