Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση Ανδρέα Μακρυπίδη με στελέχη ετεροδημοτών Αιτωλοακαρνανίας

     Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συνάντηση που είχε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης με 150 στελέχη ετεροδημοτών της Αιτωλοακαρνανίας στην Αθήνα, όπου συζήτησαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, για την προοπτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της χώρας, αλλά και για θέματα που αφορούν το νομό....
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS...


      Στη συνάντηση παρευρέθηκαν κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συνδικαλιστές από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους (Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων), αιρετοί της Αυτοδιοίκησης σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο, στελέχη του Πολιτιστικού Κινήματος (Ομοσπονδίες και Σύλλογοι), νεολαία, αλλά και ενεργοί πολίτες που έχουν διακριθεί σε επαγγελματικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

      Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ανοίγοντας τη συζήτηση αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία και στην κρισιμότητα των επικείμενων Εθνικών Εκλογών για τη χώρα.  Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και παραμένει ο πυλώνας της μεγάλης Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης. Τόνισε ότι απαιτείται οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα ώστε να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της βάσης του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ σε όλους τους μαζικούς χώρους. Πολιτική επανεκκίνηση με πανστρατιά και συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του Προοδευτικού χώρου.

        Η τοποθέτηση του Βουλευτή είχε και αυτοκριτική διάθεση, τονίζοντας τα λάθη, τις καθυστερήσεις και τις παραλείψεις του Κυβερνητικού έργου, που πλήγωσαν το λαό και τη Παράταξη. Αναγνώρισε όμως ότι παρά τα συγκεκριμένα λάθη ο μεγάλος στόχος της αποφυγής της χρεοκοπίας επιτεύχθηκε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη δημοσιονομικά, μπροστά στην επερχόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση.

        Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι αυτό που επιθυμεί η κοινωνία σήμερα, δεν είμαι μια μικροπολιτική διαμάχη πάνω στα πεπραγμένα του χθες, αλλά ρεαλιστικές προτάσεις, λύσεις και δεσμεύσεις για το αύριο, που θα δίνουν προοπτική. «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Στις μεγάλες προκλήσεις της ανάπτυξης, ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας. Στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, στη δίκαιη κατανομή των βαρών. Στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το στοίχημα και για την Αιτωλοακαρνανία, μέσα από ένα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που θα αξιοποιήσει τις αστείρευτες δυνατότητες του τόπου μας και τις υποδομές, και θα δώσει στο Νομό τη θέση που το αξίζει» τόνισε χαρακτηριστικά.

         Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την έντονη Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα που ανέπτυξε τα τελευταία δυόμισι χρόνια της θητείας του, τόσο για κεντρικά πολιτικά ζητήματα όσο και για θέματα της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα από τη πληθώρα των Ερωτήσεων, Επερωτήσεων, Ομιλιών και Αναφορών στη Βουλή, που το κατατάσσουν πρώτο Βουλευτή από πλευράς  ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό.

         Παρέθεσε αναλυτικά τις ενέργειες του για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων σε κάθε επαρχία ξεχωριστά, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα θέματα του Μεσολογγίου (Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου, Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, Αναβάθμιση Υπηρεσιών – Τελωνείο & ΔΟΥ, Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας) της Ναυπάκτου (αξιοποίηση της έκτασης στο Αντίρριο, παρεμβάσεις για το κτιριακό πρόβλημα του Τ.Ε.Ι. και του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, δρόμος Ναύπακτος – Θέρμο),  στο Μουσείο Θέρμου και το Δρόμο Θέρμο – Ναύπακτος, την Ύδρευση Αμφιλοχίας και την Άρδευση Κάτω Βάλτου, το δρόμο Γουριά – Πλατυγιάλι – Αστακός, το Φράγμα των Αχυρών, το δρόμο «ΚΟΥΒΑΡΑΣ – ΦΥΤΕΙΕΣ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΚΑΤΟΥΝΑ – ΜΥΤΙΚΑΣ», την μεγάλη αναπτυξιακή υποδομή στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ και τον σύγχρονο οδικό άξονα «ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ».

       Ακολούθως ο Ανδρέας Μακρυπίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες του για τη στήριξη νέων, δυναμικών, ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, με πιστοποίηση ταυτότητας και σύγχρονες μεθόδους διάθεσης και εμπορίας (π.χ. Σπαράγγια, Ρόδια, Δαμάσκηνα, Εσπεριδοειδή, Κηπευτικά, Στέβια κ.λ.π.). Πρόσθεσε ότι όλο αυτό το διάστημα βρέθηκε δίπλα στους αγρότες το Νομού, με παρεμβάσεις για την έγκαιρη επιστροφή ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο, την καταβολή των ενισχύσεων του Μέτρου 144, για τα Φωτοβολταϊκά, την επίλυση των προβλημάτων των ΤΟΕΒ. Επίσης αναφέρθηκε στις στοχευμένες πρωτοβουλίες του για την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Νομού μέσα από την ρύθμιση των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων.

      Στο τέλος της συζήτησης, ο Βουλευτής παρότρυνε όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στον προεκλογικό αγώνα, προκειμένου να συμβάλλουν καθοριστικά σε ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα, για το σήμερα και το αύριο της χώρας, του λαού και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο