Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


«Χωρίς έναν ισχυρό και ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα δεν μπορούμε να μιλάμε για επάνοδο σε τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας μας και για αξιοποίηση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων μας». Αυτό επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, μετά το τέλος του Συνεδρίου «Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013» που οργανώθηκε απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων........


       Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη ο οποίος περιέγραψε την ανάγκη μιας σε βάθος προετοιμασίας της χώρας μας ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με βασικές προτεραιότητες την προώθηση της μεταφοράς γνώσεων και καινοτομίας στη γεωργία, στη δασοκομία και στις αγροτικές περιοχές, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όλων των τύπων γεωργίας και της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και την ισόρροπη εδαφική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

     Στις εργασίες του Συνεδρίου μετείχε και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας, περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Μαυρόγιαννης. «Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση. Όχι μόνο γιατί έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για την επόμενη προγραμματική περίοδο και τις πολιτικές – στόχους που θέτουμε αλλά και γιατί αναλύθηκαν οι αδυναμίες που διαπιστώθηκαν στην πράξη απ’ το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της περιόδου 2007-2013», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος. Προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι γνωστό ότι έχει δρομολογήσει μια δέσμη πολιτικών παρεμβάσεων με στόχο την δημιουργία μιας ζωντανής και ελκυστικής υπαίθρου, με ευκαιρίες και προοπτικές και μακριά απ’ την στασιμότητα και την παραγωγική αποδιάρθρωση. Είναι αυτονόητο ότι μετέχουμε με προτάσεις στη συζήτηση για την διαμόρφωση της ατζέντας για την επόμενη προγραμματική περίοδο, στην οποία, επί της ουσίας, θα καθοριστούν οι βασικοί άξονες και οι προτεραιότητες της αγροτικής ανάπτυξης μέχρι το 2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο