Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας και Ιωαννίνων για το Enterprise Europe Network


Παρουσίαση του Δικτύου Υποστήριξης Επιχειρήσεων
     Στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επισημοποιήθηκε χθες Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, η συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας, σε ότι αφορά το Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, καθώς το δεύτερο θα αποτελεί «αντένα» του πρώτου για τα επόμενα 2 χρόνια....


     Πρόκειται για ένα Δίκτυο που στην Ελλάδα υποστηρίζει επιχειρήσεις από το 1989  και το οποίο υφίσταντο από παλαιότερα στο νομό μας σε συνεργασία αρχικά με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και στη συνέχεια με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.  Τώρα όμως τα δυο Επιμελητήρια, όντας στον ίδιο ζωτικό επιχειρηματικό χώρο, μπορούν να συνεργάζονται πιο στενά, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τα νησιά του Βορείου Ιονίου.
       Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Δημητρίου καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ευχαριστώντας τον θερμά για τη συνεργασία σε μια εποχή, όπως είπε, που «οι επιχειρήσεις περνάνε τα πάνδεινα και όπου όμως πρέπει να ανταποκριθούμε».
       Στο χαιρετισμό του ο κ. Δημητρίου θύμισε ότι οι επαγγελματίες δεν σταμάτησαν ούτε στον Πόλεμο να προσπαθούν και να δουλεύουν, τονίζοντας ότι εύχεται η συνεργασία να πάει και πέρα από τη διετία, που προβλέπει η σύμβαση, ώστε να γίνει μόνιμη. «Θεωρούμε ότι ο νομός έχει να προσφέρει πεδίο δράσεις στις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων και θέλαμε ένα συνεργάτη να προσφέρει αμοιβαία στη συνεργασία μας. Υπάρχουν 12 οργανισμοί που τρέχουν το δίκτυο αλλά υπάρχουν και 600 σε όλη την Ευρώπη, σε όλο το μήκος και το πλάτος της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ο επιχειρηματίας να στραφεί όπου επιθυμεί. Αυτή η προσπάθεια είναι άλλο ένα λιθαράκι ενάντια στην κρίση και μια ακόμη προσπάθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντισταθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά παραδίδοντας την παρουσίαση του Δικτύου στην κ. Άννα Ζέρβα στέλεχος του Επιμελητηρίου  και του Enterprise Europe Network Ιωαννίνων. Εκείνη εξήγησε ότι πρόκειται για δύο δίκτυα συγχωνευμένα που αφορούν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιοχές λιγότερο ανεπτυγμένες που έχει σαν σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση σε άλλες χώρες για επενδυτές, συνεργάτες, καινοτομία , έρευνα ενώ παράλληλα τρέχει και επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τέτοιο τρόπο ώστε η τελευταία να ακούει τα κατά τόπους προβλήματα των επιχειρήσεων στις διάφορες χώρες. Να σημειωθεί ότι στο Enterprise Europe Network μετέχουν άλλα 5 Επιμελητήρια από διάφορες περιοχές της χώρας και το πρόγραμμα είναι πλέον πολύ αποδεκτό από τα μέλη τους, ενώ, επίσης, έχει βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσφορά του στην επιχειρηματικότητα και για την δεοντολογία του.
Μετά τη παρουσίαση ακολούθησε ξενάγηση του κ. Δημητρίου από τον κ. Τσιχριτζή στους χώρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ακολούθως η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στα δύο μέρη που επισημοποίησε τη συνεργασία τους.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο