Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανδρέας Μακρυπίδης: Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο οδικός άξονας Θέρμο - Ναύπακτος

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης προς τους Υπουργούς Υποδομών Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με την οποία ζητάει να ενταχθεί στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οδικό τμήμα Θέρμο – Ναύπακτος, αφού η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή και θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της...


       Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Μεγάλα και διαχρονικά είναι τα προβλήματα που προκαλεί το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Δήμου Θέρμου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η επικοινωνία της ορεινής αυτής περιοχής με τον υπόλοιπο Νομό και να δημιουργείται μεγάλη ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς. Για την υπέρβαση αυτής της κατάστασης απαιτείται να δρομολογηθεί επιτέλους η κατασκευή του οδικού άξονα Θέρμου – Ναυπάκτου και Θέρμου  - Αγρινίου.
Το συγκεκριμένο έργο είναι δίκαιο αίτημα δεκαετιών της περιοχής και αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας και μονόδρομο για την Οικονομική, Κοινωνική και Αναπτυξιακή Προοπτική του Δήμου Θέρμου. Η υλοποίηση του θα παρέχει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εύκολη πρόσβαση τόσο προς την Ιόνια Οδό και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όσο και προς το Αγρίνιο. Επίσης θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προς το Δήμο Θέρμου σε επισκέπτες και τουρίστες ενισχύοντας το Θρησκευτικό Τουρισμό, και όχι μόνο, ο οποίος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής που δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως.
Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ενταχθεί ο Οδικός Άξονας Ναύπακτος – Θέρμο – Αγρίνιο στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείο Υποδομών, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες πιστώσεις για να αποκτήσει η περιοχή ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που να αρμόζει στις ανάγκες της. Κατόπιν των ανωτέρω.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
·                     Σε ποιές ενέργειες θα προβούν ο οδικός άξονας Ναύπακτος – Θέρμο - Αγρίνιο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το αναθεωρημένο τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο