Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ναυτικό ατύχημα στο βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα!!


                Ατύχημα είχαμε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη δυτική λιμενολεκάνη στο Μύτικα, που έχει ακυρωθεί η κατασκευή της από το ΣΤΕ (βουλιαγμένο). 
    Ντόπιος ψαράς δεν πρόσεξε και έπεσε πάνω στο βουλιαγμένο κομμάτι με αποτέλεσμα να «καθίσει» όπως λέμε πάνω του. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς παρά μόνο λίγες υλικές ζημιές στη βάρκα του ψαρά. Η βάρκα απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια άλλων πλεούμενων που έσπευσαν αμέσως προς βοήθεια....



     Επειδή πρόσφατη είναι η αρνητική απάντηση της Κτηματικής Υπηρεσίας στη πρόταση του Δήμου για τοποθέτηση πλωτών προκατασκευασμένων στοιχείων στο βουλιαγμένο λιμάνι και αν ποτέ υπήρχαν χρήματα ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ να απομακρυνθούν όλες οι κατασκευές και η περιοχή να γυρίσει στη προτέρα μορφή, αυτοί απλά θα τα αφαιρέσουν (δείτε την αρνητική απάντηση εδώ), εμείς θα επισημάνουμε ότι πλέον η συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει πολύ επικίνδυνη, τα ατυχήματα πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν και ειδικά τώρα το καλοκαίρι όπου τα πλεούμενα είναι πολλά οι πιθανότητες για ατυχήματα είναι αυξημένες και οι φόβοι μας είναι μην έχουμε και απώλεια ανθρώπινης ζωής.
     Πρέπει ο Δήμος να επιμείνει στη λύση των προκατασκευασμένων πλωτών στοιχείων, είναι η μόνη λύση που δεν ακυρώνει τη τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ και που εξαλείφει έστω και προσωρινά το πρόβλημα ώστε να μην θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές γιατί εκεί έχουμε φτάσει τώρα.
     Το Λιμεναρχείο Λευκάδας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και αφού κάνει αυτοψία στο χώρο να βεβαιώσει αυτό που βλέπει και ένας αδαής, δηλαδή ότι στη περιοχή αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ναυτικά ατυχήματα και για απώλεια ανθρώπινων ζωών. Επιτέλους ας γίνει κάτι με αυτό το μεγάλο θέμα και όχι εκ των υστέρων, όταν θα γίνει το κακό οι αρμόδιοι θα ρίχνουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο