Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Λαθρομετανάστες και Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας - Προεκλογική Περίοδος

Απο τον Θανάση Κατερινόπουλο 
            Για όσους πολιτικούς ζουν ψυχή τε και σώματι σ' αυτή τη χώρα, για τα πολιτικά κόμματα και για όσους διαθέτουν ακόμη μνήμη και διακατέχονται, έστω και ελάχιστα από αίσθημα ευθύνης και αλήθειας, καλό θα είναι να κάνουμε μια αναστροφή της μνήμης μας στο παρελθόν...



       Να συνδυάσουμε, όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται από τις μεταπολιτευτικές προεκλογικές περιόδους και αφορούν το κέντρο της Αθήνας λόγω των εξαρτημένων, τους λαθρομετανάστες και όχι μόνο…



Τι παρατηρούμε λοιπόν;



     Σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, τα κόμματα εξουσίας είχαν να προτάξουν στα προγράμματά τους, συνήθως, παροχές για όλους τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.


     Ενώ ήταν λιγότερες οι κοινωνικές παροχές και οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους, άλλοτε συγκαλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα, υπόσχονταν διορισμούς ή τακτοποίηση  για παράδειγμα των συμβασιούχων.


        Πριν η χώρα μας γίνει χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών, να σας θυμίσω ότι το κέντρο της Αθήνας με πρώτη την περιοχή της Πλάκας αλλά και ευρύτερα, στέναζε από τα νυχτερινά κέντρα, την εγκληματικότητα, τους "ναρκομανείς'' (έτσι αποκαλούσαν τους εξαρτημένους τότε), τους εμπόρους ναρκωτικών κλπ κλπ.



      Την περίοδο 1976-1980 παρουσιάζονταν ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου καθότι ιδιωτική τηλεόραση δεν υπήρχε τότε, προκαλώντας πανικό στο κόσμο, οπότε αρκετοί Αθηναίοι ιδιοκτήτες ακινήτων, αναγκάστηκαν να πουλήσουν σε εξευτελιστική αξία, τα ακίνητα τους τόσο στην Πλάκα όσο και στις γύρω περιοχές, (να σωθούν οι άνθρωποι......)



       Θα άξιζε να αναζητήσουμε, ποιοι παρουσιάσθηκαν τότε ως αγοραστές όλων αυτών των κατοικιών, και που πουλήθηκαν μετέπειτα, αλλά και ποιος ήταν ο ρόλος τους τότε, στην όλη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.



       Σήμερα όμως οι τιμές των ακινήτων είναι στα ύψη στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές.. Φυσικά έπρεπε να κρατηθούν και μερικές περιοχές σε υποδεέστερη κατάσταση για «ξεκάρφωμα»…...

       Ο προγραμματισμός εκείνος για τη Πλάκα πέτυχε και ακολούθησε αργότερα το Μοναστηράκι, το Ψειρή, ο Βοτανικός, το Γκάζι και συνεχίζεται σήμερα, από το ύψος της οδού Ασκληπιού μέχρι την Αγίου Μελετίου και τη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, με τη διαφορά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μπήκε και ο ''κίνδυνος ''από τους λαθρομετανάστες, (το ξεκάρφωμα που ανέφερα παραπάνω)


       Τα τελευταία χρόνια και πριν την εξέγερση με τη δολοφονία του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ο ''κίνδυνος'' από τους ναρκομανείς, τους εμπόρους και τους λαθρομετανάστες, είναι μόνιμη πια απειλή, για τους πολίτες του κέντρου της Αθήνας .



       Κανένας όμως δεν ανέφερε απολύτως τίποτα και ποτέ, για το πώς και για ποιο λόγο, η διακίνηση ναρκωτικών (πριν τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου), είχε μετακινηθεί από την πλατεία Θεάτρου, στην οδό Στουρνάρη και γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων.



    Σήμερα το ''πανηγύρι'' της διακίνησης από Έλληνες και αλλοδαπούς γίνεται μέρα μεσημέρι στα Προπύλαια, μπροστά στα μάτια των διερχομένων, αλλά και της Αστυνομίας ενίοτε.



Ερωτώ: Είδατε κάποιο από τα κανάλια της τηλεόρασης, και τους τόοσο ευαισθητοποιημένους με τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας δημοσιογράφους των ΜΜΕ να αναφέρονται σε αυτό;



    ΟΧΙ βέβαια….. Αναφέρονται στις γειτονιές στα Κάτω Πατήσια στον Αγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές (Πρόσφατα άνοιξε και κοινωνικό παντοπωλείο και το ΛΑΟΣ!!!!)


     Ετσι μεθοδευμένα λοιπόν, υποβαθμίζεται το κέντρο της Αθήνας, πέφτουν οι τιμές των ακινήτων και δεν μας είπε ποτέ όμως κάποιος και επιμένω σε αυτό, ποιοι επωφελούνται από την πτώση των τιμών των ακινήτων, ποιοι τα αγοράζουν και ποιος ο ρόλος των πολιτικών και της πολιτικής γενικότερα πάνω σε αυτό το θέμα….


     Μπαίνει τεχνηέντως πάντα ο κίνδυνος που προκαλούν οι ''λαθρομετανάστες'', οι ''μπαχαλάκηδες'' και οι εξηρτημένοι από τις ουσίες με τους εμπόρους αυτών.



     Τις μέρες αυτές ξαφνικά ανακαλύψαμε στη καθημερινότητά μας και μια άλλη ομάδα .



     Είναι αυτή των ιδιοκτητών μικρο-διαμερισμάτων, που κυριολεκτικά ''στοιβάζουν'' δεκάδες λαθρομετανάστες ζητώντας αντίτιμο ''κατα κεφαλή''.



       Και να η επιχείρηση «σκούπα» (απαράδεκτος όρος όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές), και να ξαφνικά το «καθάρισμα» αυτών των διαμερισμάτων, και να ολωσδιόλου έξαφνα ανακάλυψε η Πολιτική Ηγεσία τι γινόταν τόσο καιρό και φυσικά προεκλογικά δεν μπορεί να μην το επισημάνει μήπως και ανέβει το επικοινωνιακό προφίλ του εκάστοτε Υπουργού- πολιτικού…..

       Το ερώτημα που δημιουργείται από όλους μας είναι εάν η πολιτεία δια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και ο Δήμος της Αθήνας τώρα το ανακάλυψαν αυτό;



      Δεν το ήξεραν τόσα χρόνια; Τώρα μας λένε για νομοθετικές πρωτοβουλίες και Υγειονομικές Διατάξεις. Μα καλά δεν υπάρχει Υγειονομικός Κανονισμός σ αυτή τη Χώρα; Μα καλά δεν ξέρουν ότι το Νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στο Άσυλο έχει κενά;



     Και μόνο το Υγειονομικό προέκυψε ξαφνικά; Το ανθρώπινο που είναι; Οι οικογένειες που χωρίζονται βίαια όταν η κλούβα παίρνει κάποιους από τη Πατησίων και η οικογένειά του μένει στα θλιβερά διαμερίσματα στη Κουμουνδούρου;



      Τίποτα το οργανωμένο ούτε για τα μάτια του κόσμου… Το παν είναι να μην βλέπουν οι πολίτες άλλες φυλές στους δρόμους… Σε μας να μην είναι και όπου αλλού θέλουν…



         Ποια είναι η υποδομή εκεί που θα πάνε; Θα μεταφερθεί δηλαδή το πρόβλημα του Κέντρου της Αθήνας, περιφερειακά;

       Και ξαναρωτώ εγώ ο αφελής, αν πράγματι δεν γνωρίζει η πολιτεία τα κενά του Νόμου, τότε ή δε ζουν σε αυτή τη χώρα ή ζουν αποκομμένοι από την κοινωνία στο δικό τους μικρό-κοσμο, ή είναι περαστικοί ή κάτι άλλο συμβαίνει, εκτός και είναι ανίκανοι να μας εκπροσωπούν.



         Τα μεσιτικά γραφεία και οι αγορές ακινήτων που πωλούνε σε ''εξευτελιστικές τιμές'', για λογαριασμό ποιών λειτουργούν αθόρυβα; Γιατί είναι οι μόνες περιοχές της χώρας όπου υπάρχει εμπορική κινητικότητα; Έτσι τουλάχιστον λένε οι στατιστικές.



      Κανένας δεν μας λέει τίποτα για τις συνέπειες της συνθήκης Δουβλίνο Νο 2 τότε όταν υπογράφονταν και επικυρώνονταν , προσπαθούσαν να μας πείσουν, πόσο σωστή είναι !!!!.



1. Η «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» προβλέπει την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ* στη χώρα εισόδου αλλά και την ΑΜΕΣΗ μεταφορά και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σε αυτή (χώρα εισόδου) όσων εισήλθαν από αυτήν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η εφαρμογή της «Συνθήκης του ΔουβλίνουΙΙ» της ΕΕ, προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (ενδεικτικά αναφέρω ότι) μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2007 η Ολλανδική κυβέρνηση μετέφερε στην Ελλάδα, με ολλανδικά τσάρτερς 1.100 λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδος.



2. Βάσει της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων έχει χορηγήσει την τελευταία επταετία** στην Ελλάδα, οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα στο 2008 χορήγησε βοήθεια ύψους 1,5 εκατομμυρίων(!!). Δεν μας είπαν αν εξυπηρετείται η παγκοσμιοποίηση και η διεθνοποίηση του κεφαλαίου και της οικονομίας,, δεν μας είπαν και δεν μας λένε ποιοι και γιατί χρηματοδοτούν την διακίνηση των λαθρομεταναστών από τα βάθη της Ασίας, αλλά και της Αφρικής (και πάντα μέσω Τουρκίας), δεν μας είπαν ότι το ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 καθιστά την Ελλάδα μόνη υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, χωρίς μηχανισμούς πραγματικής και ουσιαστικής βοήθειας.



Γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, που με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι «κυρίαρχος» πως επειδή το Ελληνικό κράτος έχει πάρει οικονομική "βοήθεια" για την υποδοχή αλλά και τη διαβίωση των λαθρομεταναστών αν τους απελάσει θα κληθεί να πληρώσει δυσβάσταχτα πρόστιμα;;; Και ότι με την υπογραφή της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» έχει υποχρεωθεί να ζήσει αυτός και οι επερχόμενες γενεές, πιθανότατα με εκατομμύρια μετανάστες από Ασιατικές Χώρες;



Αντελήφθη κανείς πως τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, μας δικάζουν γιατί δεν κρατάμε τους λαθρομετανάστες στην Χώρα μας, και μάλιστα μας υποχρεώνουν να τους δώσουμε και άσυλο; Ενώ την ίδια στιγμή άλλες χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία απελαύνουν κακήν κακώς, ότι θεωρούν παράνομο (πχ τσιγγάνους) και η Ελβετία διώχνει κάθε εγκληματία μετανάστη (νόμιμο ή παράνομο) με ειδικό νόμο που κατάθεσε στη βουλή της, αφού πραγματοποίησε δημοψήφισμα (υπέρ του νόμου ψήφισε το 53% των Ελβετών).

       Δεν μας είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αν αυτοί που προσελήφθηκαν επί των ημερών του, αν δεν κάνω λάθος συνοριοφύλακες, υπηρετούν στα σύνορα σήμερα ή στο κέντρο της Αθήνας και γιατί; Δεν μας είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αν οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ευθύνη ακόμα και για την παράνομη είσοδο ανθρώπων, είτε από ξηρά είτε από θάλασσα.



          Σήμερα ''δεν δικαιούνται να ομιλούν'' και καλά θα κάνουν να σταματήσουν να επενδύουν την εκλογή τους στο θέμα των λαθρομεταναστών, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, ''φορώντας'' δημοκρατικό μανδύα.



Ελεος πιά. Πότε θα μας πουν την αλήθεια; Έχουν θάρρος να το κάνουν;



      Η Ελλάδα κύριοι ανά τους αιώνες ήταν φιλόξενη χώρα, η Ελλάδα κύριοι έχει κάποια εκατομμύρια ''παιδιά της'' μετανάστες σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να φερθούν κάποιοι άλλοι έτσι στους δικούς μας…..



      Ας αφήσουμε την προεκλογική κινδυνολογία. ΔΕΝ πείθεται κανένας πια, αλλά αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι προφανώς εξυπηρετούνται ποικιλόμορφες σκοπιμότητες.



     Η ιστορία θα γραφτεί για όλους, φυσικά το τι θα γραφτεί μετά από 100 χρόνια, προφανώς ενδιαφέρει τους εν ζωή σήμερα που πιστεύουν ακόμα σε αξίες και αρχές και που έχουν αίμα στις φλέβες τους και όχι …νερό!!!



      Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για εκείνους που θέλουν να μην τους κοροϊδεύει το σύστημα, να μην τους τρομοκρατεί η σκοπιμότητα και να μην τους «δουλεύει» η λέξη εκλογές που χρησιμοποιείται και για την εκτόνωση της κατάστασης και της ψυχολογίας του απλού πολίτη…


      Ανοίξτε τα χαρτιά σας όλοι και μιλήστε με ειλικρίνεια στο κόσμο. Κουραστήκαμε όλοι πια να μένουμε θεατές σε μία παρωδία αλλαγής σκηνικού προσώπων και καρεκλών εξουσίας…


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο