Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στο δορυφορικό πρόγραμμα ΕΡΤ World ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός

           Αναρτήθηκε και είναι πλέον διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της WebTv της ΕΡΤ η τηλεοπτική εκπομπή του δορυφορικού προγράμματος «Τεκμήρια Ελληνισμού» με προσκεκλημένο τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Πατρινό....


      Η εκπομπή προβλήθηκε μέσω της ERT World στις 26/01/2012 στους Έλληνες της Διασποράς με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Κουφοπούλου
      Μαζί τους ήταν και η σκηνοθέτης Λένα Βουδούρη. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ο σχολιασμός της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Καραγκιόζη- Δεν είμαι εδώ», που είχε προβληθεί στις 29/02/2011 από το κανάλι της ΕΤ-1 και την εκπομπή Παρασκήνιο που εδώ και τρεις δεκαετίες καταγράφει τις σημαντικότερες μορφές της πολιτιστικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας. 
      Αναφορά και έμφαση δόθηκε στον προσωπικό αγώνα του εν λόγω καραγκιοζοπαίκτη για την προετοιμασία μιας παράστασης στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας. Η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ κα. Βουδούρη παρουσίασε τη σχέση του καραγκιοζοπαίκτη με τον ήρωα του θεάτρου σκιών, το γνωστό σε όλους Καραγκιόζη, μια σχέση δυναμική και αλληλοσυμπληρούμενη.
          Η κα. Κουφοπούλου έθεσε ερωτήσεις στον κ. Πατρινό για τον τρόπο προετοιμασίας μιας παράστασης, την αποδοχή της από το φιλοθεάμον κοινό και τη σχέση των Νεοελλήνων με την παράδοση. 
      Προβλήθηκε ιδιαίτερα ο καθημερινός αγώνας του καραγκιοζοπαίκτη για τη διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς, μέρος της οποίας είναι το θέατρο σκιών, όπως επίσης δόθηκε η υπόσχεση εκ μέρους του Χρήστου Πατρινού για παραστάσεις καραγκιόζη στους Έλληνες της ομογένειας που τόσο πολύ αγαπούν την παράδοση!   

        Η εκπομπή είναι διαθέσιμη για θέαση (Video on-demand) στον παρακάτω σύνδεσμο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο