Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Θάνος Μωραΐτης: Παρεμβάσεις σε περιοδείες κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ


        Παρεμβάσεις, κατά την διάρκεια περιοδειών κλιμακίου υποψήφιων  βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Καινούργιο της Δ.Ε. Θεστιέων του δήμου Αγρινίου  και στο Αιτωλικό του δήμου Μεσολογγίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης.....


      
        Ο κ. Μωραΐτης, κατήγγειλε τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες, που όπως είπε «έχουν στηρίξει την στρατηγική τους στην κατάρρευση της χώρας», επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ, «…παλεύει ώστε αυτό να μην συμβεί. Αυτοί που λαϊκίζουν και παίζουν με το μέλλον της χώρας, δεν λένε στους αγρότες, ποιος θα τους δώσει τις επιδοτήσεις, όταν η χώρα πάρει τον δρόμο της εξόδου από το ευρώ. Πρέπει να τους καταγγείλουμε, να πούμε την αλήθεια στον κόσμο, για το διακύβευμα των εκλογών  του Ιουνίου» είπε χαρακτηριστικά.
Ως προς τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε:
«Οι Κασσάνδρες  φρόντισαν να πουν ότι τελειώσαμε. Το ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει τόσο εύκολα. Έρχεται από  πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, γιατί είναι εκείνο το κίνημα, που έχει συνδέσει  την ύπαρξη του με όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που γνώρισε η χώρα. Από εμάς απομένει να μιλήσουμε στους φίλους μας, στους συντρόφους μας που σήμερα είναι αποστασιοποιημένοι ότι στις εκλογές αυτές, διακυβεύεται  το μέλλον της χώρας και  ότι το ΠΑΣΟΚ  ως πόλος σταθερότητας πρέπει να μείνει  όρθιο για να συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα βγάλει  με ασφάλεια την χώρα από τα αδιέξοδα. Για να έχει αυτός ο τόπος επόμενη μέρα.»
      «Το 2009 μετά την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή, είχαμε μια ατομική βόμβα στα χέρια μας. Είχαμε μπροστά μας ένα μεγάλο δίλλημα: Εάν θα προτάξουμε την παράταξη και το μικροπολιτικό συμφέρον, ή εάν θα προτάξουμε την σωτηρία της χώρας. Ακολουθήσαμε τον δύσκολο δρόμο και κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια. Τραβήξαμε μια κόκκινη γραμμή με το πελατειακό κράτος και συγκρουστήκαμε μαζί του. Τώρα αυτές οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, έχουν μετακομίσει σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο λαός έχει ανάγκη την αλήθεια. Εμείς αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε. Από τον Μάρτιο, έχουμε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου μαζί με ένα πρόγραμμα έξι σημείων, ώστε να απαγκιστρωθούμε με ασφάλεια από  την θηλιά των μνημονίων τα επόμενα χρόνια. Απέναντι σε αυτό, βλέπουμε τι προτείνουν  η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτιμούν να χαϊδεύουν αυτιά και να μην λένε την αλήθεια στον λαό.», είπε ακόμη ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
       Τέλος, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει μπροστά της δύσκολες μάχες, αλλά πλέον οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες. «Υπάρχουν κάποια σημαντικά κεκτημένα: Η μείωση  του χρέους, η χρηματοδότηση μέσω της δανειακής σύμβασης, αλλά κυρίως η αλλαγή στο Ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, με ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό, που θα συμβάλλει ώστε η χώρα, από  τις 18 Ιουνίου να έχει κυβέρνηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο