Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο εμίρης του Κατάρ αγοράζει το νησάκι Οξιά στα ανοιχτά του Αστακού

          Στα χέρια του εμίρη του Κατάρ περνάει ένα από τα ομορφότερα νησάκια του Ιονίου. Ο Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι πληρώνοντας το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ τις επόμενες ημέρες θα έχει και επισήμως στην κατοχή του την Οξιά. 
      Το πανέμορφο ιδιόκτητο νησί που βρίσκεται στα ανοιχτά του λιμανιού του Αστακού, στην Αιτωλοακαρνανία, καταλήγει στον εμίρη μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οικογένειας Σταμούλη....

       Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά για την αγοραπωλησία του νησιού, ήδη έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών προσύμφωνο και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μπουν και οι τελικές υπογραφές.

     «Οι ιδιοκτήτες του νησιού, έκτασης 5.500 στρεμμάτων, από τον Σεπτέμβριο βρίσκονταν σε πυρετό διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους εταιρείας συμφερόντων του Κατάρ, η οποία ανήκει στον εμίρη. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στην αγοροπωλησία έπαιξε ένα από τα σημαντικότερα μέλη της οικογένειας του εμίρη, ο οποίος ήταν και ιδιαίτερα σκληρός στις διαπραγματεύσεις» ανέφερε στην «Espresso» ο κτηματομεσίτης και πρόσθεσε:   
         «Τελικά, από τα 6 εκατομμύρια 900.000 δολάρια που ζητούσε η οικογένεια του μεγιστάνα Σπύρου Σταμούλη για την πώληση, συμφώνησαν το τίμημα της αγοράς να ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή γνωστός δικηγόρος του Καρπενησίου έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία, και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή η χήρα του Σπύρου Σταμούλη για να βάλει την τελική υπογραφή. Το θέμα είναι πλέον τυπικό».

       Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, εδώ και χρόνια ο γιος του Ελληνοαυστραλού μεγιστάνα, Χάρης Σταμούλης, και η μητέρα του ήθελαν να πουλήσουν την Οξιά, που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων. Φωτογραφίες της Οξιάς είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες μεγάλων διεθνών μεσιτικών πρακτορείων, με τιμή πώλησης τα 6,9 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, από την αρχή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον Ελληνες επιχειρηματίες, Ρώσοι και πολλοί άλλοι. 

          «Το τίμημα όμως ήταν μεγάλο. Ο εμίρης, όμως, φαίνεται πως το ήθελε περισσότερο κι έτσι κατάφερε να το αποκτήσει» τόνισε ο κτηματομεσίτης και πρόσθεσε: «Εδώ και αρκετό καιρό άνθρωποί του βρίσκονταν σε αναζήτηση. Ηθελαν να επενδύσουν χρήματα σε γη και μόλις έμαθαν ότι πωλούνται νησάκια ήρθαν σε επαφή μαζί μου, αλλά και με άλλους συναδέλφους για την απόκτησή τους. Ηθελαν γη που να είναι κοντά στο λιμάνι του Αστακού. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη τι σκοπεύει να κάνει με το νέο του απόκτημα. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγοραστές θεωρούν τη θέση του στρατηγικής σημασίας για το επενδυτικό τους ενδιαφέρον σε Αστακό και Ιόνιο». 

     Το νησάκι Οξιά ανήκει (τυπικά μέχρι και το Σαββατοκύριακο) στην οικογένεια Σταμούλη, οικογένεια ομογενών από την Αυστραλία, με αμύθητη περιουσία εντός και εκτός Ελλάδας. 

      Μάλιστα, ο Χάρης Σταμούλης είχε προκαλέσει σάλο στον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως με την επιλογή του να πληρώσει πριν από λίγα χρόνια 25 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά σπιτιού στην πιο ακριβή περιοχή της Μελβούρνης, το Τουράκ. Ηταν η ακριβότερη αγοραπωλησία σπιτιού στην ιστορία της πόλης.

      Η περιουσία της οικογένειας ανέρχεται στα 459 εκατομμύρια δολάρια. Περιλαμβάνει το συγκρότημα «Vogue» στο Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης, ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, τον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ και την εφημερίδα «Τα Νέα» στην Αυστραλία.


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο