Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο Χρίστος Βερελής επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες σε περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου

Χρίστος Βερελής:  Ο Πρωτογενής τομέας, ως βάση της πραγματικής οικονομίας της χώρας, μπορεί ν’ αποτελέσει το πεδίο απ’ όπου θα ξεκινήσει η ανάταξη της οικονομίας.
     Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Χρίστος Βερελής  μετά το πέρας της επίσκεψής σε παραγωγικές μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης γεωργικών και  αλιευτικών προϊόντων σε περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:....


     Η  προσοχή όλων  να επικεντρωθεί στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Για να ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης οφείλουμε να “ξαναεφεύρουμε” την ελληνική οικονομία σ’όλες τις εκφάνσεις της και να την καταστήσουμε ικανή να ανταγωνιστεί διεθνώς.

     Κατεύθυνση με κάθε νόμιμο τρόπο της οικονομικής δραστηριότητας κατ’αρχήν σε περιοχές που η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα (τρόφιμα, ιχθυοκαλλιέργειες)

      Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα, χρόνο με το χρόνο μειώνεται και ο βαθμός εξάρτησής της χώρας από εισαγωγές αγροτικών προϊόντων διαρκώς αυξάνει την τελευταία δεκαπενταετία.

   Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων για το 2011 ανήλθε περί τα 3,0δις ευρώ.
      Το νούμερο αυτό αποτυπώνει και το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την πρόκληση για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία κυρίως.

      Τα 2,0 δις ευρώ περίπου του ελλείμματος αντιπροσωπεύουν οι εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, κρέατα) κυρίως βοοτροφικής προελεύσεως

      Πρέπει να υπάρξει στήριξη της αγροτικής μας οικονομίας, με σειρά μέτρων που διευκολύνουν σημαντικά τους παραγωγούς για την υλοποίηση των επενδύσεων (βελτίωση των υποδομών, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων),καθώς και με οικονομικά και θεσμικά κίνητρα

     Η ελληνική γεωργία, στοχεύοντας στο αυτονόητο που είναι η διατροφική ασφάλεια και αυτάρκεια στη χώρα, μπορεί να αποδώσει πλούτο και θέσεις εργασίας

     O πρωτογενής τομέας, ως βάση της πραγματικής οικονομίας της χώρας, μπορεί ν’ αποτελέσει το πεδίο απ’ όπου θα ξεκινήσει η ανάταξη της οικονομίας, και η αναγέννηση της υπαίθρου και της ελληνικής κοινωνίας.

   Αγροτική ανάπτυξη με ποιοτικά γεωργικά προϊόντα, δυναμική κτηνοτροφία και σύγχρονη αλιεία αποτελεί στόχο, η επίτευξη του οποίου θα μπορούσε αλλάξει τη φυσιογνωμία και θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης του Νομού. 

     Yπάρχουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή παραδείγματα επενδύσεων γνώσης και κεφαλαίων,  με ουσιαστικό αποτέλεσμα για την τοπική  κοινωνία και τη χώρα γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο