Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έχω κι εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς, μα δεν σκοτώνω άστρα…


Γράφει η: Νίκη Φούντα 
Υποψήφια Βουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά στην Αιτωλοακαρνανία   

   Εγώ και τα κόμματα, τα κόμματα κι εγώ… Ευκολία, πρόβλημα, εγκλωβισμός, λύση…

   Και εγώ άνθρωπος είμαι. Μου αρέσουν τα εύκολα. Θα ήθελα να είναι για όλους μας έτσι, εύκολα κι αβίαστα. Βέβαια, μέσα από τις αντιθέσεις και τα δύσκολα της ζωής εκτιμούμε. Αλλά ίσως στα γενικότερα δύσκολα του σήμερα δεν υπάρχει χώρος για πολλή φιλοσοφία. Υπάρχει χώρος για τιμωρία, υπάρχει χώρος για αγανάκτηση, ακόμα και για αυτοδικία, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την ουσία. Και η ουσία είναι το μέλλον, το «παραπέρα». Μήπως όντως ξεχνάμε άραγε έννοιες όπως η ουσιαστική αλλαγή, το όραμα? Αλλαγή που θα βλέπει στο μέλλον χωρίς κορώνες λαϊκισμού! Ξεχνάμε πως βάζοντας την σκόνη κάτω από το χαλί δεν λύνουμε το πρόβλημα!.....




       Λέγοντας πρόβλημα και ορίζοντάς το… πρόβλημα πρώτο: όχι άλλη μνήμη χρυσόψαρου. Η Νέα Δημοκρατία του Μνημονιακού Μονόδρομου και των «αναπόφευκτων μέτρων» του πολύ πρόσφατου παρελθόντος, εμφανίστηκε ξάφνου, προχωρώντας χωρίς ονοματεπώνυμο μετά το σίκουελ της ταινίας «Ζάππειο 1 έως 4», με το νέο της πρόγραμμα ενόψει εκλογών. Παροχές, διαφορετική αντιμετώπιση και φοροαπαλλαγές στα χαμηλά οικονομικά στρώματα, με πολιτική ενάντια προς τις οριζόντιες περικοπές και με διάφορες άλλες «καινοτομίες» κοινωνικής πολιτικής. Πείθει κάποιον! Κανέναν. Την ψηφίζει κανείς! Πολλοί και μάλιστα την ψηφίζει κόσμος που δεν εμπιστεύεται καν τον Πρόεδρο της,τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί! Στο όνομα της ανασφάλειας, της ανευθυνότητας, του φόβου της Αριστεράς, της Αριστεράς ως επικίνδυνης λέξης. Διάγνωση πρώτη: εγκλωβισμός στο χρώμα του κόμματος και στον νόμο της αδράνειας, ακόμα και σε τέτοιες ιστορικές στιγμές. 

     Πρόβλημα δεύτερο: η Αριστερά της «δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα» επανάστασης. Επανα-κρατικοποιήσεις φορέων που επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο με χρέη και αναποτελεσματικότητα για πολλά χρόνια, προσλήψεις στο δημόσιο και νέου τύπου πελατειακές σχέσεις, υποσχέσεις για μισθούς προ κρίσης, ύφος πολιτικής «δεν τρέχει τίποτα» και «όλα καλά ήταν πριν το Μνημόνιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ πείθει κάποιον! Πολλούς όπως φαίνεται. Πείθει όλους αυτούς που, όπως δηλώνουν, δεν έχουν τίποτα να χάσουν (λες και χειρότερα δεν υπάρχουν ή δεν έχει ζήσει ο Έλληνας λίγες δεκαετίες μόλις πριν), όλους όσους θέλουν να ακούσουν πως υπάρχουν «μαγικά ραβδιά», όλους όσους δεν ενδιαφέρονται ίσως για την ρεαλιστικότητα των προτάσεων, όλους όσους είναι εραστές της υποσχεσιολογίας. Μας αρέσει να ακούμε ψέμματα λοιπόν! Να μας «χαιδεύουν» τα αυτιά! Ακόμη και στα «δύσκολα»! Έτσι φαίνεται. Ακόμη και εάν στα τόσο δύσκολα τα ψέματα γίνονται άκρως επικίνδυνα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Πιο πρόσφατο το «λεφτά υπάρχουν» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αναπόφευκτοι και οι συσχετισμοί. Διάγνωση δεύτερη: εγκλωβισμός σε έναν κατ’ επίφαση αριστερό, σε έναν «επαναστατικό» συντηρητισμό, όντας λάτρεις του παλιού, ντελάληδες του υποτιθέμενου καινούργιου.

      Είπα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα! Πρόβλημα τρίτο: η αυτοκριτική που μένει αυτοκριτική, το συγγνώμη που ψελλίζεται αλλά δεν λέγεται. Η ερώτηση αν πείθεις κάποιον σε αυτή την περίπτωση είναι καθαρά ρητορική. Έχεις πείσει άλλωστε τον ίδιο σου τον εαυτό πως δεν δικαιούσαι να μιλάς. Και αυτό που μένει! Η σιωπή της ενοχής ώστε να περισωθεί τι! Παρ' όλα αυτά διψήφια ακόμη ποσοστά το κόμμα. Διάγνωση τρίτη: εγκλωβισμός στο όνομα ενός συναισθηματισμού προς τον τάχα κεντρώο χώρο, μέσα σε μια «πολιτική εντατική», εκεί όπου προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το ΠΑΣΟΚ με φιάλη οξυγόνου, σφυρίζοντας λες αδιάφορα μπρος στην καταστροφή. 

     Και η άρνηση, ως τελευταίο πρόβλημα. Άρνηση καθολική. Άρνηση για συνεργασία, για το πολυπόθητο «ωφελιμότερο» επιτέλους σε αυτόν τον Τόπο, άρνηση για συμμετοχή. Όχι σε όλα. Ροπή προς τον λαϊκισμό. Φωνές απόγνωσης. Ανυποχώρητη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ να δουν την πραγματικότητα: το ότι εκτός Ευρώπης απλά δεν μπορούμε, πως ρευστότητα δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να την εφεύρουμε μόνοι μας, μονομερείς καταγγελίες και απομόνωση από τους πάντες δεν χωρούν ως επιλογές στην παρούσα φάση (βλέπε και ΣΥΡΙΖΑ). Δεν έχει πολλά περισσότερα να επισημάνει κανείς εδώ. Διάγνωση τέταρτη: εγκλωβισμός σε μια στείρα αντιπολίτευση, αντιπολίτευση του πρώτου απέναντι στην ΝΔ (στο κόμμα που έως εχτές υποστήριζε σθεναρά ακόμη και ως μέλος κυβερνήσεων ο πρόεδρός του) και του δεύτερου απέναντι στους πάντες.

     Και εμείς ως Δημοκρατική Αριστερά είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια εικόνα που θέλουμε να αποτινάξουμε. Είμαστε εγκλωβισμένοι στην εικόνα του κόμματος που έχει γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της ουσιαστικής συνεργασίας για το καλό του Τόπου, στο προφίλ του «συνετού» κόμματος, αυτού που οι περισσότεροι ψηφοφόροι αναγνωρίζουν την συνέπεια και την σοβαρότητα των προτάσεων και του Προέδρου του, αλλά που τα ποσοστά του δεν είναι ανάλογα. Δεν μας αρκεί πια αυτό, δεν μας αρκεί ήδη. Δεν μας αρκεί η συμπάθεια, ούτε το να λέμε με ποιον θα συνεργαστούμε ή όχι. Φτάνει να δει κανείς τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας, το όραμά μας για τον Τόπο. Για όλα αυτά όμως θέλουμε δύναμη. Στις προηγούμενες εκλογές κατηγορηθήκαμε και συκοφαντηθήκαμε με χαρακτηρισμούς όπως «δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ» ή «Αριστερός Καρατζαφέρης». Δικαιώσαμε όσους μας ψήφισαν με την στάση μας και την συνέπειά μας ενάντια σε όλη αυτή την λάσπη και κυρίως απέναντι στο πρόγραμμά μας.. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ηθικά και πολιτικά. Δεν είμαστε -η μόνο αυτοαποκαλούμενη- κεντροαριστερά που έχει χάσει την ιδεολογία της και τον κοινωνικό προσανατολισμό της, ούτε η Αριστερά που δεν μπορεί να αποφασίσει τι θέλει, που δεν μπορεί να κυβερνήσει, που δεν θέλει τις ουσιαστικές, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Είμαστε κάτι άλλο: η Αριστερά που επιζητά την ευθύνη, την αποτελεσματικότητα, τον Αριστερό τρόπο σκέψης μέσα από μια νέα διαμορφωμένη σχέση κράτους-πολίτη, η Αριστερά των λύσεων. Λύσεων στα παραπάνω προβλήματα που αναφέρθηκαν. Ένα κόμμα που θεωρεί δεδομένο τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, μιας χώρας που θα έχει αξιοπρέπεια και την Κοινωνία της όρθια. Στηρίζοντας τα πραγματικά όπλα μας, την παραμονή στο Ευρώ και την Ευρωζώνη, την σκληρή διεκδίκηση απέναντι στα άδικα για την κοινωνία μέτρα και το ήθος μας. Με προοπτική. Και έντονη την ανάγκη για αλλαγή μέσα από τις πολλές μας δυνατότητες ως χώρα. Μακριά από εγκλωβισμούς.

      Γιατί «Έχω κι εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς, μα δεν σκοτώνω άστρα» …

15 σχόλια:

  1. Επιτέλους μια φωνή από ένα νέο άνθρωπο που δεν αναμασά παρωχημένες εκφράσεις και δεν χαϊδεύει τα αφτιά. Μόνο με αυτοκριτική μπορούμε να αναγεννηθούμε. Συγχαρητήρια για αυτή τη φωνή στο "μουχλιασμένο" μας νομό γιατί η μούχλα για να φύγει θέλει φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν δε μετέχει ο Τσίπρας,εγώ δε συμμετέχω στη κυβέρνηση! Τι λες ρε μπαρμπα-Φώτη; Βαρίδι στα πόδια της Αριστεράς είστε κορίτσι μου,άντε να συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ!
    Απο φιλοσοφικές μπαρούφες έχουμε χορτάσει,κι επειδή στη Βονιτσούλα μας ξέρουμε ο ένας τον άλλον, κράτα και καμια πισινή! Δε ξέρεις καμια φορά, η κολοτούμπα γίνεται συνήθεια και μπορεί να καταλήξεις σε κανένα κόμμα απάυτά που τώρα κριτικάρεις!
    Σου εύχομαι ολόψυχα να εκλεγείς και να μη ξεχάσεις κι εσύ,όπως άλλοι,τον τόπο σου!
    vonitsanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και οι προσφωνήσεις "κορίτσι μου" και "μπαρμπα-Φώτης" δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με το σχόλιό σου, μόνο λόγω ευχών κι εντοπιότητας, να σου απαντήσω πως δεν περιμένουμε στις νέες εκλογές τους ίδιους συσχετισμούς με τις προηγούμενες (όπως και ο κ.Τσίπρας που ετοιμάζεται για τα επινίκια!) Φαίνεται δεν παρακολουθείς τον Κουβέλη, ούτε όλους εμάς. Κωλοτούμπες δεν κάνει όποιος έχει σαφές κ σταθερό πρόγραμμα , ούτε όποιος λέει πως δεν θα συνεργαστεί κ δεν συνεργάζεται! Την καραμέλα αυτή την δοκιμάσαμε και την κατάπιαμε ήδη πριν την 6η Μαιου, έχεις μείνει λίγο πίσω Βονιτσάνε! Ξέρεις πολλούς να έχουν την δυνατότητα να είναι Πρωθυπουργοί κ παρ'όλα αυτά να επιλέγουν την συνέπεια? Αυτός είναι ο Κουβέλης. Τον Τσίπρα τον θέλαμε για να αναλάβει τις ευθύνες του και να μπορέσει η Κυβέρνηση να έχει Αριστερό Προσημο, όχι επειδή δεν κάνουμε χωρίς αυτον. Να σου θυμίσω πως από αυτόν φύγαμε για πάρα πολύ συγκεκριμένους λόγους (αυτές τώρα που χαρακτηρίζονται ως Βαβελ απόψεων!) Τρίτες εκλογές δεν αντέχει ο Τόπος. Και αν δεν υπάρξει κυβέρνηση Προοδευτική πάνω σε ιδεολογικό επίπεδο, τότε θα πρέπει να υπάρξει εθνικής σωτηρίας. Και τοτε αγόρι μου θα συνεργαστούμε. Πάνω σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα και με ΟΛΟΥΣ όσους θα συμφωνήσουν για το καλό του Τόπου. Προφανώς δεν συνειδητοποίησες πως αλλού γίνονται οι κωλοτούμπες και ακόμα πως έκανα κριτική σε όλα τα κόμματα, ακόμα κ στο δικό μου. Αν σου φάνηκε πολύ φιλοσοφικό το άρθρο τι να πω, λυπάμαι! Πάντως για "άτλαντα φιλοσοφίας" δεν το έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκη είμαστε μαζί σου, γιατί είσαι νέος άνθρωπος και άφθαρτος και με νέες ιδέες!
    Προχώρα είμαστε στο πλευρό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H συνέπεια είναι να συνεργάζεσαι με τη ΝΔ,ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και να είσαι έτοιμος να απορρίψεις τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις;;;
    Οι 7 προεκλογικές σας δεσμεύσεις-ευχολόγια,είναι έτοιμες να απορριφθούν στο όνομα της σωτηρίας της χώρας! Ασ πούμε την αλήθεια,δεν αντέχετε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ,θέλετε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας,θέλετε τη φθορά του Τσίπρα!δεν σας βολεύει η άνοδός του!Εσείς μόνοι σας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είστε ή δεν είστε το αριστερό πρόσημο που λες;;;
    ΥΓ Απ'ότι φαίνεται σε πείραξε το "κορίτσι μου" και το "μπαρμπα-Φώτης",η εξήγηση που δίνω εγώ είναι οτι μάλλον έχεις καβαλήσει το καλάμι!
    ΥΓ2 Η ετυμηγορία του λαού θαδείξει
    ποιος κάνει κωλοτούμπες!
    ΥΓ3 και μια συμβουλή απο ένα μεγαλύτερο,μη κάνεις παρέα με τον Ψαριανό!
    vonitsanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Κ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΙΟΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟΙ....Ο ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ Τ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ..ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Τ ΛΟΓΟ Η ΕΝΑ ΓΕΝΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.......ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΜΑΣΤΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΡΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ Ν ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...ΓΤ ΝΙΚΗ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ....ΒΛΕΠΕ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ....ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΥΝΑΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκη σου εύχομαι ότι καλύτερο. Είσαι πραγματικά ένα αξιόλογο άτομο, οπως και όλα τα μέλη της οικογένειας σου. Η Βονιτσα γνωρίζει. Σε αυτό δεν χώρα αμφισβήτηση. Πραγματικά ειναι πολύ σημαντικό να ασχολούνται οι νέοι με τα κοινά ειδικά σήμερα που όλα έχουν ευτελιστει. Είμαι Βονιτσανος κι εγώ.Η μόνη μου ένσταση στην προσπάθεια σου αυτή ειναι η εξης: Πως ΜΠΟΡΕΙΣ να συμβιώνεις στον ίδιο πολιτικό χώρο με την ανεκδιηγητη, προδότρια Ρεπούση; Τι θέση θα πάρεις αν υποθέσουμε ότι συμμετέχετε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και η κα Ρεπουση, γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις, από μια θέση ας πούμε υπουργού ή υφυπουργού εξακολουθεί να προωθεί τις ανθελληνικές και προδοτικές της απόψεις; Απάντησε μου σε παρακαλώ. Νομίζω ΕΙΝΑΙ μια ερώτηση που θα ήθελαν να σου την κάνουν πολλοί. Γιατί μπορεί μεθαύριο να πτωχευσουμε σαν χώρα αλλά η πατρίδα, η θρησκεία και η ιστορία μας θα συνεχίσουν να ειναι τα χαρακτηριστικά που θα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους άλλους λαούς. Και η κα Ρεπουση απ ότι φαίνεται δεν έχει αλλάξει στάση. Προσωπικα δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με κάποιον, ή να ανήκω στον ίδιο πολιτικό χώρο με αυτόν, που έχει τόσο επικίνδυνες απόψεις για όσο ευαίσθητα και κρίσιμα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. vonitsane πρώτα κάνε αυτοκριτική για σενα και μετά ασχολήσου με ανθρώπους νέους που προσπαθούν με τίμια μέσα να ασκήσουν πολιτική!
    Νίκη να συνεχίσεις έτσι χαμηλών τόνων και να ακούς τον παλμό της κοινωνίας όπως κάνεις τώρα!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11:51σε λένε Νίκη Φούντα ή σε έχει ορίσει η Νίκη εκπρόσωπο της; Ποιος αμφισβήτησε την τιμιότητα της Νίκης; Ξαναδιαβασε αυτα που γράφω γιατί απ ότι φαίνεται ΚΑΤΆΛΑΒΕΣ αυτα που θες και όχι αυτα που γράφω. Είμαι ο 2:21. Νίκη θα περιμένω την απάντηση σου.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμπληρωματικά στο παραπάνω μου σχόλιο: Ελπίζω να εχω την απάντηση που περιμένω πριν το βράδυ των εκλογών. Και πάλι ευχαριστώ και περιμένω την απάντηση σου με πολύ ενδιαφέρον και αγωνία.
    Είμαι ο 2:21 πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκη συγχαρητήρια για την εκλογη σου! Εύχομαι να σταθείς αντάξια των προσδοκιών των συντοπιτων σου και όχι μόνο. Παρόλα αυτα περιμένω ακόμη την απάντηση σου στο παραπάνω ερώτημα μου, έστω και τώρα μετά τις εκλογές. Κάλλιο αργά παρά πότε... Ελπίζω να την εχω πριν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Αν και δεν πρόκειται να έχομε λύση. Θα επέλθει ακυβερνησία στον τόπο και θα μας βρουν πολλά δεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κα Φούντα θα απαντήσετε στην ερώτηση του συντοπίτη μας; Όντως ειναι πολυ ενδιαφέρουσα και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα θα είναι η απαντηση σας.
    Υ.Γ. Κύριοι του blog ενημερώστε την κα Φούντα ότι κάποιοι περιμένουν την απάντηση της. Απ ότι είδα παραπάνω δεν άργησε να απαντήσει στην τοποθέτηση του πρώτου σχολιαστή. Εδώ γιατί αργεί τόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακούει η κα Φούντα τον παλμό της κοινωνίας ΌΠΩΣ υποστηρίζει ο/η 11:51 ή όχι; Αν ακούει θα θέλαμε να απαντήσει ΚΙΌΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να δούμε. Σε λίγο θα κλείσουμε και ένα μήνα αναμονής για την απάντηση της κας Φούντα. Ελπίζω να απαντήσει πριν κλείσουμε χρόνο. Να ξέρω δηλαδή να φτιάξω και τουρτα να το γιορτάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ήξερα πως υπήρχε τέτοια αγωνια για την απάντηση αυτή.
    Μόλις τώρα είδα την ερώτηση μετά από υπενθύμιση σε άλλη σελίδα/άρθρο.
    Να ξέρετε πως δεν έρχονται ειδοποιησεις για τα σχόλια και πως δεν υπάρχει χρόνος για να ανατρέχουμε σε όλα τα blogs για να δουμε τι γράφεται από κάτω. Αυτό σημαίνει πως δεν έγινε σκόπιμα το να μην απαντηθεί.
    Η απάντηση είναι πολύ απλή άλλωστε:
    Το να μην συμφωνείς με μια άποψη από το να την βαφτίζεις ανθελληνική και προδοτική (προφανώς διατυπωμένη με δόλο άρα), είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
    Η κα Ρεπούση είναι μια προσωπικότητα και εγώ μια άλλη, ανεξάρτητη.
    Δεν συμφωνώ μαζί της σε κάποια θέματα, κυρίως όσον αφορά στον συμβολισμό τους, και το έχω εκφράσει και δημόσια, όπως ίσως να μην συμφωνεί και αυτή σε κάποια άλλα μαζί μου.
    Το να είσαι μέλος ενός κόμματος δεν σημαίνει πως πρέπει να σε εκφράζουν απόλυτα τα όσα λένε όλα τα κομματικά στελέχη πάντα.
    Δεν μπορώ , αλλά κυρίως δεν θέλω, να απαγορεύσω σε κανέναν να λέει την άποψή του... και τούμπαλιν.
    Αυτό που μπορώ να πω μόνο είναι πως δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα από προσωπικές δηλώσεις.
    Είτε δικές μου, είτε της κας Ρεπουση, είτε κάποιου άλλου βουλευτή.
    Κάποιοι επωφελούνται των ευκαιριών και την έχουν στημένη σε ανθρώπους για να "παραγουν ειδησεις".
    Έτσι χάνουμε πάλι την ουσία: πως σημασία έχει η πολιτική που επιλέγεται και το αποτέλεσμα, για τα οποία θα κριθούμε όλοι.
    --- Σίγουρα δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό επικίνδυνη, η κα Ρεπούση είναι μια βουλευτής που δουλεύει σκληρά, με την δική της (ακαδημαϊκά) θέαση των πραγμάτων, που την ψηφίζει ο κόσμος της Α' Πειραιώς για αυτά που αντιπροσωπεύει και εκλέγεται. Δεν έχει οριστεί σε κάποια θέση. Και αυτό είναι Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο