Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κωνωπίνα: Κατήφορος χωρίς τελειωμό…

     Μέσα από τα φύλλα της εφημερίδας μας "Τα Νέα της Κωνωπίνας", έχουμε επισημάνει κατά καιρούς και έχουμε στιγματίσει μετά βδελυγμίας, την προϊούσα σήψη που διέρχεται η τοπική μας κοινωνία, με απίστευτα κρούσματα εγκληματικότητας να εκδηλώνονται, σε ποικίλες μορφές και σε όλες τους τις εκφάνσεις, στραγγαλίζοντας την καθημερινότητα και κάθε οικονομική δραστηριότητα των συγχωριανών μας...


        Όλοι μας, παρακολουθούμε με αμηχανία, απογοήτευση και προβληματισμό, τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και ειδικότερα στο χωριό μας, τα οποία καταμαρτυρούν την πρωτοφανή έκπτωση ηθικών αξιών, που άλλοτε είχαν ισχυρά ερείσματα στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, και το Χωριό μας ήταν σημείο αναφοράς, ως ένα από τα πλέον φιλήσυχα χωριά του Ξηρομέρου, κάτι που ήταν παραδεκτό της πάσης, και μόνο καλά λόγια είχαν  να πουν, για την Κωνωπίνα μας.
        Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο, γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης κατρακύλας, που φαίνεται τελειωμό δεν έχει.
        Την στιγμή αυτή, που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ την κοινωνική συνοχή, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διέρχεται η Πατρίδα μας, και πρέπει όλοι μας να είμαστε μια γροθιά, αλληλοβοηθώντας ό ένας τον άλλον, όπως παλιά, έχουμε αυτά τα παράτερα φαινόμενα, που με σφοδρότητα αποδομούν τις μεταξύ μας σχέσεις.
       Οι χωριανοί αλλά και οι κοντινοί συμπατριώτες μας, αισθάνονται απροστάτευτοιοργισμένοι από την αδιαφορία της πολιτείας, βλέποντας να διαιωνίζεται μία λανθάνουσα κατάσταση και τα έκνομα κρούσματα -κυρίως οι ζωοκλοπές-, να έχουν καταντήσει μάστιγα και  να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, την τοπική κοινωνία στριμωγμένη στο καναβάτσο και την Πολιτεία στο ίδιο έργο θεατές !
         Παράλληλα έχουν διαφανεί πρακτικές πρωτόγνωρες σε κακόβουλες πράξεις, ιδιαιτέρως επικίνδυνες, που λαμβάνουν χώρα σε βάρος συγχωριανών μας…. από συγχωριανούς μας.
    Έχουμε επισημάνει κατά το παρελθόν και δυστυχώς έχουμε δικαιωθεί, ότι αυτές οι καταστάσεις είναι ανεξέλεγκτες και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  σ’ ένα φαύλο κύκλο που επιτείνει το πρόβλημα.
        Φαίνεται όμως, ότι έχουν καταλυθεί τα ιερά και τα όσια. Δεν υπάρχει ηθικός φραγμός και φόβος Θεού και έτσι αποθρασυνθήκαν και βάζουν χέρι ακόμα και στα παγκάρια των εκκλησιών μας !
       Δυστυχώς δεν είναι ότι καλύτερο για τη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ, να καταγράφει γεγονότα, που αποτελούν όνειδος για το Χωριό μας και έχουν θέση στο Αστυνομικό Δελτίο Συμβάντων.
          Θα επιθυμούσαμε όλες οι ειδήσεις  μας να είναι ευχάριστες απαλλαγμένες από γεγονότα που υποδηλώνουν οπισθοδρόμηση, παρακμή και κατρακύλα.  
             Διατηρούμε μία μικρή αμυδρή ελπίδα μήπως κάποια στιγμή, τα γραφόμενά μας αφυπνίσουν όλους αυτούς που ζουν στο λήθαργο της παρανόησης και καταλάβουν επιτέλους ότι εγκληματούν σε βάρος της υστεροφημίας του ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, χωρίς πιστεύουμε αυτό να το συνειδητοποιούν, στιγματίζοντας μια κοινωνία, που βρίσκεται υπό την “ομηρία” των πράξεών τους, που μπορεί να είναι οι γονείς τους, οι φίλοι τους, οι γείτονές τους, τ’ αδέλφια τους και γενικώς όλοι εμείς οι χωριανοί τους.
         Αλλεπάλληλα συμβάντα  συνέχεια παλαιοτέρων, δηλ. “Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…!” και έτσι λοιπόν μετά από απανωτές κλοπές αμνοεριφίων, χορινών, σπιτιών και όχι μόνο είχαμε βεβήλωση των ιερών μας μνημείων από ασυνείδητους δράστες που έβαλαν στο χέρι στα παγκάρια των Ιερών Ναών Αγίων Αποστόλων και Αγίων Θεοδώρων για να βρουν ….ελάχιστα χρήματα.
              Μεγάλες διαδικτυακές ιστοσελίδες του Νομού μας, τηλεοπτικά κανάλια και όχι μόνο, έχουν αναφερθεί  στην εγκληματικότητα που μαστίζει το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή, που μόνο ντροπή και μεγάλη ανησυχία μας προκαλεί.
         Τα περιστατικά αυτά καταγράφονται στο άλμπουμ των θλιβερών συμβάντων του Χωριού μας και σίγουρα δεν διεκδικούμε δάφνες πολιτισμού και προόδου.
      Επισείουν όμως την σταθερή και ολοένα αυξανόμενη  κατρακύλα των αξιών που διέρχεται ο τόπος μας.
         Είναι καιρός να αφυπνιστούμε όλοι μας, και πρωτίστως η τοπική κοινωνία, θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα υγειεί  αντανακλαστικά που ακόμη διαθέτει, για να αυτοπροστατευτεί η ίδια, περιχαρακώνοντας τα παρασιτικά αυτά φαινόμενα, που την ολισθαίνουν σ’ ένα κατήφορο χωρίς τελειωμό !

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ» αρ. Φύλλου 67

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο