Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Φωτιά χθες στην Κωνωπίνα!


         Χθες Τετάρτη τις απογευματινές ώρες  1 Αυγούστου 2012 και περί ώρα 17.00, εκδηλώθηκε φωτιά στην Κωνωπίνα και συγκεκριμένα στην δασωμένη περιοχή ΣΦΝΙ, τοποθεσία Μελίσσι σε αγροτεμάχια των  Κωνσταντίνου Στ. Κωστακιώτη και Δημητρίου Ιωάν. Κωστακιώτη.
     Έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα ειδοποιώντας ταυτόχρονα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία  κατέφτασε  άμεσα και έσβησε την φωτιά,  πριν αυτή προλάβει να εξαπλωθεί στο πυκνό δάσος.....



    Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από κεραυνό, λόγω  της απογευματινής μπόρας που πέρασε το απόγευμα, με έντονα καιρικά φαινόμενα, αστραπές – κεραυνούς και βροχή από το χωριό μας!
     Το ευτύχημα ήταν ότι, αφενός ήταν απόβρεχο και αφετέρου η κινητοποίηση ήταν άμεση  από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, την Πυροσβεστική και τον Δήμο, που ενεργοποιήθηκαν μαζί με  χωριανούς μας και έσβησαν την φωτιά.

        Θα πρέπει ωστόσο  να σημειωθεί, ότι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 6/7ης Ιουλίου 2012, εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα πυρκαγιές σε δύο εστίες σε κοντινή απόσταση  από την σημερινή φωτιά
      Θα πρέπει να επισημάνουμε την έγκαιρη έλευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία προσήλθε με δύο οχήματα και με επικεφαλή τον Διοικητή της.
      Οι Κωνωπινιώτες απευθυνόμενοι στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σαλοδημήτρη, που ήταν στον τόπο,  ζήτησαν, να καθαριστεί άμεσα ο  δρόμος που  εξυπηρετεί την πυρασφάλεια του δάσους, για να υπάρχει προσβασιμότητα των οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ευτυχώς που αποτράπηκαν τα χειρότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο