Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παλαιομάνινα: Φωνές υπέρ αλλά και διαφωνίες για την ένταξη στο Μεσολόγγι


      Μετά τη πρωτοβουλία και το αίτημα 200 κατοίκων της Παλαιομάνινας που ζητούν την απόσχιση από το δήμο Ξηρομέρου και την προσχώρηση στο δήμο Μεσολογγίου, λάβαμε δυο απόψεις, η μια με σαφή θέση υπέρ της ένταξης και η άλλη συντάσσεται στο να παραμείνει η Παλαιομάνινα  ως έχει
Ας τη δούμε και τις δυο αναλυτικά:

Η Κυριακή Κέκου γράφει:
  Οι δεσμοί με το Μεσολόγγι  είναι πολύ ισχυροί
 Συγχαρητήρια στους συγχωριανούς μου γι' αυτή την πρωτοβουλία, καθώς είναι προφανής η διευκόλυνση σε ότι αφορά τη μετακίνηση, το χρόνο αλλά και την άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ένα ιστορικό αλλά κι εμπορικό κέντρο του νομού. Αντίθετα η πρόσβαση στον Αστακό είναι δυσχερής χωρίς να έχει γίνει καμιά προσπάθεια σημαντικής διευκόλυνσης των κατοίκων αλλά και εμάς των επισκεπτών, αφήνοντας το χωριό στο παραμεθόριο...
     Επιπλέον ο Δήμος Μεσολογγίου θα εμπλουτισθεί με μία κοινότητα που βρίσκεται σε σημαντική φυσική θέση και φορέα μιας ιδιαίτερης παραδοσιακής κληρονομιάς. H Παλαιομάνινα δε θα σταματήσει να είναι Ξηρόμερο (γεωγραφικά) αλλά υπό συνθήκες που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων της (διοικητικά) όπως συμβαίνει και με τη Γουριώτισσα. Οι δεσμοί με το Μεσολόγγι ξεκινούν από το παρελθόν όπως καταμαρτυρυρούν οι παλαιότεροι και είμαι σίγουρη ότι εάν είχαν ενημερωθεί και οι γυναίκες της κοινότητας οι υπογραφές θα ήταν πολύ περισσότερες. 
Ο Δημήτρης Δημονίτσας απαντά:

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

       ΚΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΙΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ. ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙΑ.
     ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. 
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ. 
    ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΑ ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ? 
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΟΙ 200 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ 1000 ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΧΕΙ ΚΕΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ... ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΤΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ. 
        ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ? 
      ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ 3 ΚΥΡΙΟΙ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΗ ΤΩΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ?... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
     ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ? Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΤΙ ΗΛΠΙΖΑΝ? 
     ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΩ ΕΑΝ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ. 
     ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΕΣΤΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΠΡΙΝ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο