Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Με επιτυχία η εκδήλωση του δημοτικού σχολείου Βάρνακα: «Ελιά στολίδι του τόπου μας»


       Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του δημοτικού σχολείου Βάρνακα με τίτλο "Ελιά στολίδι του τόπου μας". Οι μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ασχολήθηκαν με το θέμα της ελιάς στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.....
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Πολύζος




    Το πρόγραμμα ξεκίνησε ως μια αναζήτηση του πιο χαρακτηριστικού στοιχείου της Ελληνικής φύσης, της ελιάς. Στόχος ήταν μέσα από την αναζήτηση, οι μαθητές να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενιαία μονάδα και να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με το περιβάλλον.
      Οι μαθητές, χθες άνοιξαν το σχολείο τους και προσκάλεσαν όλους εμάς για να μας εκθέσουν τα δημιουργήματά τους. Οι επισκέπτες θαύμασαν το βιβλίο των παιδιών με πληροφορίες για την ελιά, το παραδοσιακό σαπούνι, το επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκεύασαν οι μαθητές παίρνοντας ως αναμνηστικό ένα βαζάκι με ελιές, λάδι και δεντρολίβανο
    Στη συνέχεια οι μαθητές σε ρόλο μικρών ηθοποιών παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας». 
    Στο τέλος, ακολούθησε κέρασμα με τοπικά εδέσματα, όλα σπιτικά φτιαγμένα. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου συμμετείχαν στην εκδήλωση λέγοντας ποιήματα.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο αντιδήμαρχος Λύτρας Σπύρος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μουρκούσης Βασίλης, ο πρόεδρος της ένωσης Αλυζίων Λιότσος Θεόδωρος, ο υπεύθυνος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Τσιλίκας Θεόδωρος, ο υπεύθυνος πολιτιστικών προγραμμάτων Μποκόρος Πάνος, η σχολική σύμβουλος Πάσχου Αγγελική, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολύζος Βασίλης, διευθυντές και δάσκαλοι των σχολείων της περιοχής, γονείς, συγγενείς και φίλοι του σχολείου.
       Οι μαθητές και οι δάσκαλοι, μας απέδειξαν πως όταν ασχολείσαι με την ψυχή σου, μεγαλουργείς και γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε πολύ.
                    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο