Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Από την Γεωργία Μπόκα
Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου

   Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες  χαμένες μάχες ! Ας πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις…
    Η σημερινή  ημέρα, η ημέρα που έχει καθιερωθεί για να αποδώσει αξία και σημασία στο ξεχωριστό και σημαντικό ρόλο της γυναίκας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, βρίσκει την ελληνική κοινωνία και πιο συγκεκριμένα την κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες.....


      Σε αυτή τη συγκυρία, τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία με το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων, το διευρυμένο αριθμό ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και με την ανασφάλεια για το αύριο να κυριαρχεί, η θέση της γυναίκας προφανώς συναντά και αντιμετωπίζει στο μέγιστο βαθμό τα προβλήματα.
        Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας η κοινωνία και δει η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας έχει περισσότερη ανάγκη από τις γυναίκες! Έχει ανάγκη από την ευαισθησία, το σθένος, την αποφασιστικότητα, το σθένος, την υπομονή και το δυναμισμό της γυναίκας! 
       Σήμερα βλέπουμε κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών δυστυχώς  να αμφισβητούνται. Σταθερές και αξίες να αποδομούνται  και να εντάσσονται όροι και προϋποθέσεις που χαρακτηρίζονται από σκληρότητα και κοινωνική αδικία.  
      Ο ρόλος της γυναίκας στην Αιτωλοακαρνανία και σε σύγκριση πάντα με άλλες περιοχές της χώρας μας είναι πιο απαιτητικός και πιο άνισος αφού η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία πολλά χρόνια ήθελε τις γυναίκες του νομού μας καθηλωμένες στα σπίτια και μακριά από τις δυνατότητες απασχόλησης, συμμετοχής και δημιουργίας!  
        Εδώ είναι το μεγάλο εμπόδιο και η μεγάλη πρόκληση παράλληλα για όλες εμάς τις ενεργές γυναίκες, τις γυναίκες που θέλουμε να αλλάξουμε το αύριο του τόπου μας που αγαπάμε! 
         Θα πρέπει συλλογικά πλέον και η καθεμιά μας με τις δικές τις δυνάμεις όσες και όποιες κι αν είναι αυτές να βάλουμε από ένα λιθαράκι ώστε να αλλάξει η θέση των γυναικών παρά την δύσκολη συγκυρία.  
     Θα παραλείψω να αναφέρω και να απαριθμήσω το σημαντικό ρόλο της γυναίκας ανα τομείς , αφού ο καθένας αναγνωρίζει την έννοια , την φροντίδα και την ευαισθησία με την οποία περιβάλλει η γυναικεία παρουσία στην κοινωνία. 
    Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η γυναίκα της Αιτωλοακαρνανίας  η μητέρα, η σύντροφος  έχει το μέγιστο και το σημαντικότερο ρόλο. Αυτή θα συγκρατήσει τον πόνο, θα απορροφήσει τους κραδασμούς , θα ενθαρρύνει το σθένος και το φρόνημα της οικογένειας.  Για αυτό λοιπόν η προσπάθεια της πρέπει να στηριχτεί!
           Εμείς οι γυναίκες της συμμετοχής, της προσπάθειας και της εργασίας έχουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση και ευθύνη να σταθούμε από κάθε βήμα και θέση που βρισκόμαστε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. 
                Η θέση της γυναίκας στην Αιτωλοακαρνανία σαφώς μπορεί να καλυτερεύσει και να γίνει ισχυρότερη με νέους και δυναμικότερους αγώνες διεκδίκησης. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες  χαμένες μάχες ! Ας πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο