Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: Να δημοπρατηθεί άμεσα από την Κ.Ε.Δ. το Κτήμα Αγγελοκάστρου

και να παραχωρηθεί η έκταση του νέου Τ.Ε.Ι. στη Ναύπακτο
          Εντατικές είναι οι προσπάθειες του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη ώστε η πρώην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (και νυν Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου – ΕΤΑΔ ΑΕ) να δημοπρατήσει επιτέλους την έκταση του Κτήματος Αγγελοκάστρου, και να παραχωρήσει την έκταση που προορίζεται για την ανέγερση νέου κτιρίου Τ.Ε.Ι. στη Ναύπακτο, δύο σοβαρά θέματα του νομού που χρονίζουν...


      Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης, αξιοποιώντας την παρουσία του νέου Προέδρου της ΕΤΑΔ ΑΕ κ. Κων/νου Μανιατόπουλου και του Δ/ντος Συμβούλου κ. Γρηγόρη Δούνη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δ.Ε.Κ.Ο. της Βουλής (Τετάρτη 4/4/20120), τους γνωστοποίησε και τα δύο θέματα και ζήτησε επιτακτικά την άμεση εξέταση και αντιμετώπιση τους.
      Ειδικότερα ζήτησε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία δημοπράτησης του ΒΚ 915 Δημόσιου Κτήματος Αγγελοκάστρου έκτασης 250 στρεμμάτων περίπου, το οποίο αν και με αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου (αριθμ. 569/2008) ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, εν τούτοις αδικαιολόγητα δε δόθηκε ακόμα για δημοπράτηση, με αποτέλεσμα εδώ και τέσσερα (4) χρόνια να μην αποδίδεται σε ενδιαφερόμενους αγρότες, με κόστος τόσο στους ίδιους όσο και στο Δημόσιο, προκαλώντας εν τέλει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση τους.

    Σχετικά με την έκταση στη Ναύπακτο ο Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε ότι η παραχώρηση της θα καλύψει τη μεγάλη ανάγκη στέγασης του Τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (ΤΕ.ΣΥ.Δ.), το οποίο σήμερα λειτουργεί σε προβληματικές εγκαταστάσεις, με τη δημιουργία ενός Πρότυπου Βιοκλιματικού Εκπαιδευτικού συγκροτήματος, έργο που άλλωστε προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Κ.Ε.Δ. Α.Ε., του Δήμου Ναυπάκτου και του Υπουργείου Παιδείας.
     Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είναι εξαιρετικά ώριμο μετά την ένταξη της σχετικής μελέτης του νέου Κτιρίου Τ.Ε.Ι Ναυπάκτου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας (όπως είχε προκύψει από απάντηση σε παλαιότερη σχετική ερώτηση του κ. Μακρυπίδη με αριθμό 123337/28-11-2011), που αποτελούσε και προϋπόθεση της ΚΕΔ για να προχωρήσει στην εν λόγω παραχώρηση.  Αφού πλέον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παιδείας και δρομολογούνται εκ μέρους του οι ενέργειες για την κατασκευή του έργου, πρέπει και η ΕΤΑΔ (πρώην ΚΕΔ) να προχωρήσει στην παραχώρηση και να μην κωλυσιεργήσει άλλο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μακρυπίδης. Η νέα Διοίκηση της ΕΤΑΔ αφού άκουσε τις παρατηρήσεις του Βουλευτή, δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει κατά προτεραιότητα τα συγκεκριμένα δύο θέματα, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο