Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ν. Σολδάτος: Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τις απολύσεις στην Πάλαιρο είναι άσχημο

        Κατήφεια και πίκρα επικρατεί στην Πάλαιρο, σύμφωνα με λεγόμενα του δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου, μετά τις απολύσεις από το ξενοδοχείο ΒΟΥΝΑΚΙ. 
    Να θυμίσουμε ότι χθες το AgrinioNet.gr αποκάλυψε ότι απολύθηκαν 12 εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον COSMOS FM και στη Δήμητρα Λαοπόδη μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “μετά από αυτή την εξέλιξη τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους απολυμένους και την τοπική οικονομία”....


     Αναφερόμενος στη λειτουργία του ξενοδοχείου είπε πως η επιχείρηση λειτουργία για περισσότερα από 20 χρόνια και οι επισκέπτες του είναι κυρίως Δυτικοευρωπαίοι. 
     Το να πληροφορείται κανείς ότι απολύονται 12 άνθρωποι δεν είναι το καλύτερο, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία που ταλανίζει τη χώρα”.    
         Μιλώντας για την αλλαγή που θα σημειωθεί στις ζωές των απολυμένων είπε “αλλάζει ο οικογενειακός προγραμματισμός. Αλλάζουν οι ανάγκες, τα δεδομένα, αφού ο κόσμος είχε την προσδοκία ότι τουλάχιστον για 6-7 μήνες θα απασχολούνταν και το χειμώνα θα έπαιρναν το επίδομα ανεργίας. Οι εργαζόμενοι απασχολούνταν αποκλειστικά στο ξενοδοχείο τα τελευταία 10-15 χρόνια και πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν είναι καθόλου καλή, ειδικά στην παρούσα περίοδο”.
            Ο κ. Σολδάτος μίλησε ακόμη και για το δυσάρεστο κλίμα που έχει διαμορφωθεί λέγοντας “το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι άσχημο. Τα πράγματα δεν είναι καλά. Υπάρχει πίκρα και απογοήτευση. 
     Το να χάνει κάποιος τη δουλειά του είναι ιδιαίτερα επίπονο. Πριν από 3-4 χρόνια η SunSail είχε μεταφέρει τη δράση της από τη Σμύρνη στη δική μας περιοχή με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι επισκέπτες και ο αριθμός των εργαζομένων. Αυξήθηκε ακόμη και η δράση των δορυφόρων, δηλαδή των μικρότερων ξενοδοχείων, εστιατορίων και γενικότερα η οικονομία της περιοχής”.
        Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι “οι απολύσεις έγιναν λόγω των μειωμένων πακέτων προς την Ελλάδα και το συγκεκριμένο προορισμό. Επειδή τα πακέτα είναι μειωμένα και προς τη χώρα μας, θεωρώ ότι μειώθηκαν τα έσοδα άρα υπήρξε και μια κάθετη μείωση και στο προσωπικό προκειμένου να σταθεροποιηθεί κάπως η κατάσταση στην αγορά αλλά και στα οφέλη της εταιρείας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο