Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

"και τι θα γίνει την άλλη μέρα των εκλογών;"

     Ακούω πολύ συχνά "και τι θα γίνει την άλλη μέρα των εκλογών;". Δηλαδή ο Συνασπισμός - ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει μετά τις εκλογές, πως θα μας σώσει;
      Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε ο «Hαrry Potter» με το μαγικό ραβδάκι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και με ένα "άμπρα κατάμπρα" η χώρα να απελευθερωθεί οικονομικά και ηθικά και να γυρίσει σε μια κατάσταση ευφορίας και ευδαιμονίας....


     Την άλλη μέρα των εκλογών οι ανάγκες της κοινωνίας είναι σε προτεραιότητα. Στόχος μας είναι όλοι οι άνθρωποι που ζούνε στη χώρα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες , να αποκτήσουν όλοι και όλες ζωή με αξιοπρέπεια. Οι κύριοι άξονες που απεικονίζουν το προγραμματικό πλαίσιο του Συνασπισμού - ΣΥΡΙΖΑ είναι : 
--> Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου αποφασιστικά και ρεαλιστικά χωρίς φόβο και κόμπλεξ.
--> Αναδιανομή του πλούτου προς το συμφέρον μιας δίκαιης κοινωνίας, καταργώντας την εκμετάλλευση των πολλών από την οικονομική ελίτ του τόπου.
--> Κατάργηση του χαρατσιού σε μισθωτούς συνταξιούχους και μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες και εισφορά στο 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων.
--> Φόρος εφοπλιστών 500.000ευρώ ανά πλοίο και όχι ΦΠΑ 23 % στην εστίαση.
--> Εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και όχι χαράτσι στα ακίνητα ακόμα και στις πιο μικρές ιδιοκτησίες.
-->Έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές που είναι πάνω από 100.000 ευρώ κατά άτομο και όχι μείωση του αφορολογήτου σε 5.000 ευρώ.
--> Δημόσιος έλεγχος των τραπεζών - ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη τοκογλυφία τους!
--> Μέτρα για τους αδύναμους και τους άνεργους και για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από τα δάνεια.

      ΝΑΙ! Είμαστε ανοικτοί σε κάθε προοδευτική - αριστερή πρόταση που εστιάζει στη διάσωση των πολιτών και γενικότερα της χώρας από τα μέτρα του ΔΝΤ και των τραπεζών που αποβλέπουν στον υπερπλουτισμό των πολύ πλουσίων και την αέναη συνέχεια της κυβερνητικής τους ηθικής , της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των πόρων  των χωρών της Ευρώπης.
       Είναι η ώρα η αριστερά να παίξει το ρόλο της στην εξουσία της χώρας και όχι το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου "νίπτοντας τας χείρας του" παραμένοντας σε μια ξύλινη αντιπολίτευση και στην άρνηση της διεύρυνσης και της ένωσης της αριστεράς.
         Η μόνη λύση για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για τη χώρα μας, για να μην γίνει χρεοκοπημένη αποικία της Τρόικα και του ΔΝΤ είναι μια δυνατή, διευρυμένη, ειλικρινής αριστερά που θα προσεγγίσει τον κόσμο όχι κομψά και κομπλεξικά αλλά με πίστη ζητώντας την υποστήριξη του και τη ψήφο του για να παίξει το ρόλο της στη διαχείριση της διακυβέρνησης της χώρας.

Ας αρχίσει αυτό το ιστορικό παιχνίδι από την Ελλάδα και τη Γαλλία 

         Ας γίνουμε παράδειγμα για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Μέρκελ, του ΔΝΤ, των τραπεζών και των διαβρωμένων ΜΜΕ. Ας δώσουμε το έναυσμα στον κόσμο να αφήσει το άνετο και μοντέρνο καναπέ του αλλά σκοροφαγωμένο και τρύπιο από την κατάθλιψη, την κατάργηση των αξιακών -κοινωνικών σχέσεων, τα αδιέξοδα στη παιδεία, το ξεπουλημένο σύστημα υγείας, το ξεπούλημα των ονείρων τους-των αγώνων τους-των ζωών τους και να βγει απαιτώντας τη ζωή του πίσω διεκδικώντας το μέλλον του!

ΝΑΙ!Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΊ!

       Προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο αδύνατων τμημάτων της όπως γυναίκες και νέοι. Οι γυναίκες είναι αυτές που βάλλονται από το άδικο οικονομικό - πολιτικό σύστημα, απαξιώνεται η εργασία τους. Είναι αυτές που πρώτες απολύονται για τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών. Είναι αυτές που στερούνται το δικαίωμα στην οικογένεια και την μητρότητα για μια θέση στην αγορά εργασίας. Είναι οξύμωρο όμως γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα ευαγγελίζονται το ρόλο της γυναίκας - μάνας που προσφέρει στη χώρα εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και την ίδια στιγμή τις στερούν τις δυνατότητες. Ο Συνασπισμός υποστηρίζει τις γυναίκες σε όποιο κομμάτι της κοινωνίας και αν ανήκουν, είναι στο προεκλογικό του πρόγραμμα να τους δώσει τη δυνατότητα αυτοδιάθεσης και δημιουργίας επιστρέφοντας τους την κλεμμένη αγοραστική αξία και την αξιοπρέπεια τους.






Κείμενο Ζώη Δουτσίου – Νταούλη
Yποψήφια Συνασπισμού - Σύριζα
του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο