Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Είναι ώρα… Ελλάδος!


Γράφει ο: Φωτάκης Βασίλης

    Η επικράτηση της λογικής έναντι του Λαϊκισμού -το ζητούμενο των εκλογικών αναμετρήσεων που παρήλθαν - ηρέμησε και ανακούφισε τόσο τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης όσο και τις λεγόμενες αγορές, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.
         Η αγωνία των Ελλήνων πολιτών για την αβεβαιότητα του αύριο και την ελπίδα καλύτερων όρων έστειλε τη Ν.Δ. στην πρώτη θέση, ώστε να επιζητά να δημιουργήσει μια κυβέρνηση Εθνική, χωρίς απαραίτητα άλλους προσδιορισμούς.....



          Η διατήρηση αυτής της Φιλοευρωπαϊκής πορείας όμως οφείλει να μας εγκαθιστήσει και στην καρδιά του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, με όρους και συνθήκες που θα προσδίδουν ένα φυσιογνωμικό χαρακτήρα εγνωσμένης αξίας.

        Μαζί με τη «σωτηρία» της Ελλάδας ψάχνει και η Ευρώπη στο σύνολό της, άλλωστε μην το ξεχνάμε, το δικό της δρόμο λύτρωσης και σωτηρίας. Η τρικυμία μπορεί να καταλάγιασε, αλλά η ζημιές και οι πληγές υπάρχουν ακόμα, καθώς και οι φόβοι στο τι θα γίνει στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος τρικυμίας.

     Πρέπει λοιπόν, άμεσα να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση αρίστων και όχι αρεστών.
      Να αποκατασταθεί η απολεσθείσα εμπιστοσύνη του πολιτικού συστήματος και του κοινοβουλευτικού βίου σταδιακά. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί άμεσα, προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και δημιουργώντας ένα κράτος Ελληνοκεντρικό, αποτελεσματικό , αξιοκρατικό, μα πάνω από όλα δίκαιο.

    Είναι ώρα Εθνικής αφύπνισης, αλληλεγγύης και ανασυγκρότησης.
      Όλοι εμείς που εξ αρχής πάνω σε αυτή τη βάση τοποθετηθήκαμε και κινηθήκαμε καθ΄όλη τη μακρά αυτή εκλογική περίοδο, οφείλουμε να αγωνιστούμε, διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού αυτή τη βασική αναγκαιότητα.

      Η ανάταση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας ξεκινά από αυτές τις ώρες και το πώς τις αντιλαμβάνεται το πολιτικό προσωπικό και ο Λαός.

     Οι προσωπικές διαδρομές και αναφορές κανέναν δεν απασχολούν τούτη τη στιγμή. Ας δοθεί η ξεκάθαρη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία να δημιουργήσει μια κυβέρνηση αντάξια των προσδοκιών όλων. 

Το κάθε ραντεβού με την ιστορία είναι πάντα κρίσιμο και τούτη η στιγμή, είναι ώρα.. Ελλάδος.

Φωτάκης Βασίλης

6 σχόλια:

  1. Δεν ηταν η αβεβαιότητα του αύριο που εστειλε τους πολιτες προς , αυτη την πορεια , ηταν η τρομοκρατια που επεβαλαν στον απλο πολιτη , με αποτελεσμα να νομιζουν οτι θα ερθει το τελος του κοσμου . ( βλεπε διαφημηση με κοριτσακι ). καλα κανανε και ψηφησανε μνημονιακους οπως βολεύετε ο καθείς.το κακο ειναι οτι μαζι με τα ξερα μνημονιακα συγκροτηματα , θα καουμε και οι υπολοιποι οι χλωροι . ερχωντε τα εκκαθαριστικα .... για να καλυφτουν οι τοκοι οι γερμανικοι , και παμε ολοταχως , για γενικο ξεπουλημα εθνικης κυριαρχιας . ( μην με πειτε τρομολαγνο καντε λιγη υπομονη ..) μην ακουσω ομως και κουβεντα απο καποιον μνημονιακο περι χαρατσιων και αλλων . τα θελανε και τα παθανε . και καλα να παθουμε . δυστηχως ομως αναμένετε και μεγαλος εσωτερικος αναβραζμος , μιας απο αυτα που υπολογιζουν οτι θα βγαλουν ουτε τα μισα δεν θα παρουν .απο που να τα βρει ο κοσμος ? ασε που σιγουρα θα ξεσπασει ο απλος πολιτης , και αυτη την φορα , δεν θα προλαβουν ουτε με ελικοπτερα να φυγουν..... παντα οι δευτερες κανονικες συνταγματικες κυβερνησεις σε τετοιου ειδους κρισεις πληρωνουν την νυφη .....( βλεπε αργεντινη , ειμαστε καθ' εικόνα της ) αναμεινατε και θα δειτε πολλα μετα τον Σεπτέμβρη. απο μενα ? ο θεος να βαλει το χερι του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KALA RE ASXETOLE ESY POU TA KSERIS OLA EAN OLA AYTA TA XRONIA O KATHENAS MAS PLYRONE AYTA POU EPREPE DEN THA HMASTAN EDO, SOU KAKOFENETE TORA POU THA PLIROSIS GIATI SE HXAN MATHI OI MNIMONIAKOI OLA AYTA TA XRONIA NA THN BGAZIS KATHARI, HTAN KALA OMOS TA PRIM POU ARPAZES APO TOUS MNIMONIAKOUS OLA AFTA TA XRONIA TORA TREXIS KAI ESY NA ARPAKSIS APO TOUS ALLOUS POU TAZOUN OX KSEXASA ISE ME TOUS ALLOUS POU THA KOBANE LEFTA APO TO TYXO NA PLIROSOUN OLA TA XREH POU UPARXOUNE, MA FYSIKA ESY DEN TA EFAGES, AYTA POU DILONES SOU PRIMODOTOUSANE THES KAI RESTA APO PANO KOLOPANTIERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια πάρα πολύ καλό το άρθρο σας, όπως πάντα. Ειλικρινά νομίζω πως αν όλοι είχαν τόσο ξεκάθαρες θέσεις και φυσικά άποψη οπως εσεις θα είμασταν καλύτερα. Συνεχίστε το ίδιο ακούραστα να αρθρογραφείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια πάρα πολύ καλό το άρθρο σου.Μακάρι ¨ανθρώπους¨σαν εσένα να σας ξεχωρίσει ο Σαμαράς και να σας αξιοποιήσει ανάλογα. Πολύ ποιοτικός και σημαντικός και ο αγώνας που έδωσες. Ειλικρινά μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο