Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΕΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ GREEN AIM ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

     Από την Δευτέρα 26-3-2012 στο δυναμικό της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Green Aim εντάχθηκε το ταχύπλοο σκάφος Αργοκοιλιώτισσα, είναι μοντέλο Glasstream 360 SCX του 2009, 900 ΗΡ, ένα πλωτό απο τα ελάχιστα που διασχίζουν τις Ευρωπαικές θάλασσες και το μοναδικό εντός των Ελλαδικών συνόρων. Το σκάφος προορίζεται αφενός για ερευνητικούς σκοπούς και αφετέρου για δράσεις που σχετίζονται με την προστασία των θαλασσών και ιδιαίτερα του γεωγραφικού χώρου του Αιγαίου πελάγους....

   
      Σκοπός μας εκτός από την προστασία των υδάτων αλλά και των οικοσυστημάτων που απαντώνται, είναι και η γενικότερη γνωστοποίηση στο κοινό των σπάνιων θαλάσσιων ειδών πανίδας και χλωρίδας που συνθέτουν τη μαγική εικόνα των ελληνικών θαλασσών.
       Οφείλουμε και έχουμε χρέος να την προστατέψουμε και να τη διατηρήσουμε αναλλοίωτη από κάθε είδους ρύπανση ή διάφορες άλλες παράνομες δραστηριότητες που υποβαθμίζουν τις θάλασσες μας και <<δολοφονούν>> κυριολεκτικά τον θαλάσσιο πλούτο μας.
        Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της Green Aim η συνεργασία με άλλους φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις προς επίτευξη του παραπάνω σκοπού. Πρέπει να δράσουμε απο κοινού με στόχο την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, την αποτελεσματικότερη πάταξη της μαύρης αλιείας και γενικότερα, όλων των παράνομων θαλάσσιων εγκλημάτων.
       Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μετά από εκτεταμένη έρευνα, μια μελέτη με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για τις θάλασσες μας, τα εξαιρετικής σημασίας και ομορφιάς θαλάσσια οικοσυστήματα και των κίνδυνο που ελλοχεύει να διαταράξουμε την ισορροπία αυτών. Τα χιλιάδες πλοία και σκάφη αναψυχής που διασχίζουν καθημερινά τις θάλασσές μας ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν τεράστιο κίνδυνο γι' αυτά και η γνώση τους αποτελεί πολύ σημαντική ώστε να μάθουμε να τα σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο