Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ – ΑΚΤΙΟΥ: Μηνύσεις για να καμφθούν οι αγωνιστικές διαθέσεις

          Την ποινικοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 6 Οκτώβρη των εργατών στα εργοτάξια του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου ενάντια στην απλήρωτη εργασία που φτάνει τους 6 μήνες επιδιώκει η εργοδοσία της ΑΕΓΕΚ. Με μήνυση της στο Πταισματοδικείο Βόνιτσας εις βάρος 5 εργατών, εκ των οποίων οι 4 είναι μέλη της διοίκησης του εργοταξιακού σωματείου.....


    .....ζητά να καταθέσουν επειδή περιφρούρησαν εκείνη τη μέρα την προκηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας απεργία. 
       Η εργοδοσία βλέποντας ότι οι εργάτες στο φαύλο κύκλο της απλήρωτης εργασίας απαντούν με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, όπως και σήμερα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, επιδιώκει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργατών, να λυγίσει τους πρωτοπόρους στη σύσταση του σωματείου εργάτες για να μη διευρυνθεί ο αγώνας. 
     Επιδιώκει να τρομοκρατήσει το δίκαιο αγώνα με την ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης παρά το ότι ακόμη και με την υφιστάμενη αντεργατική νομοθεσία για τα δημόσια έργα (νόμος 3629/2008) υποχρεούται να καλέσει την κατασκευαστική εταιρεία να πληρώσει τους εργαζόμενους μέσα σε 15 μέρες, διαφορετικά παρακρατούνται τα χρήματα που δίνονται στην εταιρεία για την εξόφληση των εργαζομένων.
      Οι εργάτες απέναντι σε αυτή την κατάσταση συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό τους σωματείο και με την στήριξη του ΠΑΜΕ κλιμακώνουν το αγώνα τους συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 4 Απρίλη που κήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο