Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τριχοτομημένη η «ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ» σε ρόλο πλέον συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης!


«Με αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό τρόπο μοίρασαν τα ιμάτια της δημοτικής κίνησης!»

«Είναι ηλίθιο να θες με τα ίδια δεδομένα να επιτυχής διαφορετικό αποτέλεσμα»
Α. Αϊνστάιν
ΑΡΘΡΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κώστα Κορδάτου
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ισχύει για το μπάχαλο της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ με ευθύνη και των δύο πλευρών, όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις μετά την ανεξαρτητοποίηση Σταμάτη (παραβιάζοντας την απόφαση της ολομέλειας) από την δημοτική κίνηση που ίδρυσε ο ίδιος!. Αποτέλεσμα ενός ιδιοτελούς κομφορμισμού και ενός αγοραίου παραγοντισμού, αγνοώντας όμως τον κόσμο, που συνεργάστηκε μαζί τους, πίστεψαν (ξεγελάστηκαν) και στήριξαν την προσπάθεια για την ανατροπή των δεδομένων στο Δήμο Αγρινίου!
      Οι «κύριοι» για διαφορετικούς λόγους χωρίς φειδώ προχώρησαν σε βελούδινο διαζύγιο μοιράζοντας εν κρυπτό τα ιμάτιά της κίνησης, τα οποία εκτός ότι δεν τους ανήκουν απόλυτα, αυτά έχουν κοινωνική υπεραξία και είναι «προίκα» όλων και όχι μόνο των 15 εκλεγμένων. Αυτό τουλάχιστο μάθαμε από την ιστορία των κινημάτων και της αυτοδιοίκησης, όταν αυτή υπηρετούσε τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα. Διαχρονικά κατακτήθηκαν στόχοι και εμπεδώθηκαν αξίες στο κίνημα αυτό που ορισμένοι ούτε τις γνωρίζουν αλλά και αν γνώριζαν ποτέ  δεν θα τις υπερασπιζόταν......


       Αυτή η «ανώμαλη» κατάσταση στα αυτοδιοικητικά πράγματα του διευρυμένου δήμου Αγρινίου δεν είναι τυχαία αν γυρίσουμε λίγο πίσω, θα δούμε ότι αυτόνομες φωνές που σήκωσαν το γάντι και ασκούσαν σοβαρή κριτική στο καθεστώς της ψευδόελίτ του Αγρινίου εξαφανίστηκαν, λοιδορήθηκαν και κυνηγήθηκαν. Είχαν απέναντί τους τη συμμορία των μετρίων.
Επικράτησαν η στενά προσωπικές φιλοδοξίες, ο στείρος κομματισμός και ο ανυπόληπτος πολιτικός-αυτοδιοικητικός λόγος. 
     Η επικίνδυνη κοινωνική αδράνεια που «ακμάζει» στη πόλη και στην περιοχή γενικότερα,  συντελεί στην οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση της ζωής των δημοτών και του περιβάλλοντος, για εμάς έχει τις εξηγήσεις της, Το ρουσφέτι, οι μέτριες παρουσίες στο δήμο, η ανυπαρξία συγκροτημένου αυτοδιοικητικού λόγου, ή έλλειψη αντιστάσεων στη κοινωνική συνείδηση για το δημόσιο συμφέρον, η αδυναμία της αριστεράς να είναι αλληλέγγυα  και παρούσα στη καθημερινότητα, χωρίς να μπορεί να είναι συνθετική και πληθυντική, είναι ορισμένες αιτίες που η πόλη και ο διευρυμένος δήμος καθημερινά βουλιάζουν.
       Η παγιοποίηση μιας αστικής συμπεριφοράς του ατομικισμού και του εφησυχασμού με την ευλογία πολλών διαπλεκόμενων συμφερόντων της κοινωνικής ζωής καθορίζουν την τύχη των δημοτών και της πόλης μας εδώ και 30 χρόνια. Κάτι που και οι πρωταίτιοι της διάλυσης της κίνησης δεν είναι άμοιροι ευθυνών!   
         Δείτε το σκάνδαλο με το Γ.Π.Σ. Αγρινίου το οποίο ψήφισαν (εκτός ημερήσιας διάταξης) μαζί η παράταξη Μοσχολιού και η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ με την… απουσία Σταμάτη!
      Βοά η πόλη από τις αδικίες και οι εύνοιες, που γίνονται με αυτό το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (υπάρχουν ενστάσεις δημοτών που κρίνονται στην περιφέρεια αυτές της ημέρες), το ΤΕΕ έχει υποβάλει τις ενστάσεις του, όπως και κρατικοί φορείς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο (!) 
       Αλήθεια σε πόσα χωριά πήγαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ μέχρι τώρα για να δουν και να συζητήσουν τα προβλήματά τους (όχι δεν λέω για τις προεκλογικές τους κομματικές περαντζάδες;) και να τους ενημερώσουν για το «έργο» του κ. Μοσχολιού;
Γιατί δεν καλούν και τους έρμους τους συνδημότες στο ξενοδοχείο που συζητούν τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν για να συζητήσουν με την ευκαιρία τα προβλήματα και την στάση τους στα δημοτικά συμβούλια που σε πολλές περιπτώσεις ελέγχετε;
       Αλήθεια αυτή η τριχοτομημένη πλέον κίνηση (βλέπε λεξικό Μπαμπινιώτη τη λέξη ασκέρια) θα έχει μέλη; Φίλους; Και ψηφοφόρους; Ή μόνο τα κομματικά τους κονκλάβια τους ενδιαφέρουν;    
      Κατά τα άλλα το πρόβλημα των εκλεγμένων της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ είναι ποιο ασκέρι θα κάνει κουμάντο με ποιόν αρχηγό σε κάτι το οποίο πλέον δεν υφίσταται! Τυχαίο δεν νομίζω….
Ευθύνες σε όλα αυτά έχει και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής που μπέρδευε το ρόλο του οικοδεσπότη με αυτή του φιλοξενούμενου θεωρώντας ότι δεν θα σκάσει κάποτε το αυγό του φιδιού.  Προβληματίζει πολλούς φίλους αυτή η κίνηση το Δ. Σταμάτη λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ερμηνείες υπάρχουν πολλές θα μας δοθεί στο άμεσο μέλλον η ευκαιρία να τοποθετηθούμε συνολικότερα.
    Τέλος, είναι αυτονόητο ότι το ανεξάρτητο ρεύμα που συνεργάστηκε με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, έχει πάψει πλέον να έχει κάποια σχέση με αυτό το «τρικάβαλο» κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. με τον οποίο διαφωνούμε πολιτικά, ιδεολογικά και αυτοδιοικητικά.
      Μετά όλων αυτών δημιουργείται η αναγκαιότητα της κοινωνικής αντιπολίτευσης από τους ίδιους τους δημότες Αγρινίου και για το λόγο αυτό θα συμβάλουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε στη Συγκρότηση Ανεξάρτητης ΚΙνησης [ΣΑΚΙ] στον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου, χωρίς να έχει ως προαπαιτούμενο την εκλογική κάθοδο, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις αλλά ελεύθερη κοινωνική δράση και αλληλεγγύη στην σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία.
Διότι δεν μπαίνουμε όλοι στο ίδιο το ΣΑΚΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο