Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚEK «ΑΓΩΓΗ»: Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενεργειακών Επιθεωρητών


Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής  Εμβέλειας «ΑΓΩΓΗ», προτίθεται να υλοποιήσει άμεσα προγράμματα εκπαίδευσης ενεργειακών επιθεωρητών σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2010 (ΦΕΚ 177 Α΄) και της σχετικής ΚΥΑ «Εκπαίδευση & εξεταστική διαδικασία Ενεργειακών Επιθεωρητών» (ΦΕΚ 2406 Β΄) και για τις τρείς κατηγορίες ενεργειακών επιθεωρητών:
·                     Κτιρίων,
·                     Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και
·                     Εγκαταστάσεων Κλιματισμού........



·                     Το ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ παρέχει:
·                      μία από τις οικονομικότερες προσφορές της αγοράς στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των ενεργειακών επιθεωρητών,
·                      μία πολύ ικανή ομάδα εκπαιδευτών με πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο,
·                     ολιγομελή τμήματα και
·                     ειδικές προσφορές, κυρίως στο Πρόγραμμα Ενεργειακών Επιθεωρητών Κτιρίων.
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στην έδρα του ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ, στον Άγιο Γεώργιο Καλυβίων, Δήμου Αγρινίου, ΤΚ 13231, τηλ. Επικοινωνίας & fax: 264109502, κινητό:  και e-mail: kekagogi@gmail.com υπεύθυνη επικοινωνίας: Ζαχείλα Φανή


·                     Τίτλοι και Διάρκεια Προγραμμάτων
Επιθεωρητές Κτιρίων
Υποχρεωτική Παρακολούθηση 60 ώρες
Προαιρετική Παρακολούθηση 28 ώρες
Επιθεωρητές Λεβήτων & Εγκαταστάσεων Θέρμανσης
Υποχρεωτική Παρακολούθηση 30 ώρες
Προαιρετική Παρακολούθηση  20ώρες
Επιθεωρητές Εγκαταστάσεων Κλιματισμού
Υποχρεωτική Παρακολούθηση 30 ώρες
Προαιρετική Παρακολούθηση 22 ώρες

·                     Απαιτούμενα Προσόντα Ενεργειακών Επιθεωρητών
Σύμφωνα με το Π.Δ. 100/2010 (ΦΕΚ 177/6-10-2010) η ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή αποκτάται με την εγγραφή του ενδιαφερόμενου στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και την από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής χορήγηση αντίστοιχης άδειας για τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων κτιρίων ή/και λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης ή/και εγκαταστάσεων κλιματισμού.
Ο υποψήφιος Ενεργειακός Επιθεωρητής πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω προσόντα:
·                     Να είναι Διπλωματούχος Μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) ή Πτυχιούχος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή μηχανικός που έχει αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
·                     Να παρακολουθήσει εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από φορέα εκπαίδευσης που πληροί τους όρους και προϋποθέσεις εκπαίδευσης για τη χορήγηση άδειας Ενεργειακού Επιθεωρητή.
·                     Να συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης.
·                     Να διαθέτει τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή/και επιστημονική εμπειρία.


 Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης  ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ με έδρα Τον Άγιο Γεώργιο Καλυβίων, Δήμου Αγρινίου αναλαμβάνει να υλοποιήσει  Πρόγραμμα Κατάρτισης στην Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για την άσκηση καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας. Οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, έστω και αν απασχολούν ακόμη και έναν εργαζόμενο, δεσμεύονται (Ν.1568/85, Π.Δ. 17/96, Π.Δ.159/99) να εντάξουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους εξειδικευμένο Τεχνικό Ασφαλείας, ή εφόσον ασκούν οι ίδιοι οι εργοδότες τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφαλείας εργασίας.
Περιγραφή: Τo πρόγραμμα απευθύνεται σε εργοδότες επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας επικινδυνότητας -Β’ και Γ’ κατηγορίας- οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και αφορούν σε:
·                     Επισκευή και συντήρηση μεταφορικών μέσων,
·                     Πρατήρια υγρών και αερίων καυσίμων,
·                     Επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών,
·                     Επιχειρήσεις κατασκευής παντός είδους από ξύλο,
·                     Επιχειρήσεις κατασκευής και επισκευής παντός είδους από μέταλλο,
·                     Επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατεργασίας δερμάτων και γουναρικών, και κατασκευής παντός είδους από ύφασμα, δέρμα ή γούνα,
·                     Οικοδομικά και άλλα παρεμφερή τεχνικά επαγγέλματα,
·                     Γραφεία και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που δεν κατατάσσονται στις προηγούμενες ομάδες.
Διάρκεια: Για τις επιχειρήσεις της Β’ κατηγορίας, η διάρκεια του προγράμματος αντιστοιχεί σε 35 ώρες, ενώ για της Γ’ σε 10 ώρες, συνολικά.

Σε όσους συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα παρέχονται σχετικές Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης, προκειμένου να αναλάβουν με τρόπο υπεύθυνο  και αποτελεσματικό τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΚ ΑΓΩΓΗ: Ε-mail: kekagogi@gmail.com, Τηλ/fax. 2641095023,  κα Ζαχείλα Φανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο