Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη στην Ναύπακτο

        Συνάντηση εργασίας με την δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας, για την πορεία των έργων που προωθούνται στην περιοχή, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαρτίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης....


    Ο κ. Μωραΐτης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις εξελίξεις σχετικά με μια σειρά έργων που προωθούνται μέσα από μια στοχοθέτηση και  συστηματική δουλειά που προηγήθηκε σε όλα τα επίπεδα  που τελικά επέφερε και συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα.
       Ο υφυπουργός τόνισε πως καταλαβαίνει απόλυτα την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις όποιες εξαγγελίες και ξεκαθάρισε πως τα έργα που παρουσιάζονται δεν αποτελούν φρούδες υποσχέσεις, αλλά χειροπιαστές παρεμβάσεις με εξασφαλισμένους πόρους.
     «Αξιοποιήσαμε όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ , το ΕΠΕΡΑΑ, ΤΟ ΠΔΕ, το πρόγραμμα ορεινής ανάπτυξης ΠΙΝΔΟΣ, το JESSIKA, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Έχουμε καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του με την έννοια ότι ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εντάξεις. Έχουμε συγκεκριμένα έργα που θα αφήσουν αναπτυξιακό αποτύπωμα στον τόπο με πιστώσεις για το 2012 για να ξεκινήσουν.», σημείωσε χαρακτηριστικά.
        Περίπου 10  εκατομμύρια ευρώ μέσα από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, το ΠΔΕ και το Μπαλτατζής  θα δοθούν για σημαντικά έργα οδοποιίας που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην Ορεινή Ναυπακτία. Όλα τα έργα του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις για το 2012 και εντάχθηκαν τον Φεβρουάριο μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης στην οποία προεδρεύει ο Θάνος Μωραΐτης.

        Για έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ  προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα για την  επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου, ολοκληρώνεται η θετική αξιολόγηση και εκτιμάται ότι θα ενταχτεί μέχρι τα μέσα Απριλίου ενώ  για  την  αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Άνω Χώρας, το έργο έχει ενταχθεί και αναμένεται η δημοπράτηση του.

       Ακόμη προωθείται η ανακαίνιση του  «Ξενία» της  Ναυπάκτου αλλά και η δημιουργία του Κέντρου  Ναυπηγικής  Τέχνης  μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Τέλος μέσα από το ΠΕΠ σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για ένταξη ωρίμων έργων.
       «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Υπήρχαν προτάσεις, υπήρχαν ώριμες μελέτες και  προσπαθήσαμε, εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία που έχουμε, να προωθήσουμε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, να φτάσουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Βέβαια μπήκαν και άλλα ζητήματα από τον δήμο και καλούμαστε όλοι να συνεργαστούμε για να βρούμε λύσεις. Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι πως και στη Ναυπακτία, δρομολογούνται  έργα, που κατά τη γνώμη μου θα ανοίξουν νέους δρόμους στην περιοχή, που μπορεί να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» τόνισε σε δήλωση του ο Θάνος Μωραΐτης.

       Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές είπε: «Ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό κάποια από τα έργα που έχουν ενταχθεί και που έχουν σημαντική θετική επίπτωση στην λειτουργία του δήμου μας , γιατί είναι έργα υποδομής, που βγάζουν ειδικά τις ορεινές περιοχές από την απομόνωση. Ανακοινώθηκαν και άλλες παρεμβάσεις και θεωρώ ότι είναι το αποτέλεσμα μια σκληρής δουλειάς που έγινε από τις υπηρεσίες και τους αιρετούς του δήμου μας, τον τελευταίο χρόνο, παράλληλα με όσα έγιναν και για την συγκρότηση του νέου δήμου. Υπό αυτήν την έννοια, η σημερινή ημέρα για τον δήμο μας είναι εξαιρετική γιατί λύνονται προβλήματα που είναι διεκδικήσεις πολλών ετών

     Επίσκεψη στην «Αλκυόνη» και στο Παπαχαραλάμπειο
   Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, επισκέφθηκε τον σύλλογο ΑμεΑ «Αλκυόνη» στην Ναύπακτο, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους υπεύθυνους και τους εργαζομένους. Ο κ. Μωραΐτης, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται εκεί: «Οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, δίνουν την ψυχή τους καθημερινά . Εμείς με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουμε, τα δυόμιση τελευταία χρόνια, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την «Αλκυόνη» και να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η «Αλκυόνη» είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους μας: Ότι δηλαδή εάν εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και στηρίξουμε τις προσπάθειες τους, μπορούμε να αλλάξουμε και την κοινωνία μας, και την Ελλάδα, να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    «Ήταν μια πολύ ζεστή επίσκεψη. Ο υφυπουργός είναι πολύ κοντά μας του οφείλουμε μια πολύ συγκεκριμένη στήριξη που έδωσε στο σύλλογο μας, χωρίς την οποία αυτή τη στιγμή θα είχαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο του», είπε η πρόεδρος του συλλόγου Βάσω Παναγοπούλου.

Τέλος, ο Θάνος Μωραΐτης, , πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες βελτίωσης των υποδομών του σταδίου , που πρόκειται να ξεκινήσουν, μέσα από πιστώσεις που ήδη έχουν εγκριθεί  από τον υφυπουργό, ύψους 430 χιλιάδων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο