Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Εκδηλώσεις της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Υπεραλίευσης στη Λευκάδα


    Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Εβδομάδων Θαλασσών διοργανώνει το ΜΕDASSET στην Λευκάδα  13-16 Ιουλίου στον πολυχώρο ARTηρία (Μαρίνα Λευκάδας).
      Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη θάλασσα και τον άνθρωπο. Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Παρασκευή 13 έως και Δευτέρα 16 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας 8μμ-10μμ). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εθελοντές του MEDASSET.....



Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα γίνει προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ End of the Line που αποκαλύπτει τις επιπτώσεις της υπεραλίευσης. Την ταινία θα προλογίσει ο ωκεανογράφος και υποβρύχιος φωτογράφος διεθνούς αναγνώρισης Γιάννης Ίσσαρης και θα παρουσιάσει φωτογραφίες από την πιο πρόσφατη κατάδυση του στο βυθό της Λευκάδας.

Πριν την προβολή της ταινίας, θα γίνει ειδική φωτογράφιση των παρευρισκόμενων, για την οποία οι συμμετέχοντες θα παραταχθούν σε σχήμα ψαριού. Παρόμοιες φωτογραφίες από όλη την Ευρώπη θα παρουσιαστούν από το δίκτυο OCEAN2012 στους Ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της επικείμενης μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για αλλαγή προς μια βιώσιμη ευρωπαϊκή αλιεία.  Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο οι πολίτες της Ευρώπης καλούν τους πολιτικούς να λάβουν γενναίες αποφάσεις που θα δώσουν τέλος στο άδειασμα των θαλασσών μας και στις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές.

20.30: Ειδική φωτογράφιση κοινού
21:00: Προλογισμός ταινίας από τον Γιάννη Ίσσαρη
21.30: Προβολή ταινίας “End of the Line” (διάρκεια 50 λεπτά)

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς η υπεραλίευση επηρεάζει τους Ευρωπαίους πολίτες: http://ocean2012.eu/pages/90-how-overfishing-impacts-you.
Το σύντομο βίντεο «Ending Overfishing» με ελληνικούς υπότιτλους, αποκαλύπτει πώς οι υπάρχουσες πολιτικές οδηγούν στην υπεραλίευση: http://vimeo.com/42686193

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κωνσταντίνα Κωστούλα
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εθελοντών, MEDASSET
2103613572, medasset@medasset.gr


Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Από την ίδρυσή του είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών.

Τo OCEAN2012  είναι μια συμμαχία οργανώσεων που εργάζεται εντατικά για την ουσιαστική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Αλιευτικής Πολιτικής, με στόχο να σταματήσει η υπεραλίευση των θαλασσών, να δοθεί ένα τέλος στις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές και να εξασφαλισθεί η δίκαιη και ισότιμη χρήση υγιών ιχθυαποθεμάτων. Το δίκτυο OCEAN2012 ξεκίνησε και συντονίζεται, από τη ΜΚΟ Pew Environment Group, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται για να σταματήσει η υπεραλίευση στους ωκεανούς παγκοσμίως.Η συντονιστική επιτροπή του δικτύου αποτελείται από τις ΜΚΟ Coalition for Fair Fisheries Arrangements, Ecologistas en Accion, The Fisheries Secreteriat, nef (new economics foundation), The Pew Environment Group, Seas at Risk.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία “End of the Line”:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο