Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα για το θάνατο της Σούλης Καπράλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

         Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, η Σούλη Καπράλου,  σύζυγος του αειμνήστου συμπατριώτη μας Χρήστου Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους και τους πλέον αναγνωρισμένους γλύπτες του 20ου αιώνα.  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, με την αναγγελία του θανάτου της Σούλης Καπράλου, αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:....

  
ΨΗΦΙΣΜΑ
             Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο της Σούλης Καπράλου,  συζύγου του αειμνήστου συμπατριώτη μας Χρήστου Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους και τους πλέον αναγνωρισμένους γλύπτες του 20ου αιώνα. 
      Η εκλιπούσα υπήρξε Πρόεδρος του «Ιδρύματος Χρήστου και Σούλης Καπράλου» και υπηρέτησε με επιμονή και συνέπεια τη μνήμη και το ανεκτίμητο στην Τέχνη και τον Πολιτισμό έργο του συντρόφου της Χρήστου Καπράλου.
        Υλοποίησε την επιθυμία του συζύγου της για παραχώρηση στο Δήμο Αγρινίου έργων της πρώτης καλλιτεχνικής του περιόδου, τα οποία στεγάζονται στην αίθουσα «Χρήστου Καπράλου», η οποία κατασκευάστηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στην «Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη».
          Επίσης παραχώρησε στην Εθνική Πινακοθήκη όλο το έργο του συζύγου της, προικίζοντάς το μάλιστα με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και με όλη την ακίνητη περιουσία του Ιδρύματος στην Αθήνα και την Αίγινα.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:
-     Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δημοτικού συμβουλίου στην οικογένεια της εκλιπούσης και να παραστεί ο Δήμαρχος στην εξόδια ακολουθία.
-     Να κατατεθεί στη μνήμη της στεφάνι και χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης του Αγρινίου.
-     Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο