Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κάλαμος: Χταπόδι κάνει «τζετ σκι» πάνω σε δελφίνι!


Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την εντυπωσιακή σκηνή στις  ακτές του νησιού Κάλαμος απέναντι από τον Μύτικα 
               Μια σπάνια σκηνή κατέγραψε με τη φωτογραφικής της μηχανή η επικεφαλής ενός ερευνητικού προγράμματος που λαμβάνει χώρα στο Ιόνιο. Ο Ζοάν Γκονσάλβο φωτογράφισε έξω από τις ακτές του μικρού νησιού Κάλαμος στον Αμβρακικό Κόλπο (σ.σ. απέναντι από τον Μύτικα)  τις βουτιές ενός ρινοδέλφινου που «κουβαλάει» μαζί του ένα χταπόδι. 
         Το χταπόδι ταξιδεύει με το δελφίνι έχοντας αγκιστρωθεί στην κοιλιά του. Οι ερευνητές εικάζουν ότι το δελφίνι εντόπισε το χταπόδι και προσπάθησε να το φάει αλλά το χταπόδι αντιστάθηκε και κατάφερε να αγκιστρωθεί σε ένα ασφαλές για αυτό σημείο του σώματος του δελφινιού για να γλιτώσει......

 
        Ο Γκονσάλβο είναι υπεύθυνος του Ionian Dolphin Project, ενός ερευνητικού προγράμματος που αποτελεί μέρος των προγραμμάτων του Ερευνητικού Ινστιτούτου Tethys. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Tethys δημιουργήθηκε στην Ιταλία πριν από 25 χρόνια και μελετά τα θαλάσσια κήτη στη Μεσόγειο και ειδικότερα στις περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου.

4 σχόλια:

  1. τελειο !!!!!!!!!! φοβερο !!!!! σπανιο !!!!!!! . υπερωχη φωτο για screen saver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία σχέση ο Κάλαμος με τον Αμβρακικό κόλπο. Είναι απέναντι από το Μύτικα στο Ιόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε παιδια καντε διορθωση ποιοσ Αβρακικος κολπος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε μετακόμισε ο Κάλαμος στον Αμβρακικό; Έλεος βρε παιδιά.Το νησί Κάλαμος βρίσκετε ακριβώς απέναντι από τον Μύτικα και ανήκει στο Δήμο Λευκάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο