Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Γ. Παπαναστασίου: Μόνιμη διαχείριση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης

       Μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε χθες στη Βόνιτσα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» Γιώργος Παπαναστασίου, για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την δημιουργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  τριών Κέντρων Κράτησης παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών σύμφωνα με την υπόδειξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει και επιβάλλεται να πάρει μόνιμες και όχι αποσπασματικές ή πρόχειρες αποφάσεις διαχείρισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης....


Αναλυτικά ο Γ. Παπαναστασίου στην τοποθέτησή του είπε:
         «Η πολιτεία πρέπει και επιβάλλεται να πάρει μόνιμες και όχι αποσπασματικές ή πρόχειρες αποφάσεις διαχείρισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι αντίστοιχοι εκπρόσωποι της Ε.Ε. κατανοώντας πως το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ελληνική επικράτεια". 
         "Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μοιάζει αδύναμη να εμποδίσει από κάθε πλευρά των συνόρων της την μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών, δίνοντας την εικόνα ενός κράτους που υπολειτουργεί και δεν είναι σε θέση να διενεργήσει βασικούς ελέγχους" τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά». 
     Πρόσθεσε δε, πως κάθε προγραμματισμός δημιουργίας Κέντρων Κράτησης ειδικά κοντά στα λιμάνια εξόδου από τη χώρα που βρίσκονται στην Δυτική Ελλάδα, εκτός από πλήρως λανθασμένος και αναποτελεσματικός, έρχεται σε αντίφαση με το γενικότερο σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνέταξε το σχετικό σχέδιο νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο