Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΕ ανάδοχος για την αποπεράτωση της διώρυγας Αμφιλοχίας


      Προσωρινό ανάδοχο έχει πλέον το σημαντικότερο αρδευτικό έργo για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας που δημοπράτησε το Υπουργείο Υποδομών.  Το έργο της «Αποπεράτωσης διώρυγας Αμφιλοχίας και σήραγγας Βάλτου για άρδευση-ύδρευση κοινοτήτων Επαρχίας Βάλτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας» δημοπρατήθηκε στις 24 Απριλίου με την συμμετοχή αρκετών τεχνικών εταιρειών. Τελικά επικράτησε η εταιρεία ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΕ με έκπτωση 27,81%.....


        Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η διάρκεια των έργων είναι 2 χρόνια από την ανάθεση της σύμβασης.  Η υπογραφή για την κατασκευή του έργου θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των χαρτιών των συμμετεχόντων και θα ακολουθήσει ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος καλοκαιριού.
        Προϋπολογισμός του έργου είναι 13.252.032,52 ευρώ. Με την  ολοκλήρωση του έργου η άρδευση όλης της περιοχής θα αναβαθμιστεί σημαντικά καθώς σήμερα παρατηρούνται  φαινόμενα έλλειψης νερού, ειδικά σε περιόδους ανομβρίας.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι:
Η αποπεράτωση της διώρυγας Αμφιλοχίας και σήραγγας Βάλτου για άρδευση-ύδρευση κοινοτήτων επαρχίας Βάλτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας και περιλαμβάνει τα εξής:
·  Η ολοκλήρωση της διώρυγας Αμφιλοχίας μήκους 3,5 χλμ. περίπου,
·   Η κατασκευή του αντλιοστασίου Αμφιλοχίας και του σχετικού καταθλιπτικού αγωγού,
·  Η κατασκευή της δεξαμενής ρύθμισης της διώρυγας Βάλτου,
·  Η κατασκευή της σήραγγας Αμφιλοχίας-Βάλτου, μήκους 2,10 χλμ,
· Η κατασκευή της διώρυγας Βαλτού, μήκους 2,7 χλμ,
· Η λειτουργία του συνόλου των έργων για ένα ημερολογιακό έτος.

Πηγή:ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο