Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνάντηση του Yφυπουργού ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη με την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας

       Την ευκαιρία να συζητήσει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση των ΜΜΕ, είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, που έγινε την Κυριακή 1 Απριλίου, στο Αγρίνιο....


    Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, τόσο για την συζήτηση του συγκεκριμένου προγράμματος των 500 εκατομ. ευρώ, όσο και άλλων θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Αιτωλ/νίας.
     Από την πλευρά του ο κ. Μωραΐτης, ενημέρωσε  την Διοικούσα για τις επικείμενες εντάξεις στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων υποδομής στην Αιτωλ/νία, αλλά και τις δράσεις του Υπουργείου για την επιχειρηματικότητα, όπως το αποθεματικό απροβλέπτων, τις δράσεις ενίσχυσης των ΜΜΕ, την δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, το Ταμείο ρευστότητας κλπ
      Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, επισκέφθηκε την  μόνιμη  έκθεση τοπικών προϊόντων που φιλοξενείται στο κτίριο του Επιμελητηρίου.
     Σε δήλωση του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός επισήμανε:
    «Συζητήσαμε μαζί με την Διοικούσα, τις προτάσεις του Επιμελητηρίου, για το πρόγραμμα ενίσχυσης του Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Έχει κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θέλω να τονίσω πως το Επιμελητήριο μπορεί να είναι στην πρώτη γραμμή και της ανάπτυξης και του επανασχεδιασμού μιας στρατηγικής, που θα είναι απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Αυτό το πρόγραμμα προέκυψε μετά την αλλαγή στοχοθέτησης του ΕΣΠΑ, που αναθεωρήθηκε αφού πλέον ήταν άλλες οι ανάγκες για την Ελληνική επιχείρηση και άλλες οι προτεραιότητες. Πρώτος στόχος για μας σήμερα είναι να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα. Να σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις, σε αυτούς που δίνουν μια μεγάλη μάχη σε μια δύσκολη συγκυρία, για να μπορέσουμε και μέσω του Ταμείου Ρευστότητας αλλά και άλλων εργαλείων που έχουμε , να σταθούμε δίπλα στους επιχειρηματίες, τους εμπόρους, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους ανθρώπους της αγοράς και της εργασίας.
       Επισκέφθηκα ακόμη το εκθετήριο των τοπικών προϊόντων. Πιστεύω πως πρέπει να το επισκεφτούν όλοι οι συμπατριώτες μας και να διαπιστώσουμε πως ο νομός μας παράγει.  Από εδώ λοιπόν μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε σωστά και υπεύθυνα το μέλλον μας. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τα Επιμελητήρια, μπορούν να είναι η ναυαρχίδα αυτού του σχεδιασμού και αυτής της ανάπτυξης
     Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής τόνισε στην δήλωση του: «Με τον υφυπουργό συζητήσαμε το θέμα του ΕΤΕΑΝ, δηλαδή το Ταμείο που θα χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου, όχι μόνον για επενδυτικά προγράμματα αλλά και για κεφάλαια κίνησης, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επιχειρήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.  Κυρίως όμως μας απασχόλησε το νέο πρόγραμμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ΠΕΠ προς τις επιχειρήσεις. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και γι’αυτό  βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια. Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας και ενημερώσαμε τον υφυπουργό γι’αυτές, ώστε τα ποσά που αφορούν στην Δυτική Ελλάδα, να πιάσουν τόπο. Δηλαδή να πάνε στις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία. Οι προτάσεις μας εστιάζουν στην μεταποίηση, την εξωστρέφεια και την νεανική επιχειρηματικότητα. Βρήκαμε ανταπόκριση από τον υφυπουργό και συμφωνήσαμε για το πώς πρέπει να διαμορφωθούν αυτά τα πρόγραμμα και είμαστε σε εξαιρετικά καλό δρόμο.
       Πέρα από αυτά όμως, θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και για τις πρωτοβουλίες του για τους οδικούς άξονες και ειδικά για την σύνδεση του Πλατυγιαλιού με την Ιόνια, αλλά και την ενεργοποίηση του προγράμματος ΑΝΑΣΑ , που θα δώσει πιστεύουμε ζωή στην περιοχή του Αμβρακικού.   Εμείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις της συγκεκριμένης περιοχής, που έχει πολλές δυνατότητες αλλά είναι τόσο υποβαθμισμένη και που με το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ δημιουργούνται πλέον σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο