Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ


Της Δέσποινας Γεωργιάδη-Αλεξοπούλου*

   «Η αλήθεια είναι ότι προεκλογικά δεν ειπώθηκαν τα πράγματα με τo όνομά τους. Ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση «σε πρώτο χρόνο» που αποδείχθηκε απολύτως ανεδαφική εξαγγελία. Υποσχέθηκε επίσης να δώσει τέλος στα.... άδικα οριζόντια μέτρα αφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και αυτή η δέσμευση ήδη έχει αναιρεθεί από τις υπαναχωρήσεις στις αξιώσεις των δανειστών» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 απόσπασμα από άρθρο του Γ. Χαρβαλιά).

      Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σήμερα η πατρίδα μας καταρρέει. Υπάρχουν δυστυχώς και «μεταλλαγμένοι» Έλληνες. Έλληνες κάτω από απόλυτη λήθη, ‘Eλληνες του μη προβληματισμού, ‘Eλληνες της προσωπικής βόλεψης. Η παράνοια και ο συντηρητισμός αυξάνεται διαρκώς.....



    Θλίβομαι πολύ και θυμώνω, όταν βλέπω συνανθρώπους μας ‘Eλληνες να αναμασούν συνεχώς ό,τι σάπιο, προσβλητικό για την ανθρώπινη λογική και την ιστορία της πατρίδος μας- που μεγαλούργησε κάποτε-« σερβίρει» το ολόμαυρο κουτί με τα πολυποίκιλα χρώματα, ιδέες και φυσιογνωμίες, η τηλεόραση.

      Οι επιτήδειοι των ΜΜΕ ενώ «πνίγονται» από παράνομο πλουτισμό εισάγουν όμορφα, σιγά σιγά, το δηλητήριο σε μικρές καθημερινές δόσεις, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους που τους καθοδηγούν και τους πληρώνουν αδρά, για να μας κοιμίζουν με ένα μικρό νανούρισμα φρικης!! Και με ένα ακόμα χειρότερο εφιαλτικό ξύπνημα.

     Όπου βρεθεί κανείς συναντά «κομματόσκυλα», που αναμασούν τις ιδέες των αρχηγών τους, εγκεφαλικά και παθητικά κολλημένοι στο κόμμα τους. Μέτρα, επαχθή μέτρα… μέτρα αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας που ως εκ θαύματος απομακρύνεται κάθε τόσο. Σεβόμαστε τις θυσίες του ελληνικού λαού, όχι οριζόντια μέτρα. Και ο ‘Ελληνας σκύβει πειθήνια το κεφάλι ως δουλοπρεπής, χωρίς καν να υποβληθεί στον κόπο να αναλύσει τα γεγονότα με τη δική του σκέψη.

     Επαναλαμβάνει απλά και καθαρά τις ιδέες που τόσα χρόνια τον πισωγύριζαν: μα το λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, άρα πρέπει να το δεχτώ λόγω της «σοφίας» τους. Ας πεινάσουμε και λίγο, ψιλοβολευόμαστε. Και η πατρίδα; Το μέλλον των παιδιών μας; Των εγγονιών μας; 

    Υπάρχουν και άνθρωποι, όμως, Έλληνες, έντιμοι, ειλικρινείς με ανοικτότητα σκέψης. Οι «Αγανακτισμένοι» κατέβηκαν αυθόρμητα στους δρόμους. Όμως η εξουσία δεν αστειεύεται! Χρησιμοποιώντας τα γνωστά κατασταλτικά μέσα γονάτισε την αντίδραση των ανθρώπων. Ο αγώνας άνισος. Από τη μια σιδηρόφραχτες οδούς, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, όλα για τον ελεύθερο και νοήμονα πολίτη. Δεν αντέχουν βλέπετε, να ακούνε τη φωνή του ! Φοβούνται τους σκεπτόμενους πολίτες. 

    Ή θα πεινάς… ή θα σε δέρνουμε, τους σφύριξαν το δίλημμα. Η ηγεσία του κόμματος θέλει καθοδηγούμενους, στρατιωτάκια στις εντολές της. Απαγορεύεται να ψηφίσει ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού στη Βουλή σύμφωνα με τη συνείδησή του. Δεν ανέχονται τη διαφορετικότητα στη σκέψη γι’ αυτό και κατηγορούν με κακεντρέχεια εκείνους που έχουν την τόλμη να ξεχωρίζουν. Όταν δε κανείς εκφράσει άποψη αντίθετη με τα συμφέροντα των κυβερνώντων τον τοποθετούν στο περιθώριο, τον αποφεύγουν με σχεδιασμένη αδιαφορία στιγματίζοντάς τον ως απείθαρχο. Η εύκολη δικαιολογία: θέλει να διασπάσει το κόμμα που τον ανέδειξε. 

    Βέβαια, ευγνωμονούμε, όσους βοήθησαν την δίκαιη και αξιοκρατική ανάδειξη ενός πολιτικού, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε το περιθώριο να εξευτελίζουν τη σκέψη μας, να μας κάνουν υποχείρια των πράξεών τους, στρατιωτάκια των συμφερόντων τους. Όχι, μπορούμε να γίνουμε οι αυστηροί κριτές τους, το ισχυρό ανάχωμα στις περίεργες συμφωνίες τους. Τα ΜΜΕ αποφεύγουν με ζήλο και επιμέλεια να ακούγονται οι διαφορετικές γνώμες, τις φοβούνται, δεν αντέχουν την ελευθερία της σκέψης. Θεωρούνται λοιπόν «ξένα σώματα» όσοι δεν προσκυνούν τα τρία κόμματα σήμερα.

      Μέσα στην προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά που τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στην τρικομματική κυβέρνηση του συμβιβασμού ο Πάνος Καμμένος σύστησε και τόνισε στους βουλευτές του να ψηφίζουν στη βουλή κατά συνείδηση και όχι με κομματική πειθαρχία. Προφανώς δεν φοβάται τις διαφορετικές απόψεις. Είναι εντυπωσιακό και τοποθετεί σε άλλη βάση τα πράγματα. Ο Πάνος Καμμένος ξέφυγε από το «μαντρί» παρόλο που η απάντηση των κομματικών οπαδών ήταν έτοιμη: «όποιος βγαίνει έξω από το μαντρί τον τρώει ο λύκος». Τελικά ο μόνος που δεν θα κριθεί ως προδότης της πατρίδος θα είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όλοι αναφερόμαστε στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, αλλά λειτουργούμε με τις ίδιες παλαιο…ληθικές μεθόδους.

     Οι κομματικοποιημένοι οπαδοί συνεχίζουν να αισθάνονται ασφάλεια κάτω από τον αλάθητο Αρχηγό τους, νωχελικά τον χειροκροτούν ή αναζητούν θέσεις και προνόμια. Πείθουν τη συνείδησή τους ότι το γαλάζιο ή πράσινο αίμα που τρέχει στις φλέβες τους τους κρατά μόνο στη ζωή. Αρνούνται κάθε νέα σκέψη, πετούν την ανοιχτότητα της νόησης και αντιμετωπίζουν ως εχθρούς που διασπούν το κόμμα τους τους «άλλους», τους προβληματισμένους, τους αγανακτισμένους, τους σκεπτόμενους. Δεν δέχονται το βαθύ προβληματισμό.

      Συμπολίτη μου, πρέπει να αφαιρέσεις τα κομματικά γυαλιά, να αγανακτήσεις, να διαμαρτυρηθείς, να συσκεφθείς. Οι πολιτικοί μας ντύνουν με ωραίες λέξεις ό,τι μιαρό και προδοτικό κάνουν πχ τις πωλήσεις τις ονομάζουν αποκρατικοποιήσεις. 

Βέβαια οι ιδιώτες αγοράζουν, αλλά εμείς πωλούμε. Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει. 

     Αγαπητέ συνέλληνα ανανέωσε τη σκέψη σου, μην αναμασάς σαν αγαθό μηρυκαστικό τα λόγια των ΜΜΕ, μη δέχεσαι να εκφοβίζεσαι και να εκβιάζεσαι. Αντίκρισε το αβέβαιο μέλλον των παιδιών μας και όχι μόνο τη δική σου σημερινή καλοπέραση.

     Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται «το πρόβλημα δεν είναι τα είπα – ξείπα των πολιτικών στην προεκλογική περίοδο. Από τέτοια έχουμε συνηθίσει. Ο κίνδυνος είναι να μην προλάβουν να εφαρμόσουν ακόμα και αυτή τη βαριά σε κόστος πολιτική, αλλά επιμένουν να ξεδιπλώνουν νωχελικά με μισόλογα και καταπραϋντικές υποσχέσεις λες και ο κόσμος δεν θα καταλάβει τί πραγματικά θα του συμβεί».

     Προβληματίστηκε κανείς, άραγε, αξιολογώντας τα γεγονότα τι ακριβώς έχει συμβεί με την Ισλανδία και την Αργεντινή;





(* Δέσποινα Γεωργιάδη-Αλεξοπούλου, Υποψήφια Βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν. Αιτ/νίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο