Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Συνάντηση με την Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας


ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7,  Λευκάδα  
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
       Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είχε συνάντηση σήμερα με την Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας κα Μεσσήνη, προκειμένου να ενημερωθεί πέρα από τα γνωστά προβλήματα, για τα δημοσιεύματα περί συγχωνεύσεων και κατάργησης Νοσοκομείων ανάμεσα στα οποία και το Νοσοκομείο Λευκάδας.
      Η κα Μεσσήνη μας είπε ότι δεν γνωρίζει από επίσημη ενημέρωση κάτι σχετικό με τις προθέσεις της κυβέρνησης. Επίσης ότι δεν ήρθε ακόμα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.....



   Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο μας μέρα με την ημέρα οξύνονται. Η αυξημένη προσέλευση ασθενών λόγω του νέου καθεστώτος της συμμετοχής στις εξετάσεις, συνοδεύεται με μείωση των χρημάτων για αντιδραστήρια και τα ραντεβού φτάνουν και τον ένα μήνα. Παράλληλα οι ελλείψεις σε προσωπικό μεγαλώνουν, νέες συμβάσεις δεν έγιναν και όλες οι κλινικές εκτός της παθολογικής και της χειρουργικής εφημερεύουν μόνο το μισό μήνα.
    Σε απάντηση όλων αυτών των προβλημάτων ο υπουργός Α. Λυκουρέντζος, ζήτησε  την εξαίρεση ολόκληρων ειδικοτήτων γιατρών απ' τις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, ( δόθηκαν σχετικές οδηγίες στους διοικητές των νοσοκομείων)  ώστε να γίνει εξορθολογισμός και οι δαπάνες να αντιστοιχιστούν με τα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό κονδύλια.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη επιλογή στην ώρα της έκτακτης ανάγκης, όπως είναι οι εφημερίες, που θα καταστήσουν ακόμα περισσότερο ανασφαλή τα προγράμματα των εφημεριών τα οποία είναι ήδη πετσοκομμένα στο πλαίσιο των μνημονίων.
     Μήπως εξορθολογισμός είναι  η πληρωμή των 5 ευρώ για μια ιατρική εξέταση το πρωί και μέχρι 90 ευρώ για τα απογευματινά ιατρεία, η πληρωμή χαρατσιού 15% για εξετάσεις στα ιδιωτικά εργαστήρια και ολόκληρου του ποσού για μια σειρά εξετάσεις που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ;
   Όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που δικαιολογούν τις περικοπές με το πρόσχημα της «πάση θυσία παραμονής στην ΕΕ», από τη μια θυσιάζουν την υγεία του λαού σε συνθήκες μεγάλης αύξησης της ανεργίας, γενικευμένης επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων, εξαθλίωσης με μισθούς πείνας και από την άλλη περιορίζουν και εμπορευματοποιούν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενισχύουν την επιχειρηματική δράση.
    Είναι φανερό ότι οι σημερινές υπηρεσίες παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που παρέχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που αναδεικνύεται σε φορέα - δήμιο των λαϊκών αναγκών στην Υγεία, για τα 9,5 εκατομμύρια των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων δεν αποτελούν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.

     Η απάντηση σ’ αυτά, είναι η κινητοποίηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για  καθολικές  και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο