Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ελληνοτουρκικός πόλεμος για το… πιάτο του Ομπάμα

Και  τον… Λευκό Οίκο  πήρε αμπάριζα ο ιδιότυπος ελληνοτουρκικός πόλεμος …του μπακλαβά! Η Ελληνίδα σεφ, Μαρία Λόη που έλκει την καταγωγή της από την Αιτωλοακαρνανία δήλωσε ότι στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα άρεσε πολύ ο μπακλαβάς. Τη φράση αυτή διάβασαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία και εξαπέλυσαν… επίθεση κατά της Ελληνίδας σεφ, υποστηρίζοντας ότι όλο το μενού που σερβιρίστηκε στον Λευκό Οίκο, αποτελούμενο από μουσακά, ντολμαδάκια, ελληνική χωριάτικη σαλάτα και μπακλαβά, δεν είναι τίποτε άλλο από πιάτα της τουρκικής κουζίνας…
          Η Ελληνίδα σεφ, κ. Μαρία Λόη, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είχε αναλάβει να ετοιμάσει  το μενού του επίσημου γεύματος στον Λευκό Οίκο, προς τιμή της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου και στο οποίο παρακάθησαν ο ίδιος ο Ομπάμα, η  αμερικανική ηγεσία και ελληνες της ομογένειας....
        Οπως αναφέρει το defence-point σε ένα από τα περιοδικά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας αναφέρθηκε  ότι στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα άρεσε πολύ ο μπακλαβάς. 
      Τη φράση αυτή διαβασαν κάποια από  τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία και εξαπέλυσαν …επίθεση κατά της Ελληνίδας σεφ που έλκει την καταγωγή της από την Αιτωλοακαρνανία. 
     Υποστήριξαν ότι όλο το μενού που σερβιρίστηκε στον Λευκό Οίκο, αποτελούμενο από μουσακά, ντολμαδάκια, ελληνική χωριάτικη σαλάτα και μπακλαβά, δεν είναι τίποτε άλλο από πιάτα της τουρκικής κουζίνας, σερβιρισμένα ως ελληνικά! 
     Βέβαια υπήρχε και σπανακόπιτα και ραβανί κλπ που δεν ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ.

          Η ίδια η κ. Λόη δήλωσε ότι «ο πρόεδρος ήταν άμεσος, απλός και του άρεσε πολύ η σπανακόπιτα και ο μπακλαβάς. Λατρεύει το μέλι και έχω να σας πω ότι στον κήπο του Λευκού Οίκου υπάρχει και μελίσσι. Χαίρομαι που όλα πήγαν θαυμάσια και γνώρισα έναν άνθρωπο που όχι άδικα έχει κερδίσει θετικά σχόλια παγκοσμίως για το ήθος και το κύρος του». 
      Οπως γράφτηκε το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, Μισελ και Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφτούν και το εστιατόριό της στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Η  Μαρία Λόη έχει αποσπάσει και το πρώτο βραβείο από το περιοδικό New York Magazine για τα περίφημα ντολμαδάκια της. 
  24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο