Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Σε μια μεγάλη γιορτή μετατράπηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δρυμό


          Τεράστια ήταν η επιτυχία που γνώρισαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας σε συνεργασία με τη Τοπική Κοινότητα Δρυμού και τον Δήμο Άκτιου-Βόνιτσας.
     Αρχικά ο σύλλογος Δρυμιωτών είχε ανακοινώσει μια μονοήμερη εκδήλωση στις 10 Αυγούστου αλλά το καλό κλίμα που υπήρχε στο Δρυμό και η συνεργασία με το Δήμο Άκτιου-Βόνιτσας που παρεχώρησε μια θεατρική παράσταση συνέβαλλαν αποφασιστικά για να μετατραπούν οι εκδηλώσεις σε τριήμερες.
     Άνευ προηγουμένου ήταν η προσέλευση του κόσμου και γρήγορα οι εκδηλώσεις μετατράπηκαν σε μια μεγάλη γιορτή, αφού σχεδόν όλο το χωριό μαζί με τους καλεσμένους και φίλους από άλλες περιοχές γέμισαν από νωρίς ασφυκτικά την πλατεία. Μια πλατεία που είναι συνυφασμένη πια με το σύλλογο.....



-Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Ένα ταξίδι παραμύθια» και το παρακολούθησε αρκετός κόσμος, τόσο μικρά παιδιά αλλά και μεγάλοι. Το θεατρικό έργο επιχορήγησε ο Δήμος Άκτιου-Βόνιτσας και ευχαριστούμε το Δήμαρχο Νίκο Σολδάτο. 

  -Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ομάδα εθελοντών με επικεφαλής το σύλλογο Δρυμιωτών καθάρισε τη παραλία του χωριού μας που φέτος την επισκέπτεται  αρκετός κόσμος για μπάνιο. Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική και ουσιαστική και δεν θα πρέπει να υποκαθιστήσει σε καμμιά περίπτωση την ατομική ευθύνη του καθενός και την ευθύνη των φορέων για να διατηρούν την παραλία καθαρή.

-Την Τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων στις 10 Αυγούστου, οι ετοιμασίες από νωρίς το πρωί ήταν εντατικές. Ετοιμαζόταν οι ψησταριές, σουβλιζόταν οι προβατίνες, ετοιμαζόταν στα βαρέλια οι μπύρες, γέμιζε η πλατεία με τραπέζια και καρέκλες και όλα μαρτυρούσαν ότι το βράδυ θα δημιουργούνταν το αδιαχώρητο στην πλατεία και η εκδήλωση θα μετατραπόταν σε μια μεγάλη γιορτή.

- Το βράδυ της εκδήλωσης ο σύλλογος Δρυμιωτών βράβευσε αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, μαθητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και  τη Βαγγελιώ Χρηστιά για τη μεγάλη προσφορά της στο Δημοτικό Τραγούδι. Στη συνέχεια η Βαγγελιώ Χρηστιά τραγούδησε προς τιμήν του συλλόγου Δρυμιωτών.

-Στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν δωρεάν ψητή προβατίνα, μπύρες, αναψυκτικά, νερά και πίτες που έφτιαξαν νοικοκυρές του Δρυμού.

-Ακολούθησε γλέντι και κράτησε μέχρι το πρωί με την πολύ καλή ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου.

-Στην κεντρική εκδήλωση παραυρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Νίκος Μωραίτης και Νίκη Φούντα, ο Δήμαρχος Νίκος Σολδάτος, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κομποτιάτης και Δημήτρης Τζαβαλάς, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Αθανάσιος Κασόλας, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιωργος Αποστολάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Στούπας, Παναγιώτης Σαλομήτρης, Χριστίνα Σερεπίσιου και Θεόδωρος Στούπας, ο πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Τάκης Στεργίου και το μέλος Τάκης Κοθρούλας, ο πρόεδρος του συλλόγου Κατούνας Βαγγέλης Κουτιβής, εκπρόσωποι του συλλόγου Κωνωπίνας, ο Λαογράφος κ. Ράππος, ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ  του Δήμου Νίκος Φούντας κ.λ.π

-Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΟΥΚΗ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΩΖΟΣ, ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΖΕΦΡΙΟΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΛΙΚΗΣ, ΚΑΦΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΑΙΟΣ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ «ΕΝ ΠΛΩ» ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΝΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΚΟΝΤΑΛΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

-Τα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά προσέφεραν:
 ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 1 τοστιέρα και 1 φραπεδιέρα, ΦΩΤΟ ΖΩΗΣ- ΑΡΓΥΡΩ 1 κορνίζα, ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ BAZAAR ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ 1 πολυμηχάνημα εκτυπωτή, ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΡΑΥΛΟΥ 20 ευρώ σε βενζίνη, ΤΥΡΟΠΙΤΆΔΙΚΟ FRESS 10 ευρώ σε προιόντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΤΩΡΗΣ 1 τσαντάκι, ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1 προβολέα με ανίχνευση, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ 1 μιξερ, ΛΑΙΟΣ ΗΛΙΑΣ 1 προβολέα, ΛΑΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ 1 εικόνα, ΚΑΒΒΑΔΑ- ΜΥΡΩΝΊΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 3 κρασιά, ΜΑΚΗΣ ΣΑΝΤΑΣ 1 τελάρο ψάρια, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ένα χτένισμα και ένα κούρεμα, ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ ΒΡΑΚΟΖΩΝΗ 1 φυτό. ΣΩΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του θωμά ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ένα τενεκέ ελαιόλαδο, ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1 εγκυκλοπαίδια ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΑΡΤΟΠΟΕΙΟ 1 ούζο.

-Τις προβατίνες για την εκδήλωση πρόσφεραν:
Στούπας Θεόδωρος, Λιότσος Στάθης, Λιότσος Νίκος, Παλούκης Πάνος, Καψάλης Αθανάσιος, Παπανελλόπουλος Πάνος, Μιχαλάτος Παναγιώτης, Γεράσιμος Λάιος, Τσιλίκης Θεόδωρος του Γεωργίου,Ζαχαράκης Λάμπρος, Τσιλίκης Ευθύμιος, Πλούμης Απόστολος και 1 ο σύλλογος Δρυμιωτών, Ακόμη ο σύλλος Δρυμιωτών πρόσφερε και 100 σουβλάκια.

    Ο σύλλογος Δρυμιωτών ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν με το δικό τους τρόπο στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι και ευχόμαστε «να μας έχει ο θεός καλά και πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε».

 Ο σύλλογος Δρυμιωτών ευχαριστεί τον πρόεδρο της Τ.Κ Δρυμού Γιάννη Λιότσο

    Ο σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας ευχαριστεί τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού Γιάννη Λότσο, για την άψογη συνεργασία που είχαμε πριν, κατά και μετά την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο σύλλογος Δρυμιωτών ευχαριστεί  τον Κώστα Νίκου και όσους συνέβαλλαν στη πραγματοποίηση  των πολιτιστικών εκδηλώσεων

    Ένα από τα στοιχεία που αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Δρυμό ήταν η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών οι οποίοι συνέβαλλαν αποφασιστικά για τη επιτυχή έκβαση τους.
      Καθοριστική ήταν η συμμετοχή του τμήματος για το ψήσιμο και το λιάνισμα των κρεάτων. Ευχαριστούμε ειδικά τον Κώστα Νίκου που ήρθε από την Τρύφου για την μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του προς τον σύλλογό μας και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά.
      Τεράστια όμως είναι και η συμβολή του Τάκη Καψάλη, του Χρήστου Χούσου, του Γιώργου Γαβρούζου, του Χρήστου από την Αλβανία, του Άγγελου Τσιλίκη, του Θύμιου Τσιλίκη, του Χρήστου Τσιλίκη του Θεοδώρου, του Σπύρου Βραχνούλα, του Στάθη Λιότσου, του Στέφανου Βλαντή, του Λάκια Σίμου, του Πάνου Λάιου, των κοριτσιών που βοήθησαν στο καθάρισμα της παραλίας, του Σπύρου Γαζή, του Αχιλλέα Βλαχογιάννη του Αποστόλου, του Κώστα Βλαχογιάννη του Γεωργίου κ.λπ και ζητάμε συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον.


Να είμαστε καλά και να ανταμώσουμε πάλι το επόμενο καλοκαίρι









2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο