Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στα Δημοτικά Συμβούλια Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου

         Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης παραβρέθηκε σε συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ και ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε Δήμους και Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού.......


       Την Παρασκευή (23-3-2012) ο Βουλευτής συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα, όπου ο Δήμαρχος κ.Νίκος Σολδάτος, ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Κουνέλης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αποστολάκης καθώς Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι καλωσόρισαν το βουλευτή και χαιρέτισαν την παρουσία του. Όλοι τόνισαν και εξήραν το έμπρακτο ενδιαφέρον του καθώς με αποτελεσματικές ενέργειες και παρεμβάσεις του συνέβαλε στην ανάδειξη, την προώθηση και επίλυση σοβαρών θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο Δήμος.
 Ο κ. Μακρυπίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις του για τα έργα υποδομής που αφορούν το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή όπως: α) ο Οδικός Άξονας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ-ΑΚΤΙΟ» αλλά και β) η σύνδεση «Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα», γ) η εξασφάλιση του συνόλου της χρηματοδότησης για το Φράγμα των Αχυρών, δ) η κατάργηση της απόφασης που προέβλεπε την απαγόρευση της δόμησης στη ζώνη NATURA, διάταξη που θα έπληττε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Βόνιτσας-Παλαίρου-Μύτικα, ε) η επιτάχυνση του προγράμματος «ΑΝΑΣΑ» για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου.

     Επίσης ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε δίπλα στους αγρότες και του κτηνοτρόφους της περιοχής, προωθώντας θέματα όπως: 1) η επιστροφή ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο, 2) η έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων του Μέτρου 144 στους καπνοπαραγωγούς, 3) η ολοκλήρωση των επενδύσεων σε Φωτοβολταϊκά, 4) η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης, και 5)η προώθηση και στήριξη της καλλιέργειας Στέβιας. Τέλος ο Ανδρέας Μακρυπίδης ανέφερε ότι έπιασαν τόπο οι προσπάθειες για την συνέχιση της λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων στην Πάλαιρο.

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξηρομέρου
            Με θερμά λόγια υποδέχτηκε τον Ανδρέα Μακρυπίδη ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρας Σαμαράς, καλωσορίζοντας τον στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό τον Σάββατο (31-3-2012). Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Γιάννης Λύτρας, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ευχαρίστησαν τον κ. Μακρυπίδη γιατί τον βρήκαν αρωγό και συμπαραστάτη, που με ιδιαίτερη προθυμία και ευαισθησία ανταποκρίθηκε, πήρε πρωτοβουλίες και συνέβαλε για να αναδειχτούν και να επιλυθούν πολλά θέματα και  προβλήματα του Δήμου.

     Ο κ. Μακρυπίδης αφού τους ευχαρίστησε για την συγκινητική τους υποδοχή αναφέρθηκε στη συμβολή του για τα έργα του Δήμου όπως: α) την υπογραφή με την ανάδοχο εταιρεία και την έναρξη των εργασιών για το δρόμο «ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ-ΚΑΤΟΥΝΑ», β) την εξασφάλιση της συνολικής χρηματοδότησης του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΧΥΡΩΝ, γ) την ένταξη στο ΕΣΠΑ των οδικών τμημάτων «ΓΟΥΡΓΙΑ-ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ» και «ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ-ΑΣΤΑΚΟΣ», τονίζοντας πως τα μεγάλα αυτά έργα υποδομής αποτελούν τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες για το Ξηρόμερο και την ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας, και ως εκ τούτου αποτελούν και προσωπικό του στοίχημα.

    Ο Βουλευτής ενημέρωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου για τις ενέργειες του που αφορούν τα θέματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων: 1)έγκριση μελετών των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φυτειών, προϋπολογισμού 380.070 Ευρώ και του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας 307.500 Ευρώ 2)έγκαιρη επιστροφή Φ.Π.Α. και 3)του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο 4)Μέτρο 144 στους καπνοπαραγωγούς 5)Φωτοβολταϊκά 6) Στέβια 7)Εξισωτικές αποζημιώσεις. Τέλος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις του και για άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή όπως: α)τη διατήρηση των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών β)την παροχή Ιντερνέτ σε απομακρυσμένα χωριά της περιοχής γ)την ενίσχυση των Δασαρχείων και την προστασία του Βελανιδοδάσους.

     Απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ξηρομέρου αλλά και στους συνδημότες που παρακολούθησαν, ο Ανδρέας Μακρυπίδης δεσμεύτηκε πως θα είναι όπως πάντα, στη διάθεσή τους για κάθε συνεργασία. «Πάντα νιώθω ένας από εσάς, σαν εσάς, για εσάς. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, ώστε με τη δική σας στήριξη να συμβάλλω σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την προκοπή του Ξηρομέρου.», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο