Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Με επιτυχία η εκδήλωση στο Επιμελητήριο: «Επιχειρηματικότητα κ΄ Σταδιοδρομία των Νέων στην Εποχή της Κρίσης»

    Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, από κοινού εκδήλωση, με τη στήριξη της Δομής Απασχόλησης κ΄  Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Επιχειρηματικότητα κ΄ Σταδιοδρομία των Νέων στην Εποχή της Κρίσης», στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ήταν κατάμεστη από φοιτητές, επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων του Νομού....


          Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας μίλησε ο Α΄ Αντιπρόεδρός του,  κ. Κωνσταντίνος  Μπόκας, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι στους σημερινούς δύσκολους καιρούς  είναι απαραίτητη η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την παραγωγική διαδικασία και τις επιχειρήσεις,  δίνοντας έτσι με την επιστημονική γνώση και καινοτομία νέα ώθηση, εξωστρέφεια και υπεραξία των προϊόντων της περιοχής αλλά και σημαντική εμπειρία στου φοιτητές για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία μέσα από την ενσωμάτωση τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας.
         Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας καθηγητής κ. Δημήτριος Σερπάνος, ενώ διαβάστηκε και χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.
        Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το γενικό πλαίσιο της «Ελλάδας της Κρίσης» με συντονιστή τον κ. Γιώργο Γκωλέτση, ιδρυματικό υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
       Ομιλητές ήταν ο κ. Ι. Δ. Σαλαβράκος, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του ΠΔΕ, ο κ. Γ. Φρέρης, Διευθυντής Επικοινωνίας της Γέφυρας Α.Ε. και ο Σ. Κούφαλης δημοσιογράφος του «Βήμα FM», ο οποίος έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο «Ιστορίες Επιτυχίας» και φέτος θα διοργανώσει έναν διαγωνισμό καινοτομίας με έπαθλο την χρηματοδότηση της πιο καινοτόμου ιδέας από φοιτητές 6 Πανεπιστημίων, ανάμεσά τους και τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας & Ιωαννίνων.
        Στο δεύτερο κύκλο με τίτλο «Υπηρεσίες Απασχόλησης Σταδιοδρομίας & Επιχειρηματικότητας» παρουσιάστηκε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΠΔΕ από την υπεύθυνη κ. Ε. Κερκεντζέ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και του Γραφείου Διασύνδεσης από τη ίδια. Παρουσιάστηκαν ακόμα η Πρακτική Άσκηση Φοιτητών από τον καθηγητή κ. Γ. Κεχαγιά και η Μονάδα Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας από τον υπεύθυνο Λέκτορα κ. Γ. Γκωλέτση.
      Ακολούθησε συζήτηση με θέμα τη Σύνδεση του Πανεπιστημίου με τη Επιχειρηματικότητα με συντονιστή τον Ε. Παπαδάκη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΠΔΕ. Ομιλητές ήταν οι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος και M.Sc Περιβαλλοντολόγοι κ.κ. Π. Σταύρου και Η. Καραχάλιος.
        Στο κλείσιμο της ημερίδας υπήρξε πλήθος ερωτήσεων από φοιτητές και παρευρισκόμενους και έγινε μια σημαντική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του πολυπληθούς κοινού και των υπεύθυνων επιστημόνων της εκδήλωσης.
            Τέλος ανακοινώθηκαν νέες δράσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αλλά και άλλους Φορείς της περιοχής, όπως ΕΑΣ, Δήμους, αναπτυξιακές εταιρείες, έτσι ώστε να έχουμε την επιστημονική γνώση στην υπηρεσία της κοινωνίας της περιοχής συμβάλλοντας έτσι στην ανάταξη της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο